1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dashboard a gry z xgd3

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Wayne, Luty 12, 2013.

  1. Wayne

    Wayne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.Pisze do was ponieważ mam problem.Otóż mam przeróbke lt2.0 i gdy miałem tego starego dashboarda to odpalały mi gry bez problemu typu
    -assassins creed revelations
    -alan wake
    -mafia 2
    -gta4
    -dead island
    Ale gdy wgrałem nowego dasha tzn. 2.0.15574.0 to te gry co miałem działały dalej ale kiedy póżniej nagrywałem inne to wyskakiwał błąd że płyta nie jest obsługiwana.i kurde domyśliłem sie że te 3 czy tam cztery gry które odpalałem na nowym dashu są na xgd3.
    Czyli xbox nie czyta xgd3 i mam pytanie.

    Jeśli wgram tego dasha 2.0.16197.0 (mam lt2.0) to czy gry xgd3 będą odczytywane czy nie?
    I ta aktualizacja nie usunie mi przeróbki?

    Chciałemwgrać starszego dasha ale doczytałem że nie darade.

    Prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    na tym dashu 15574 wszystko dziala xgd3 tez a co do tych gier co wymieniles to wszystkie sa xgd2 i powinny dzialac bez problemu bez ponownego palenia
     
  4. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Odp: Dashboard a gry z xgd3

    Musisz jeszcze raz nagrać te nowe gry i zmienić topologie pod lt 2.0 na dashu 574 jak narazie wszystko dziala tylko trzeba użyć triku z mp3

    wysłane z C64
     
  5. Wayne

    Wayne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Właśnie nagrałem topologie tak jak w poradniku i nawet z tym mp3 to jest kupa
     
  6. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    to cos zle robisz ustawiasz abgx odpowiednio dla ustawien pod LT 3.0 przepuszczasz gry oczywiscie wszystko na zielono musi byc (zanim przepuscic usun stary plik dvd) nastepnie xbc cofasz topologie i juz gra zrobiona pod LT 2.0 i nie ma ch..a zeby nie dzialala no chyba ze podczxas nagrywania jeszcze cos sie zrąbie
     
  7. Wayne

    Wayne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zrobiłem tak jak mówisz tyle że nie przepuszczałem przez abx.Mógłbyś mi napisać jak go ustawić tego abx ?

    ps.Myślałem jeszcze nad zmienieniem w pliku dvd. layer break na inny bo jest 2133520 to coś da?
     
  8. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
  9. Wayne

    Wayne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    elo sprawdziłem obraz abgxem i na końcu pisze żółtymi literami game data was verified but stealth wasnt
    verification failed
     
  10. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    foto ale z reguly zawsze na koncu jest na zółto ze nie zweryfikowano w bazie
     
  11. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    273
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Jeśli wgrasz dash 2.0.16197 lub najnowszy 2.0.16202 to xgd3 będą odczytywane, ale tylko nagrane ihasem sam mam lt2.0 i najnowszy dash(zaryzykowałem)
     
  12. Wayne

    Wayne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    o sorka teraz zrobiłem jak pisało w tym poradniku i wszystko było na zielono a na końcu na zielono pisze
    game partition crc natches the verified ini!
    autofix was sucefful.
    to chyba dobry obraz no nie?

    a mam takie pytanko czy mogło coś się stać jak zanim nagrywałem to jeszcze przed wgraniem topologi abgx przeskanowałem ale dałem inne ustawienia i to mogło się przyczynić do tego że gra nie działa?
     
  13. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    ja jeszcze nie ryzykowalem ale pewnie za niedługo też podwyższe dasha do 16202 to zalezy tez od gier jakie wyjda i jaki dash bedzie potrzebny a jak nie zatrybia juz to LT 3.0
     
  14. Wayne

    Wayne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wafe23 a odpowiesz mi na ostatnie pytanie?

    Bo chodzi o to że te gry co nie działają to na lt3.0 ale dograłem topologie ale zanim dograłe ją to przepuściłem przez abgx tyle że nie tak jak pisze w topologi i to mogło zaszkodzić?
     
  15. Wayne

    Wayne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    sorka przepuściłem ale nie tak jak w poradniku tylko inne ustawienia
     
  16. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    273
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Jak lt.30 będzie już konieczne to c4eva będzie musiał pomyśleć lub nie nad lt trójeczką do hitachi 32, 36,40, 46, 47,58, 59 i do samsungów.
     
  17. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    przepusc wedlug tego tutoriala nic nie kombinuj potem xbc i juz gotowy obraz za duzo kombinujecie a potem problemy przeczytac zastosowac sie i koniec a nie wlasna ręke , potem wlasnie takie pozycje na forum sie tworzą :)
     
  18. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    Odp: Dashboard a gry z xgd3

    No to masz lt 2.0 czy 3.0 ja mam tą pierwszą i nic nie kombinuje z obrazem żadne tam agbx itd do czystego obrazu wgrywam topologię ap25 i wszystko śmiga jeszcze nigdy nie miałem problemu

    wysłane z C64
     
  19. Wayne

    Wayne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dobra próbuje wg. tutoriala nagrać hitmana
     
  20. Wayne

    Wayne Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    japier.... znowu nie działa gra odczytuje sie w napędzie i instaluje na dysk ale po włączeniu ten sam komunikat dograłem tittle update i trick mp3 i jeden wielki h.. co mogę zrobić?Próbowałem jeszcze z tą kombinacją x-lb-rb-x-lb-rb-x żeby cofnąć update ale jak to sie zrobi i chce tą gre uruchomić to prosi o auktualizacje i dalej kupa
     
Wczytywanie...

Poleć forum