1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dashboard + Ap 2.5

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Dimol, Kwiecień 23, 2011.

  1. Dimol

    Dimol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    Czy istnieje jakaś lista, która obrazuje jaka gra wymaga jakiego dashboarda?
    Wiem, że na forum pewnie przewijało się milion razy, i zostanę za to skarcony, ale muszę spytać :p .

    [​IMG]
    Mam tackę tą z prawej, 2 białe kabelki, czyli raczej BenQ.
    Aktualnie mam dasha 9199. Czy stosując metodę 3x update kinect pośmigam w Fable III?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zależnie od Wave jaka ta gra posiada. Wave możesz sprawdzić TUTAJ. Natomiast jaki Wave to jaka wersja NXE możesz zobaczyć TUTAJ w dziale "Individual Video ISO archives".

    Napęd to może być BenQ lub LiteOn i tak, z robiąc 3xDash zagrasz w Fable III.
     
  4. Dimol

    Dimol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    Jaki jest wersja ostatniego update z metody 3x update?
    Czy po zrobieniu tego myku przestaną działać jakieś gry? (Mam na myśli np. CoD: MW2)
     
  5. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To będzie 2.0.12416.0, ale nie będzie sprawdzał AP25. Wszytko z wyjątkiem gier z 10-siątym i 11-stym Wave (czyli tymi które potrzebują wyższego dasha) będzie działać.
     
  6. Dimol

    Dimol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    Nie wiem czy jest sens dalej syfić ten dział, więc będę pisał w tym temacie.
    Przy 3x update i odpaleniu np. Fable III konsola zostaje oflagowana? Gdzieś mi w pamięci zapadło, że gry z Ap 2.5 odpalone bez LT+ flagują.

    I pytanko co do flashowania. A raczej kilka pytań.
    Czy ta płyta się do tego nadaje? Gigabyte GA-K8NF-9 v2

    http://xboxforum.pl/firmware-napedow-f160/flash-samsung-benq-jungleflasher-8932.html

    Czym jest tajemniczy 'Kontroler VIA VT6421*'? Oglądałem kilka videotutoriali na yt, wszyscy podpinali napęd bezpośrednio pod płytę główną.
    Jeżeli ten sprzęt jest konieczny, mógłbym prosić o linka do jakiejś aukcji do najtańszego na allegro? Czy to może w ogóle nie jest sprzęt, tylko jakieś oprogramowanie? :D

    Biorę najprostszy kabel, i mocuję jeden koniec na obudowie komputera, a drugi na obudowie xboxa?

    Wyciągne klucz napędu, gdy aktualnie mam iextreme 1.61? Bo powiem szczerze, że go nie posiadam.

    Jak coś mi się jeszcze przypomni, to będę pytał dalej.
     
  7. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie, na tym polega "magiczność" tego sposobu, ze Fable 3 działa, bo AP25 w ogóle nie jest sprawdzane, a co z tym idzie - nie ma flagi.

    VIA VT6421 to po prostu kontroler SATA który został sprawdzony przez wiele osób i po prostu wiadomo, że działa. Osobiście flashowałem napęd na układzie NVIDIA nForce 4 i cały proces przebiegał bez problemów. Z tego co widzę ta płyta główna również jest na nForce 4.

    To taki mit, sam nigdy tego nie robiłem, no bo po co?

    Tak bez problemu. iX 1.61 posiadał możliwość wyciągnięcia klucza z niego bardzo prostą metodą, nie ważny jaki to napęd. Pamiętaj jednak aby klucz zachować w bezpiecznym miejscu! Od wersji iX LT z napędów LiteOn wyciągnięcie klucza jest bardziej skomplikowane!
     
Wczytywanie...

Poleć forum