1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dashboard, LT+, DVD KEY, Konsola 14,2 A

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez morphigame, Czerwiec 3, 2011.

  1. morphigame

    morphigame Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Witam,

    Mam kilka pytań, a w związku z tym, iż w dziale dla "Świeżaków" jest już ponad 990 tematów postanowiłem założyć nowy dla swojego zapytania.
    Bardzo prosiłbym o pomoc w wyjaśnieniu kilku rzeczy. Nabyłem konsolę na allegro po atrakcyjnej cenie, jednak użytkownik mało o niej napisał, a podobno ważne jest to, aby znać bebechy xboxa :) Jako, iż jestem posiadaczem XBOX 360 (po raz pierwszy) w wersji PREMIUM z przeróbką LT+ mam kilka pytań, mianowicie:
    W tej chwili mam dasha w wersji bodajże 2.9xx5.xxxx (x - nie pamiętam cyferek, pisze z pracy a ważna to sprawa - w każdym bądź razie po 2. są 4 cyferki czyli 2.xxxx, bo zauważyłem, że najnowsze dashe mają 5 cyferek tj. 2.xxxxx) z przeróbką LT+. I teraz mam pytania:
    1) przy jakim najnowszym Dashu, będzie działał LT+?
    2) czy na przeróbce LT+, istnieje ryzyko bana w XBOX Live?
    3) Mam płytę CD z DVD-KEY co to takiego i do czego to służy?
    4) Czy muszę w jakiś sposób patchować wszystkie gry aby działały na LT+?
    5) Mam konsolę która działa na napięciu 14,2A i jest wyprodukowana w 2008 roku - jaki to motherboard i czy to dobrze?
    6) Jeżeli zaktualizuję dasha, to czy trudne jest zainstalowanie LT+?

    Bardzo was proszę o pomoc :) będę wdzięczny ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    W twoim wypadku najlepiej mieć 2.12625 powyżej tego skasuje ci fw z napędu trzeba będzie na nowo wgrywać firmware w napęd.
    Na lt+ nie można już grac na live jest wykrywalny czekaj na nowy fw
    Klucz który jest niezbędny do wgrania nowego fw
    Sprawdzać abgx360
    Jest to wersja Falcon rewelacja to nie jest lecz nie jest to model z najbardziej awaryjnych.
    Jeżeli zrobisz update będziesz musiał rozebrać konsolę podłączyć napęd i wgrać na nowo fw z kluczem dvd
     
  4. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    1.LT + to nazwa Ixtrima ,działa niezależnie od dasha.
    2.Tak i nie, na dzień dzisiejszy nie podłączaj konsoli do live.
    3.dvd key potrzebny jest do kolejnego przerobienia np.na nowszy Ixtrime.
    4.Nie na LT+ nie trzeba.
    5.Falcon
    6.Nie

    Patrz wyżej,ja poszedłem na łatwizne.
     
  5. morphigame

    morphigame Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Dzięki za info:) wiele się wyjaśniło :) Jednak co znaczy "podłączyć napęd"? rozumiem, że on już jest podłączony bo odczytuje płyty . Czy trzeba go podłączyć gdzie indziej lub podłączyć jakiś inny napęd?
     
  6. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    jeżeli chcesz wgrać ponownie jakiegoś ixtreme bądz zaktualizować go do nowszej wersji musisz wyjąć i odłączyć napęd od xboxa i podłączyć go do komputera za pomocą np via sata
     
  7. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    podłączyć napęd do komputera w celu wgrania fw.
     
  8. morphigame

    morphigame Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Rozumiem :) a w jakim dziale znajdę tutaj wątek na ten temat??:) są do tego potrzebne jakieś programy? bo płytę z dvd key'em posiadam :) skąd mogę pobrać najnowszego dasha i lt+?? :)
     
  9. morphigame

    morphigame Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chorzów
    Jeszcze jedno. Sprzedawca z allegro napisał, że mój model xbox został pozbawiony RRoD'a. Czy jest to możliwe przy tej wersji motherboard? Czytałem, że tylko płyty Jasper'a zostały pozbawione tego problemu. Czy istnieje sposób, pozbawienia tej awarii wcześniejszych wersji konsol?

    Dasha również muszę wgrywać tym sposobem podłączając napęd do pc? czy tylko wgrywając LT+? i czy przy dashu w wersji 2.12625 skasuje mi LT+ i będę musiał go na nowo wgrywać?

    Sprawdziłem dasha i mam wersję: 2.0.8955.0. Warto aktualizować do 2.12625?
     
  10. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    1) LT+ działa na każdym dashu
    2) LT+ 1.1 był bezpieczny na Live do dasha 12625, na nowszym trzeba mieć LT+ 1.9 inaczej będzie się oflagowanym
    3) Key musisz dograć do przerobionego firmware napędu, za każdym razem jak przerabiasz.
    4) Musisz wgrać patch ap25 jeśli gra tego wymaga oraz jest zalecane wgranie patcha na SSv2
    5) Falcon
    6) Będzie tak samo trudne, jak teraz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum