1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

data i godzina w konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Draptol787, Marzec 12, 2010.

  1. Draptol787

    Draptol787 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ustawiam za każdym razem zegar i date w konsoli a gdy tylko ja wyłącze i uruchomie ponownie na powrót jest 2005 rok i 12 00 :/. Jak ustawić by było nastałe?? Daje wielkie dziekuje!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. livingfear

    livingfear Guest

    Nie da się zrobić na stałe,taki już problem z tym xboxem 360
     
  4. Draptol787

    Draptol787 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to jak to w każdej grze będzie 2005 rok w zapisie postepu gry??? Przecież to tak jakbym grał w każdą grę przed premiera.
     
  5. livingfear

    livingfear Guest

    Jezeli masz xboxa podpietego do zasilania i ustawisz poprawnie godzine to data bedzie poprawna czyli taka jaka ustawisz,jezeli na chwile wylaczysz konsole z zasilania lub nie bedzie prądu jakiś czas to zegar sie kasuje i wraca do daty 2005 i wtedy musisz ustawiac w konsoli od nowa.
    Xbox nie ma wbudowanej baterii podtrzymującej pamięć zegara i to jest wkurzający problem tej konsoli.
     
  6. Baldek

    Baldek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-g
    Aż tak bardzo to jest uciążliwe ? Mnie to nie przeszkadza ..
     
  7. Draptol787

    Draptol787 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no wkurzajacy to to nie jest problem ale tak z ciekawości sie pytałem :)
     
  8. Damianos_17

    Damianos_17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    195
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nisko
    Twórcy Xboxa samobója sobie strzelili trochę z tą datą, ale co zrobić. Ja tam, za każdym razem odłączam listwę gdy kończę grać.
     
  9. marcinkos

    marcinkos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    POLSKA
    Albo podłącz konsolę do internetu wtedy za każdym razem po podłączeniu zegar będzie aktualizował się automatycznie, i problemu niema. :D
     
  10. Krepel7

    Krepel7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mikołów
    Ja nie wyłączam konsoli z prądu, ani nie wyłączam listwy i zegar nadal mi się resetuje;/
     
  11. livingfear

    livingfear Guest

    dlatego tak się dzieje bo po prostu nie było prądu w domu.
     
  12. arczi1985

    arczi1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    mieście
    To jest straszny crap, ja za kazdym razem po graniu wylaczam listwe i tez mam ciagle zresetowany zegar w konsoli ;/
     
  13. livingfear

    livingfear Guest

    zastanawiam się po co odłaczać tę listwę od zasilania?
     
  14. thekoniq

    thekoniq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Trzeba wyłączać konsolę padem (długie przytrzymanie) i nie odłączać zasilacza od prądu, chyba że masz xbox live.... Wtedy przy zalogowaniu się godzina i data jest automatycznie ustawiana....
     
  15. Xbox_Gamer

    Xbox_Gamer Banned

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  16. 3pstrzy

    3pstrzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wisznice
    Podstawy ekologii się klaniają ,ale jak widać nie każdy żyje w 21 wieku


    @livingfear
    twój komentarz niżej tylko potwierdza że niewiele wnosisz do tematu

    I tak dokladnie tak myslę
    Zadałes banalne pytanie i odpowiedzialem to co myslę (nie tylko ja zreszta)
     
  17. livingfear

    livingfear Guest

    Na podstawie tego,że ja nie odłączam listwy od zasilania wnioskujesz ,że jestem zacofany?,żal mi ciebie Stary.Jak bym miał takie rozumowanie jak ty ,to bym przestał oddychać i popełnił samobója.:shisha
     
  18. rosolak100

    rosolak100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2010
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    a ja mam takie pytanko czy jak nie wyłanczam listwy to zasilacz pobiera prąd czy nie? Może to banalne pytanie alechciał bym wiedzieć bo odłanczam listwe w celach ekologiczno-ekonomicznych ale dobija mnie ciągłe ustawianie zegara a jestem ciekaw czy zasilacz w stanie czuwania ssie dużo prądu
     
  19. Felipe501

    Felipe501 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kujawy
    Każde urządzenie nawet na czujce pobiera prąd. W tym wypadku nasze zasilacze też chyba go chłoną.
     
Wczytywanie...

Poleć forum