1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Data produkcji konsoli i flash napędu w domowych warunkach

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Prime, Lipiec 30, 2014.

  1. Prime

    Prime Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Witam, mam okazję nabyć Xboxa 360 Slima i mam pytanie, do jakiej daty produkcji konsoli, napędy nadają się do wyciągnięcia keya i wgrania LT 3.0 w domowych warunkach? Proszę o odpowiedź :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Slimy w zasadzie żadne. Do lipca 2011 w konsolach z napędem liteon można zrobić tanio LT, ale wiąże się to albo z cięciem ścieżek w napedzie albo z wierceniem w układzie. Oczywiście trzeba też odczyt zrobić, najlepiej full dump, a do tego potrzebne usb pro lub lizard. Wiec kup takiego przed sierpniem 2011 i daj komuś do zrobienia.
     
  4. Prime

    Prime Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Czyli nie ma slima, który ma napęd nadający się do zrobienia LT na tej zasadzie, że podłączam napęd do PC i Jungleflasherem odczytuje keya i później wgrywam LT?

    Czytałem, że najłatwiejsze do sflashowania są napędy Benq, w slimach np.z 2010 roku takowe mogą się znajdować albo jakikolwiek napęd z którym w ten sposób mógłbym go przerobić?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie w slimie nigdy nie bylo benq. Wiec wyczytales jakieś bzdury
     
  6. Prime

    Prime Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    OK, a czy w slimce z 2010 albo z 2011, ale wcześniejszej produkcji niż lipiec, są napędy nadające się do sflashowania, czy trzeba już coś więcej kombinować i musiałbym oddać konsole do osoby, która się na tym zna?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    W każdym trzeba albo wiercic albo ciąć ścieżki
     
  8. Prime

    Prime Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Dzięki za ważne info, a w jasperach jak wygląda sytuacja z napędami, da radę zrobić samemu?
     
  9. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    w jasperkach jak najbardziej zrobisz samemu usb probe ;P
     
  10. Prime

    Prime Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    A w jasperach były montowane napędy Benq? podobno to je się najłatwiej przerabia, nie potrzebne jest to probe, oprócz Benq są inne, które w jasperach da radę łatwo sobie przerobić?
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Fabrycznie jasper był tylko z napędem liteon, do którego potrzebne jest probe. Benq był montowany w zephyrach i falconach. Chyba ze konsola byla na gwarancji, wtedy tam może być inny naped.
     
  12. Prime

    Prime Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    Takie probe można samemu zrobić?
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Oczywiscie można trzeba jedynie przeciąć przewody zasilające. Koszt w serwisie na gotowo 40zl, strata po nie udanym od 120zl-300
     
  14. Prime

    Prime Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska
    W jasperach też trzeba kombinować, chyba te LT sobie odpuszczę :D

    Czy to prawda, że w jasperach jak ma się napęd Liteon V1,V2 to nie trzeba nic kombinować i można zgrać klucz podłączając napęd tylko pod PC i Jungleflasherem zapisać na HDD?
     
Wczytywanie...

Poleć forum