1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Data produkcji Xboxa. Jaka najlepsza do przerobienia?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez shaken, Sierpień 9, 2010.

  1. shaken

    shaken Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam,
    tak jak w temacie. Planuję kupić nowego xboxa w sklepie
    Jest to xbox w wersji elite. Jaka powinna być data produkcji
    aby możliwa była przeróbka bez problemów?
    Oczywiście płyta JASPER poznana po zasilaczu 150W i amperażu 12,1A

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Najlepiej do sierpnia 2009, bo od września jest liteon v3
     
  4. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    no i co z tego ze v3?? wszystkie stare xboxy mozna bez problemu przerobic i nie ma zadnych zagrozen, tylko slima sie nie da narazie
     
  5. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Tak zgadzam się. Ale jak wiadomo v3 powoduje lekkie problemy przy przerabianiu jest więcej zachodu, co za tym idzie niektórzy sobie cenią drożej za taką usługę.
    No chyba że się mylę to mnie popraw.
     
  6. Wolus

    Wolus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pleszew
    Problemów po przerobieniu nie ma, tylko za przerobienie v3 kasują więcej niż zwykle
     
  7. DeltaChris2402

    DeltaChris2402 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrowiec Św
    Polecam nie przerabiać :) Jeszcze by ktoś powiedział że piracisz i panowie w mundurkach musieli by zastukać do drzwi :(.
    A tak to człowiek ma swoją kolekcje i jest szczęśliwy ^^
     
  8. Koksu92

    Koksu92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Brzeg
    Zależy wszystko od twoich zarobków jak cie stać na orginały (na allegro można kupić używane za tanie pięniądze) to nie widzę sensu przerabiać, jeżeli krucho z kasą to przerób i możesz grać na piratach, ale przerobić tak żeby nie trzeba było lutować. Ja osobiście mam przerobionego i narazie nie narzekam
     
  9. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Czemu robicie offtop ?
    Kolega się pyta jaka najlepsza data produkcji pod przeróbkę, a nie: czy ma przerobić czy nie ?
     
  10. DeltaChris2402

    DeltaChris2402 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ostrowiec Św
    A czemu nie? W końcu to jest jakby offtop bo musimy sobie nabić 20 postów tylko tutaj.
     
  11. Wolus

    Wolus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pleszew
    Posty możesz pisać wszędzie ! tylko tematy możesz zakładać tu... Po 20 postach wszędzie
     
  12. shaken

    shaken Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy w pudełkach konsol elite można zajrzeć do środka?
    Dzisiaj w sklepie miałem kartonik w ręce (razem z pakietem SINGSTAR)
    ale nie widziałem tam takiego otworka...
     
  13. Pinernals

    Pinernals Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2010
    Posty:
    91
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wydaje mi się, że nie (ale głowy nie dam). Możesz się po prostu spytać sprzedawcy, czy można rozpakować pudełko w celu sprawdzenia daty produkcji (bo chyba o to chodzi). Powinien pozwolić.
     
  14. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    Datę produkcji możesz zobaczyć przez takie okienko z boku pudełka. Każde pudełko ma takie coś, jak nie widać to poruszać będziesz musiał.

    Najlepsza data produkcji to czerwiec- sierpień 2009 wtedy masz najprostszy napęd do przeróbki, wcześniejsze konsole z liteon v1 też nie są trudne do przerobienia. Najlepiej kupić konsolę z przed września 2009, ponieważ tamte napędy robisz bezinwazyjnie i w racie problemów możesz grać org FW i na gwarancję słać. W liteon v3 musisz ciąć ścieżki tak więc loteria już czy ci przejdzie gwarancja.
     
Wczytywanie...

Poleć forum