1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Database error

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez andryush, Czerwiec 6, 2009.

  1. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Witam, od jakiegoś czasu nie mogę wejść na forum, niezależnie jakiej przeglądarki używam , ciągle dostaje komunikat "Database error" . Czyściłem cookie , ale to nie pomogło. Prosił bym o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu. O odpowiedź prosił bym Na gg: 6081063
    (Korzystanie z forum używając do tego opery mini jest dosc kosztowne...) Lub e-mail : Andryush@mail.by
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lXBOXl360l

    lXBOXl360l Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to tylko chwilowy problem z serwerem. już wszystko ok :)
     
  4. ufoludekcrezy

    ufoludekcrezy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska .
    Problem jest nadal urzytkownicy bodajze z multimedi na strone wejsc nie moga ja urzylem poxy prosze administracje o zrobienie z tym coś.. Jedny dziala drugim nie dziala z neo tez sa problemy z wejsciem na www. prosze o help :)
     
  5. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    dalej sa problemy...od wczoraj udalo mi sie dopiero teraz wejsc na stronke..ale strasznie wolno chodzi..
     
  6. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ciągle są problemy!Co jakiś czas pojawia sie napis DataBase error
     
  7. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    A skad masz neta? Ja mam Netie na laczach TP... cos w tym jest...:D
    Ale dzisiaj jest o wiele lepiej , wczoraj po poludniu w ogole nie moglem otworzyc strony.
     
  8. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Ludzie, prowider nie ma tu nic do braku połączenia z bazą. Forum działa prawdopodobnie na dwóch farmach, gdzie jedna odpowiada za bazę danych, a druga za pliki. Ta pierwsza siada. Gdyby to był normalny dedyk, a nie barachło za 2 dolary miesięcznie, to usterka była by dawno naprawiona. Niestety, administratorzy wolą okłamywać użytkowników i kasę przelewaną na konto niby dla forum, biorą i kupują PS3 oraz gry. Niestety, taka prawda.
     
  9. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Rzeczywiście są problemy z poszczególnymi prowiderami, niektórzy wchodzą bez problemu, a niektórzy nie. Postaramy się jak najszybciej rozwiązać problem.

    @Respev Pozwól, że nie skomentuje już twoich bzdur.
     
  10. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    Tak, jasne. Niemożność ustanowienia połączenia z bazą jest winą prowiderów ;) Chyba dam to na php.pl, niech się chłopaki pośmieją.

    Chyba usługodawca, który was hostinguje. Po drugie, proszę nie mówić, że mówię bzdury. Na dobrym dedyku takie sprawy załatwiane są do godziny, a nie do 48 godzin. Ciekawe jest, że forum nie działa w godzinach szczytu - może jednak mam rację i lecicie na:

    a) Albo czymś w cholerę tanim.
    b) Na czymś darmowym.
    c) Na usługach pokroju rootnode.net.

    Może postawię u siebie na shellu prosty skrypcik do pingowania co 5 minut i zobaczymy, kto mówi bzdury? Zobaczymy, ile razy serwer zwróci time out.

    EDIT:
    Gratuluję trzymania serwisu na najgorszym hostingu jaki może być - leaseweb.com, czyt. na kiepskiej, budżetowej platformie. Na jakim pakiecie lecicie? Jak można być tak lekkomyślnym i stawiać forum, które generuje duży ruch na takim barachle?
     
  11. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Respev każdy kiedyś zaczyna a forum jest bezpłatne więc wiesz.
     
  12. losdamianos

    losdamianos V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moim zdaniem troche mniej tych pieknych cudasnych dodatkow ( tego banera przewijającego juz dawno wylaczylem, bo mi poprostu komp zamulal )

    mysle ze 80% osob wchodzi na to forum poczytac TRESC a nie poogladac prockozerne efekty graficzne :)

    NA budowie forum sie nie znam, ale jezeli szukam czegos konkretnego to zawsze wlaczam wersje lo fi, tutaj niestety tego nie widze :(
     
  13. Respev

    Respev Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ~Kraków
    To po co gadać bzdury, że administracja potrzebuje pieniędzy na serwer? Po co o tym mówią? Na serwer nie mają, ale na PS3 tak ;)
     
  14. seba1415

    seba1415 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2008
    Posty:
    479
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Kurcze zróbcie coś z tym! Co jak co ale Respev ma rację.
     
  15. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1353
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
  16. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    brattanek nie przejmuj sie, każdy już zna mądrości respeva
     
  17. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Dokładnie brattanek nie przejmuj sie forum jest tak czy siak świetne i jak dla mnie to najświetniejsze ze wszystkich o X360:D
    PZDR
     
  18. bialy93

    bialy93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też mam ten problem (internet upc 15mb/s ,ping 5ms) ,muszę łączyć się przez proxy ,myślałem że cały wasz serwis padł ,a potem jak zobaczyłem że mogę przez proxy ,to że upc blokuje tę stronę :E
     
  19. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1353
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    ja mam UPC i mi juz smiga, pisałem do OVH w sprawie tego problemu czekam na odpowiedz
     
  20. przeo0709

    przeo0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 26, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bełchatów
    już załatwione ??bo 30min temu nie chodziło :/
     
  21. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    dziś znowu były problemy dopiero teraz udało mi się wejść choć w ciągu dnia próbowałem kilkanaście razy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum