1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Datasheet PS4 czy ściema??

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez opeael2, Maj 29, 2012.

  1. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    w internecie pojawiły sie takie oto informacje

    [​IMG]

    CPU – Cell Broadband Engine X @ 3.2GHz – 16PPE’s – 128 SPE’s
    GPU – Custom Nvidia/SCEI “quantum Leap” @2GHz
    Memory – 10GB XDR2 + 10GB GDDR6
    Storage Capacity – 250GB/320GB Model depending
    OS – Sony Aether
    Video Resolution – 2160p 2D – 1080p 3D
    Audio – 11.1
    Media Formats – PS4 Game Disc – PS3 Game Disc – PS2 Game Disc – PS1 Game Disc – HD Blu Ray Disc – DVD – CD
    Controller Input – Dualshock 4 – Dualshock 3 – PS Iris – PS Vita – PS Omni – PS Certified Xperia – Sony Tablet – PS Move – PS Eye – Sixaxis
    Connectivity – USB 3.0 – HDMI 1.4 – Bluetooth 4.0 – WiFi b/g/n – DLNA – Ethernet – PS Vita – Memory Cards SD/MMC/etc

    co o tym myślicie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. remospl

    remospl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    160
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Witonia
    Jeżeli to prawda to na tym ps4 będzie można latać... 20 gb ramu ? to Max Payne 3 wymaga 16 na pc...
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie sądzę żeby to była ściema.
    obecne konsole są już na tyle długo na rynku że w końcu koncerny powinny ogłosić oficjalnie produkcję nowych konsol
     
  5. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak dla mnie sciema. W 4, czy max. 6GB ramu jeszcze bylbym w stanie uwierzyc, ale 20? Poza tym Sony mialo zrezygnowac z Cella, ktory sprawial problemy 3rd party developerom, a tutaj ponownie widzimy uklad oparty na tej samej architekturze. Dodatkowo bodajze, byl kiedys wyciek z ktorego wynikalo, ze MS, Sony i Nintendo beda uzywac ukladow graficznych od AMD, a tutaj wymieniono Nvidie. Sony jeszcze boryka sie z problemami finansowymi, cienciami kosztow, zwolnieniami w firmie. Nie wierze, aby byli w stanie cos takiego wydac na rynek. Nie podjeliby raczej takiego ryzyka. Az tak mocnych konsol nie ma co sie spodziewac. Beda mocniejsze ze 2-3 razy od nowej konsoli Nintendo.
     
  6. paTherion

    paTherion Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    434
    Polubienia:
    310
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Belfast
    Wszystko fajnie tylko dlaczego nie dział plotki? :)

    Xbox360 ma 512 ram'u, PS3 256 a "PS4" 20? czy choćby 10?
    16 rdzeni? To ile to ma kosztować? 10 tys dolarów?

    Moim skromnym zdaniem warto czekać na oficjalną zapowiedź a nie gdybać. Gadanie o tym w żadnym stopniu nie przyspieszy premiery - tym bardziej że i Sony i MS zarabiają krocie na obecnej już wysłużonej generacji.
     
  7. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
  8. szybki999

    szybki999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2012
    Posty:
    62
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chełm
    Cell w ps3 to była pomyłka.Pomyślcie jeszcze jakie są koszta zrobienia procesora lepiej wziąć coś gotowego tak jak robi to microsoft.
     
  9. Przemek1343

    Przemek1343 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łomża
    Oczywiście, że Ściema..
     
  10. Kakira

    Kakira Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli to jest ściema, to chciałbym mieć taki PS4 :)

    Wysłane z Tablet PMP7074B3G Prestigio za pomocą Tapatalk.
     
  11. NeVeR95

    NeVeR95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    99
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Puławy
    jasne 20gb ram, dobrze będzie jak włożą 6gb.
     
  12. szybki999

    szybki999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2012
    Posty:
    62
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chełm
    Znając sony i ich oszczędność na ramie to 4 będzie max.
     
  13. NeVeR95

    NeVeR95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2012
    Posty:
    99
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Puławy
    dobre i 4gb ale na długo to raczej nie wystarczy.W komputerze mając teraz 4gb mozna pograć we wszystko, oczywiście mając dobre wszystkie podzespoły
    na nowej konsoli też wszystko będzie pięknie wyglądało ale z czasem znowu będzie brakowało ramu.
     
  14. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Ale komputer i konsola to 2 rozne swiaty. 4GB powinno w zupelnosci wystarczyc.
     
  15. Littbarski

    Littbarski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    85
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    UK
    Oby nie skończyło się na 2gb, a 4gb to już w ogóle byłoby wspaniale. Jak dla mnie ta specyfikacja to ściema.
     
  16. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Nie słyszałem jeszcze o tak mocnych komputerach, to co dopiero konsole. Trzeba poczekać, czas pokaże.
    Z resztą już sama nazwa tematu mówi za siebie - datashit! ;P
     
  17. spioszeq

    spioszeq Banned

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    107
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Najbardziej z tego wszystkiego to by mi się podobała kompatybilność wsteczna.
     
  18. konserwa

    konserwa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Na nowej generacji powinni się skupić na dobrym wykonaniu i na cenie. Jeżeli taka konsola by powstała trudno było by konwenterowac gry z Ps3 na kompa aby firmy mogly zarobić.
     
  19. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    według mnie kolejny raz ms to wygra. sony się nie popisało nawet te exculive nic nie dają.
     
Wczytywanie...

Poleć forum