1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dbanie o Xbox'a 360 ARCADE Jasper

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez air_waves, Czerwiec 19, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    Witam ! Zakupiłem kilka dni temu xbox'a 360 arcade jasper, jestem zielony w te sprawy i chciałby się dowiedzieć jak dbać o niego aby nie było RRODa oraz innym problemów, które uniemożliwiłyby mi korzystanie z mojego sprzętu. X'a chciałbym podłączyć do monitora 20'' LED, czy kabel VGA zmienia bardzo obraz niż oryginalny kabel do TV ? Jeżeli były podobne tematy to przepraszam, ale bardzo zależy mi na uzyskaniu informacji od was. Z góry dziękuję. :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jasper praktycznie jest wolny od RROD'a, nie zatykaj wylotów wentylacyjnych i nie trzymaj go ciasno miedzy innymi rzeczami to bedzie ci służył dlugo, przeczyszczenie wentylacji sprężonym powietrzem tez nie zaszkodzi, kabel vga to tylko oryginal lub bigben
     
  4. mlozio

    mlozio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Głównie o każdego Xboxa Jasper lub "wyżej" jest trudno o RRODa, chyba, że ktoś gra w saunie i trzyma X'a w specjalnie wyizolowanym pudełku, gdzie panuje kompletna próżnia.
     
  5. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    a czy na allegro można kupić kabel oryginalny lub bigbena ??
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Można kupić, lecz możesz też spróbować z kablem za 8zł. Ja takiego mam do testów i trafiłem w 10 działa idealnie. Lecz często takie kable nie są idealnej jakości (podwójny obraz)
     
  7. coldstan10

    coldstan10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2010
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Nie kupuj big-bena ja popełniłem ten błąd i żałuje :( szkoda kasy lepiej jakiś no name na allegro tez będzie dobry
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    No to chyba kupiles podrobke bo bigben daje bardzo dobry obraz, a te no name to wlasnie guzik sa warte zwlaszcza na monitory z wysokimi rozdzielczościami
     
  9. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    Postanowiłem kupić oryginalny kabel VGA od microsoftu, więc problemu nie będzie . A czy wbudowana pamięć wystarczy na savy z moich 6 gier ?
     
  10. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    wystarczy.
     
  11. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    Dzięki wielkie za pomoc. jeżeli będę miał jakieś pytania napisze :). Wielkie dzięki
     
  12. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    Czy gry, które mam EA MMA , Fifa 2011, Fight Night round 4, red dead redemption, będą potrzebowały aktualizacji ? a jeżeli tak to co muszę zrobić aby pobrać aktualizacje.
     
  13. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    to zależy jakiego masz teraz Dashboarda.
    Aktualizację pobierasz przez Xbox Live lub z stron Xbox.com
    ewentualnie jak dana gra będzie miała nowszego niż masz w konsoli to sam cię poprosi o aktualizację.
     
  14. fukz91

    fukz91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2011
    Posty:
    279
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice
    Proszę mi powiedzieć, w jakiej pozycji ma stać Xbox? Czy musi on stać pionowo, czy może leżeć poziomo ?
     
  15. xaxon

    xaxon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2008
    Posty:
    33
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Lublin
    To jest bez znaczenia. Każda jest prawidłowa. Według Twojego gustu ;p

    p.s moja pionowo
     
  16. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    z tego co się dowiedziałem lepsza jest pozycja pionowa :)
     
  17. blax16

    blax16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To moze zapytam tutaj: slyszalem ze w xie mozna odpalic jakos tzw "wietrzenie xboxa", w sensie ze chodza wiatraki wsyzstkie tak by z kurzu sie oczyscilo. Prawda czy jakas sciema?
     
  18. krzysiek058

    krzysiek058 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2009
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Glupota..

    Sent from my GT540 using Tapatalk
     
  19. blax16

    blax16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak myslalem, wolalem jednak zapytac
     
  20. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    Lepiej się dopytać niż później kąbinować i tworzyć nie wiadomo co ze swoim sprzętem :)
     
  21. air_waves

    air_waves Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2011
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świdwin
    Mam jeszcze takie pytanie. Jak mam internet radiowy 2 mb to jak podłączę do X'a to będę mógł pobrać najnowsze aktualizacje do gier i inne nowe oprogramowania przydatne do korzystania z Xbox'a , czy ruter musze dokupić?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum