1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dead Space 2 nie dziala

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kubsztix, Styczeń 22, 2011.

  1. kubsztix

    kubsztix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam, sciagnalem DS 2 z xbox sky, nagralem jak zwykle na plytki i nie dziala.
    Nie widzi plyty w ogole, posiadam LT+.
    Zauwazylem teraz, ze na xbox sky sa jakies pliki SSV2 do Dead Space 2.
    Mial ktos tak??
    Moze ABGX by pomogl??
    Pomocy.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Przepusc przez ABGX chyba nie zmieniales wave??:)
     
  4. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    nie widzi ani jednej ani drugiej??
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    jesli masz "otworz naped" to zle nagrales.
     
  6. Nomadsky

    Nomadsky Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2010
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miałem tak, ale jak nagrałem na inną płytę to działało (nie wiem czemu)... może coś coś nie tak z płytą masz albo właśnie ABGX coś zrobił ?
     
  7. orzelorzel

    orzelorzel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja tam nie widzę żadnych ssv2 ani na sky ani w bazie abgx.. a obraz normalnie hula na ssv1
     
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    kup oryginał i po problemie:)
     
  9. kubsztix

    kubsztix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    SSv2.Dead.Space.2-Vesty93 tak nazywa sie to co jest na xbox sky.
    Moze wkleje wam log z ABGX zobaczycie czy wszystkon gra.
    http://img62.imageshack.us/i/screengn.jpg/
    Wszystko przechodzi tylko na koncu wyskakuje cos tam z XEX CRC.
    Moglby kots zobaczyc u siebie jak to wyglada??
     
  10. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Powinienes przed nagraniem przepuscic przez ABGX a nie po a z tego co napisales wlasnie tak bylo, wiec jak masz jeszcze na dysku obrazy do przepusci je wpierw przez ABGX a pozniej nagraj na DVD
     
  11. kubsztix

    kubsztix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    68
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok, tak zrobie tylko wczesniej nie puszczalem przez ABGX i nagralem, dopiero jak zobaczylem, ze gra nie dziala puscilem przez ABGX.
    Wlasciwie nie uzywalem tego programu nigdy wczesniej i zawsze gry dzialaly, a moglby mi ktos powiedziec czy po zainstalowaniu ABGX trzeba jakies ustawienia robic czy od razu obraz przepuscic i nagrac??
     
  12. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam, mam pytanie. Jak jest w przypadku LT+ 1.0 oraz gier nie posiadających Ap 2.5 i SSv2 uruchomianych na XBL? Na poprzednim iXtreme 1.61 i Live starałem się, aby każda gra miała SSv2. Dead Space 2 ma SSv1, więc jak ma się to do grania po Live na LT+?
     
  13. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Gry z SSv1 będą działały, ale na Live musi być SSv2 (aby zminimalizować szansę wykrycia). Polecam ten poradnik:
    http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/[tutorial]-sprawdzanie-kopii-gier-dla-ixtreme-lt-42393.html

    @do postu poniżej: ok, ale my tu mówimy o pirackich grach
     
  14. poliway

    poliway Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  16. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Ja wiem do czego jest SSv2, więc prosiłbym o czytanie ze zrozumieniem... Chodzi mi o to czy jak zacznę grać offline w Dead Space 2 posiadającym SSv1 (akurat Gold mi się skończył, kupię na dniach po wypłacie) a po kilku dniach połączę się z Live to czy będą przez to jakieś komplikacje? Zaznaczam, że nie mam zamiaru grać online w Dead Space 2, ani go uruchamiać będąc na Live. Jak wygląda sprawa z LT+? Gram z SSv1 cały czas offline, przechodzę grę, wrzucam do szuflady, kupuję kolejny miesiąc Gold i gram online w inne gry. Jak ma się zależność między odpaloną grą SSv1 offline, a następnie łączenie się z Live w przyszłości na LT+? Jeśli mam LT+ i gram w gry z SSv1 tylko offline, a następnie łączę się z Live i gram w inne gry online z SSv2 to czy jestem bezpieczny?

    Mam zamiar przejść Dead Space 2 offline i później dalej grać w inne gry online. Z góry dzięki :D
     
  17. jaras_pro

    jaras_pro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, moj problem jest podobny. Nie wiem jaka mam przerobke swojej konsoli, ale zmienilem ss v1 na ss v2, jest wave 6, wszystko na screenie, zolte komuikaty sa rozumiem dlatego ze na serwerze nie ma jeszcze plikow ss i dmi do tej gry, ale znalazlem je gdzie indziej. nagralem, wypalilem...i nie dziala, dlaczego? ma ktos jakis pomysl? ponizej screen z abgx
    http://img266.imageshack.us/img266/1044/ds2v.jpg

    zaznaczam ze chodzi mi jedynie o granie offline
     
  18. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    jaras_pro, jaką masz wersję przeróbki?
    - jeśli 1.5, to musisz zmienić wave na 2
    - jeśli 1.6, to musisz zmienić wave na 3

    D4Ru73K, nie wiadomo właśnie, czy Xbox zapisuje dane weryfikacji SS do NAND. O to spierali się jakiś czas temu Ankoholik z $offtopic. Ja bym zalecał w ogóle nie grać w gry SSv1.
     
  19. jaras_pro

    jaras_pro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zasugerujcie mi tylko jakim najlepiej programem to zrobic i czy do zmieny wave'a musze miec jakies pliki ktore zmieniaja ta wartosc, czy program sam potrafi zmienic wave? sprawdzalem inne gry i dzialaly mi na wave 3, wiec prawdopodobnie mam wersje 1.6, przerabialem konsole w czerwcu 2010, wiec chyba by to sie zgadzalo...
    i jeszcze jedno, czy jak przerobilem ssv1 na ssv2 i obok w nawiasie widac napis (not trusted)- to czy moze to byc powod ze gra nie odpali?
    dla wygody ponizej jeszcze raz link z abgx
    http://img266.imageshack.us/img266/1044/ds2v.jpg
     
  20. jaras_pro

    jaras_pro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no i teraz to juz kompletnie nie wiem co jest nie tak...sprawdzilem programami wczesniejsze gry, ktore mi chodizly i konsola odpalala wave 2, 3 oraz 4- znakiem tego mam przerobke ixtreme 161+. Probowalem gre na roznym wave odpalic i nic...w czym tkwi problem??
     
Wczytywanie...

Poleć forum