1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Decyduję się na bana

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez goall, Czerwiec 19, 2014.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. goall

    goall Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Siemanko,
    mam fata przerobionego z RGH i ciągle chodzi za mną pytanie:
    co dokładnie oznacza ban:D

    Nie planuję nigdy grać multi więc chyba z ciekawości sprawdzę.
    Chyba, że ktoś z Was, użytkownicy mógłby mi napisać na czym polega i z czym to się je.
    Głównie zastanawia mnie jedna rzecz: od czerwca MS odblokował dla użytkowników silver Jutubka i IE.
    Rozumiem, że jak moja konsola zostanie zbanowana to do tych programów również nie będę miał dostępu?

    W tej chwili nie jest zbanowana, bo się w ogóle z XBL nie łączy- to chyba kwestia edycji pliku launch.ini

    Goall
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1060
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Połączy sie i za 5 minut rozlaczy z netem. Dostanie bana czyli blokada z usluga xbox live oraz problemy z graniem w gry. Wymagana edycja fakel8ve aby uruchamiac wybrane tyruly

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  4. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Dokładnie tak, w pliku launch.ini jest CELOWO wpis liveblock = true który totalnie blokuje XBoxlive (w sumie bardziej porty po których korzysta XboxLive) zaś w ten czas normalnie internet można mieć podpięty do konsoli.
    Gdybyś zmienił liveblock = true na liveblock = false to ci z Xboxlive połączy ale to jest kwestia 5 min i masz ban.
     
    1 osoba to lubi.
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jak decydujesz się na bana to śmiało połącz się z Xbox Live i po problemie. Przy sprzedaży kiedyś w przyszłości tej konsoli będziesz miał trudności z pozbyciem się jej. No chyba, że drastycznie opuścisz cenę. Było wiele razy pisane. RGH = no Xbox Live.
     
  6. MentallyDreamer

    MentallyDreamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toronto
    Jak sprawdzić czy konsola jest zbanowana?

    Wysłane z mojego QUANTUM_450 przy użyciu Tapatalka
     
  7. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28031
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Podłącz ją pod XBL i wyskoczy monolit, że konsola została zablokowana.
     
  8. MentallyDreamer

    MentallyDreamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toronto
    Bez podlaczania nie sprawdze? Bo jak konsola jest "czysta" to moge sie nabawic bana

    Wysłane z mojego QUANTUM_450 przy użyciu Tapatalka
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    No tak. Ale sprawdzasz to na konsoli bez RGH. Musi byc nie zmodyfikowana

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  10. Master50

    Master50 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    234
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ms przy rgh co rozpoznaje ,że to rgh przez zmodyfikowany nand? Po co chcesz się tym xbox live łączyć?
     
  11. MentallyDreamer

    MentallyDreamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toronto
    Mam na mysli sprawdzenie konsoli posiadajacej rgh

    Wysłane z mojego QUANTUM_450 przy użyciu Tapatalka
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Dostaniesz blokade na xbox live i tyle. I wiecej nie dumaj...

    Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
     
  13. MentallyDreamer

    MentallyDreamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toronto
    Spoko. Cenię bardzo merytoryczne wypowiedzi

    Wysłane z mojego QUANTUM_450 przy użyciu Tapatalka
     
  14. Master50

    Master50 Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    234
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Po banie nie połączysz się z xbox live i pokaże się komunikat. IE i YouTube nie działa, bezsensu ją banować o tak.
     
  15. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Dokadnie tak. RGH ma zmodyfikowany (patchowany) nand dlatego jesli majac RGH podlaczysz sie pod XBOX Live masz tego bana w 5 minut o ktorym piszemy. Xbox Live czy dziala i czy nie ma bana sie sprawdza na konsoli bez RGH, mozna to zrobic ale trzeba NAND przeflashowac z powrotem na Oryginalny i odlaczyc zasilanie od Chipa RGH, w ten czas masz console po Oryginalnemu i dopiero wtedy sprawdzasz czy XBOX LIVE dziala, inaczej sie nie da.
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Na rgh yt czy ie i tak nie dziala...myslisz o tym co piszesz? ?

    Wysłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Temat totalnie bez większego sensu, wszystko co można zostało już napisane wiesz jakie będą konsekwencje po podłączeniu live do konsoli z rgh. Zamykam.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum