1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Deus Ex i problem z aktualizacja

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kubajkus, Wrzesień 14, 2011.

  1. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiec tak oto przedstawia się mój problem. Dzisiaj wypaliłem sobie Deus Exa pl, uruchomiłem na konsoli lecz deus zażądał aktualizacji wiec na nią zezwolilem. Po ponownym uruchomieniu konsoli i przy instalacji wyskakuje komunikat "Nie można odczytać aktualizacji z płyty".
    Poszperałem trochę na forum i postanowiłem zrobić akutalizację. Pobrałem akutalizacje dashboardu z tematu:

    http://xboxforum.pl/ogolne-f71/aktu...fline-[2-0-8955-0-avatar-updatespy]-7365.html

    Po czym nagrałem update na pendrive. Niestety w dalszym ciągu wyskakuje komunikat "nie można odczytac bla bla bla"

    Więc teraz chciałbym zapytać troche bardziej doswiadczonych ode mnie co mam zrobic?

    Dodam ze posiadam konsole
    Xbox360 Elite 120gb
    lt+
    i był tam dashboard który pozwalał na działanie AS:B, Fable itp
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    z tego co pamietam wersja angielska wymagała dasha 12xxx a pl juz 13xxx (który usuwa przeróbke)
     
  4. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też coś takiego wyczytałem na forum. Więc co powinienem teraz zrobic?
     
  5. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    będziesz musiał wgrać dasha 13xxx najlepiej 2.0.13146.0 co ci usunie przeróbke nie da sie innaczej i wgrać od nowa lt .nawet jak kupisz orginał, tego dasha będzie wymagał
     
  6. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiec rozumiem że:
    Mam wgrać tego dasha co mi poleciłes i lecieć z konsolą do serwisu żeby znów mi przerobili ?
     
  7. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    najlepiej lub ściągnąc wersje angielska działa na dashu 12xxxx jak wolisz .może być tak że ci dash przy blokuje konsole błędem to wgraj dasha 2.0.13146.0 z pena pożniej 2.0.13599.0 ,jak by nie poszło trzeba będzie wgrywać orginalny soft w napęd i wtedy flash. i pamietaj ,że lt 1.91 bez dasha 13xxx nic ci nie da co do tej gry
     
  8. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No własnie przy uruchamiani konsoli wyskakuje ten błąd co wymieniłem powyżej :/
     
  9. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    z xbox.com ściągnij tego dasha 2.0.13146.0 lub 2.0.13599.0 (jakby ten nie chciał działać) wgrywasz na pena. tylko wkladasz pena do wyłaczonej konsoli i włanczasz
     
  10. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok sprawdze to. Pozniej dam znać jak efekt
     
  11. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiec tak. Zrobiłem jak mowiłeś najpierw 2.0.13146.0 potem 2.0.13599.0. Konsola sie włącza normalnie lecz niestety płytek tych "lewych" nie chce czytać :/ więc z tego co rozumiem konsolke pod pachę i tuptać do serwisu i znów przerobic ?
     
  12. impressive22

    impressive22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam ten sam problem.
    Probuje wgrać z pena aktualizację, ale zarówno 2.0.13146.0 jak i 2.0.13599.0 nie widzi :/

    ---
    edit
    Ufff udało się, nagrałem 13146 na płytkę i poszło :) pozdrawiam!
     
  13. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale czyta ci pirackie płyty ?

    Edit---

    Czy po tym wszystkim musze isc do serwisu czy jakos moge przywrocic do konsoli zdolnosc czytania pirackich plyt?
     
  14. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    nie będzie czytać piratów juz ,na serwis flash się usunął, możesz też samemu wgrać
     
  15. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dla mnie to chyba za bardzo skomplikowane
     
  16. Kubajkus

    Kubajkus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jeszcze takie pytanko. Jezeli po tym wszystkim wgram w serwisie flasha na nowo to czy to znaczy ze w tego deus exa bede mogl juz zagrac czy nie?
     
  17. kosa931993

    kosa931993 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zaaktualizuj dash do 13599 i daj do serwisu, wgrają najnowszą przeróbkę wtedy każda gra będzie chodziła oprócz Driver'a ..
     
  18. tomeken

    tomeken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    deus ex problem po aktualizacji

    ostatnio włożyłem do konsoli deus ex PL po komunikacie o dokonaniu aktualizacji zatwierdziłem jednak nie poszła do końca i obecnie nie czyta żadnych płyt. próbowałem wgra dasha 2.0.13146.0 ale nic się nie dzieje dalej to samo. czy ktoś może wie co dalej robic?
     
  19. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    poczytaj wcześniejsze posty. Gościowi się udało wgrać 13146 ale dopiero po nagraniu go na płytę
     
  20. tomeken

    tomeken Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    próbowałem to robi z płyty i też brak reakcji
     
  21. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    orginalny fw do napędu niestety musisz:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum