1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

DG-16D2S-09C August 09 - Brak reakcji tacki przy zczytywaniu klucza.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sz4kal, Kwiecień 4, 2011.

  1. sz4kal

    sz4kal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Podczas próby zczytania klucza z napędu:

    LITEON DG-16D2S-09C
    August 09
    A0A2
    83850C

    Nie wystąpił błąd oprócz tego, że po zakończeniu zczytywania pojawił się brak reakcji na przycisk otwierania i zamykania tacki.
    Napęd w dalszym ciągu jest wykrywalny w dosflashu.

    Napęd wcześniej był przerabiany (IXTREME 1.61), aczkolwiek osoba która go przerabiała nie podała klucza (konsola przerobiona była ponad rok temu.)

    Próbowałem zgrać klucz za pomocą własnoręcznie (według poradnika na forum) zrobionego kabla z igłą. Podczas próby zgrania klucza trzymają igłę na otworze przy R707 również nie mam pożądanych efektów.

    Proszę o wskazówkę jak wydobyć klucz i ożywić działanie tacki.


    P.S. Za pomocą Dosflash i opcji Read KEY (nie LITEON READ KEY) klucz zgrywa się poprawnie bez błędu ale JungleFlasher nie chce go otworzyć :(.


    Serdecznie dziękuje za jakiekolwiek wskazówki.


    Pozdrawiam sz4kal
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Tacka do połowy i w jungeflasher wchodzisz na zakładkę dvdkey32 i wciskasz "dummy from ixtreme".
    Nowy soft i wgranie go wygląda tak samo dla wszystkich litków :)
    Nie potrzebujesz żadnych igieł, ani nic innego jeżeli już miałeś ixtreme wgrane.
     
  4. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    wystarczyło dummy from ixtreme ....

    masz key.bin ?

    w JF zdaj w open target firmware ix LT+ 838, potem manual spoofing i wczytaj key.bin :)
     
  5. sz4kal

    sz4kal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za szybką odpowiedź jedynie co mam to plik z dosflash`a key.bin który nie otwiera się w JF manual spoofing.
    Jeżeli włączę dosflash wersja pod windows i właczę konsole to pojawia się to co na screenie:

    [​IMG]


    Jeżeli próbuję otworzyć plik key.bin (z dosflasha - bootowalny pendrive) za pomocą notepad++ to pojawiają się same kropki co wiem, że dobrze mi nie wróży :(.
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    open target -> otwierasz ixtreme LT+ dla swojego napedu, potem manula spoofing i klikasz load i wskazujesz swoj key. potem ok, save i plik masz z fw. wrywasz dosflashem pod dosem najlepiej.
     
  7. sz4kal

    sz4kal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko, że problem jest w tym iż tak:

    - Przycisk otwierania tacki nie reaguje
    - Konsola sobie miga zielonym kolorem
    - JungleFlasher 1,73 nie wykrywa napędu, ale np jak na Vendor Mode to zadziała.

    Gdy próbuje manualnie wysunąć tackę do połowy to również JF nie wykrywa :(. W dosie za pomocą dosflash wykrywa ...
     
  8. sz4kal

    sz4kal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ale skąd ja mam wziąść klucz jeżeli wrzucając do JF "niby" dobrze zgrany firmware wywala mi "MD5 hash: 09a1d434dbd7197e7c3af8a7c28ca38b
    Parse Failed !"
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    poczekaj...a to jungle'em nie możesz wydobyć jeszcze raz pliku??
    wiesz co to pmt??
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    key.bin to nie fw tylko sam klucz. Jako target dajesz lt+ a potem w manual spoof dajesz key.bin
     
  11. sz4kal

    sz4kal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie, że nie mogę jeszcze raz wydobyć ;(. Włączając dosflash i Read Flash zczytuje z 4 banków bez problem później JF nie potrafi tego otworzyć...


    Co do PMT Probe to przeglądałem tematy ale nie miałem do czynienia bo pierwszy raz mi się trafił ten Liteon 83850C wcześniej nie było żadnych problemów z przeróbką innych modeli.


    Czy mam jeszcze jakąkolwiek szansę odczytać klucz ?
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  13. sz4kal

    sz4kal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok plik wysłałem.

    Dodam jeszcze że po tym pierwszym zgraniu za pomocą dosflasha tacka przestała działać xbox zaczął migać.

    Xbox był wcześniej przerabiany, ścieżki były cięte. Pozostaje mi chyba tylko odezwać się do gościa który rok temu mi to przerabiał może cudem robi kopie kluczy od klientów.
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    niestety, plik jest calokowicie pusty. Coz, trzymam kciuki zeby mial klucz. Ewentualnie mozna jeszcze naped posprawdzac ale to juz robota dla kogos obytego w temacie.
     
  15. sz4kal

    sz4kal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Trudno stało się najwyżej klientowi xboxa odkupie, ale powiedzcie mi co zrobiłem źle. Nigdzie nie nałożyłem firmware nie dałem erase tylko read i od razu mi zczyścił firmware jak to możliwe ?
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ja spiecie obstawiam. Lub moze zimny lut na laczonych wczesniej sciezkach.
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    nie możliwe.....ale czasem i tak bywa.....dex a gdyby ponownie ciąć scieżki?? albo pmt chociaż??
     
  18. sz4kal

    sz4kal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli pozostaje nadzieja w osobie która poprzednio robiła xboxa i przypadkiem przez rok trzyma klucz... :) Jutro podeśle wam zdjęcie pociętych ścieżek z ciekawości rzucicie okiem :).


    Pozdrawiam i życzę miłej nocy
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zdjecia nic nie dadza, tu trzeba miernik :p i zdarza sie tak, sam tak mialem
     
  20. sz4kal

    sz4kal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ponownie

    Chciałbym się jeszcze dowiedzieć, czy płatnie gdzieś w serwisie lub u kogoś jest możliwość ożywienia tej konsoli ? Czy już tylko na części się nadaje ?
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    mozna porobić obejścia.......pisz do dexa pw hehe
     
Wczytywanie...

Poleć forum