1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dg-16d4s winbond - wyciągniecie klucza

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez cubus, Grudzień 6, 2011.

  1. cubus

    cubus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Chciałbym odczytać klucz z napędu dg-16d4s (chip winbond). Napęd jest przerobiony(ma dziurke). Miał wgrane lt 1,9. Ostatnio go zaktualizowałem do najnowszego dasha i skasowała mi sę przeróbka. Chciałbym wydobyć klucz napędu i wgrać lt 2,0. Używałem jungleflashera i caly czas naped nie chce przestawic sie na tryb 0x52. Mógłby mi ktoś poradzić sposób wyciagniecia klucza z tego napędu. Z góry dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  4. cubus

    cubus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podpięłem zasialnie z konsoli do napedu. Cały czas jungleflasher wyświetla mi "MTK Vendor Intro failed" If you wish resend bla bla bla Power off the drive an then back on. Wyłaczam i właczam konsole ale to nic nie daje, nie moge przejsc w Vendor mode. Ma ktoś pomysł co mogę robić źle ??
    Cały czas mam status 0xD1
     
  5. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a zobacz na to - powiedz czy tak właśnie masz ?

    [​IMG]

    w Manualu podane jest że jak zobaczysz status 0xD1 powinienenś na sekunde wyłączyć i włączyć ponownie napęd
     
  6. MastreDziku

    MastreDziku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    śląsk
    Wystarczy mieć USB Probe v3 i gdy poprosi i gdy poprosi o wyłączenie i włączenie napędu NIE KLIKAĆ NIC, tylko wyłączyć zasilanie napędu, przyłożyć probe do punkty MPX01 i trzymając tam, włączyć zasilanie następnie kliknąc YES i VIOLA od razy Status 0x72, bez kropek i bla bla właczania wyłączania itp itd.

    Jeśli pomogłem kliknij PRZYDATNE.
    Pozdrawiam.
     
Wczytywanie...

Poleć forum