1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

DGX - wyciąganie klucza z płyt Corona

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez djzwierzac, Październik 14, 2013.

  1. djzwierzac

    djzwierzac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć!

    Czym najszybciej i najprościej wyciągnąć klucz z płyt Corona na potrzeby LTU2?
    Posiadam DGX v 1.1S, CoolRunner rev.C i CR3 Lite

    Rozumiem, że konsole nie bootują tak jak Trinity na video-out i trzeba je podpinać pod Monitor COM. Posiadam USBPRO v2 (więc zasilanie z usb i z sata, oraz przełącznik na ON?)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Normalnym chipem jak i dgx`em ale jak chcesz sam klucz rób dgx`em szybciej i obraz będziesz miał dla coron od jakiegoś czasu już dostępny nie potrzeba monitor com.
     
    1 osoba to lubi.
  4. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Teoretycznie ponad 90-95% Coron powinna iść od razu na zwykłym Chipie np CoolRunner rev.C i CR3 Lite, jednak zdarzają się toporne Corony i trzeba klucze wydobywać DGXem.

    Sprawy są 2
    1) Używając zwykły chip nie potrzeba mieć i używać COM Monitora co by zobaczyć CPU i DVD KEY ponieważ od niedawna 1-2 miesiące temu wychodzę już wersje Xella takie że w Coronach po HDMI jest wyświetlana zawartość XELLA, więc obywa się bez dodatków
    2) Jeśli potrzebujesz tylko wyciągając klucz DGX był by pewniejszy i mniej roboty z ustawieniami i kablami, jednak XELL po HDMI nie będzie widoczny, więc trzeba użyć Com Monitora lub możesz po LANIE próbować ale musiał byś zgadywać IP, no chyba że znasz swój router (ustawienia) i wiesz gdzie znaleźć jakie IP ma dany mac id w sieci,

    No tak ale czy nie czasem pliki ECC dla DGXa są inne niż do zwykłego chipa? W dodatku stare, tak stare że jeszcze one nie miały obrazu po XELLU? pewny nie jestem bo ostatnio DGXA użyłem dopiero po pół roku (i chyba starego pliku ECC używałem, więc z Com Monitorem), a w tym czasie sporo się zmieniło


    Dla sprawdzenia np w J-runnerze w katalogu Common jest zaś katalog DGX patrząc po dacie modyfikacji plików najświeższy jaki mam to z 20 stycznia 2013, no a nie wydaje mi się aby te same pliki ECC pasowały do zwykłego chipa jak i DGXa ale może myle się
     
    1 osoba to lubi.
  5. djzwierzac

    djzwierzac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam router zaraz obok kompa, wiec wyciągnę z listy podpiętych urządzeń MAC i IP :)

    Pomożecie mi jeszcze z dobraniem kabli? Coś pewnego dla Corony V1 i Corony V5? (do v5 oczywiście mam postfixa, którego nie muszę chyba lutować)
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Dla DGXa sprawa jest bardzo prosta

    Podstawa to zasilanie 5V, a nie jak w zwykłym chipie 3.3V
    Kabel CPU_RST 14 cm
    Kabel POST OUT 70cm możesz połączyć 55cm od slima + 15cm dosztukować) normalnie go luzem rzucasz na płytę, możesz też owinąc wokoło radiatora lub ja czasem go powieszam na lampie nad płytą

    Na Chipie DGX tylko pamiętaj o przestawieniu przełącznika S2 DIP8 na ON, reszta OFF
    DGXa broń boże nie programujesz żadnym wsadem, DGXA się w ogóle nie programuje bo zrobisz z niego RGXa i będzie po ptakach a cofnąć już cię nie da na DGXa
     
    1 osoba to lubi.
  7. djzwierzac

    djzwierzac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam jeszcze 1 problem na Coronie V1... Jest jakaś alternatywa dla punktu C5R11 (tego pod xclampem)?

    Wiem, wiem, bo już z jednego DGX zrobiłem RGX na potrzeby Trinity, ale mam drugiego, czystego DGXa do wyciągania kluczy ;)
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
  9. djzwierzac

    djzwierzac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okey, podwijam rękawy i biorę się za robotę :) Dzięki panowie!
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  11. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna

    Jakiekolwiek ECC i śmiga dgx aż miło bez wybierania czegokolwiek.


    Punkt FT3T10 alt dla cpu.
     
    1 osoba to lubi.
  12. djzwierzac

    djzwierzac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odczytałem nand, wlutowałem DGX, stworzyłem ECC i zaprogramowałem, ale przy wciskaniu przycisku od otwierania tacki konsola nie odpala... Sprawdziłem kabelki jeszcze raz i wygląda że wszystko jest dobrze wlutowane. Z powera też nie odpala, tylko chip miga, ale brak obrazu na TV :/
     
  13. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Dus POWER, Eject w Coronie nie działa, a dla ECC/Xella i tak dusisz power lub eject (obojetnie) ale w Coronie nie działa eject więc musisz POWER. Jesli chip mruga to dobrze (większośc pracy zrobiłeś poprawnie).... musisz cierpliwie czekac, wez kabelkiem CPU RST ruszaj/ ukladaj go roznie w momencie kiedy mruga chip czyli jak jets wszystko włączone,, w końcu wstrzeli, czasme nawte wyłącz konsolę i ją po chwili włączaj na nowo..... jesli przestanie mrugać Debug na chipie to powinien ukazac sie na ekranie obraz XELL
     
    1 osoba to lubi.
  14. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2717
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dział rgh teraz odwiedź i tam masz wszystko daj post 55 cm ( luźno gdzies obok płyty lub dookoła wentylatora) rst 10 cm.
     
  15. djzwierzac

    djzwierzac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poszło na CPU 11cm 22AWG i POST 70cm 28AWG :) Dzięki Panowie!
     
  16. djzwierzac

    djzwierzac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie chcę zakładać nowego tematu, więc napisze tutaj.

    Mam jeszcze Coronę V5.
    DGX wlutowany, zworki R2C6, 7 na płycie złączone (na 10 jest rezystor).
    CPU Postfix założony. Mam go lutować przy tych 2 rezystorkach do wyciągnięcia klucza, czy to jest tylko do RGH?
    Do którego POST wlutować kabelek 70cm? 1, 4 czy 6?

    EDIT
    Okey, już wiem, że na _4 i _6 chip nawet nie mryga, więc na bank POST_1. Pozostaje tylko kwestia lutowania tego CPU postfixa, upewni mnie ktoś?
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  18. djzwierzac

    djzwierzac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak, ale do wyciągnięcia klucza nie musi być stabilny...
    Jak się przyjrzałem, to ten postfix nie dotyka nóżek tych rezystorków :-/
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  20. djzwierzac

    djzwierzac Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to w takim razie nie chce mi zabootować. Odpalałem już ją z 10 razy na 5-6 min i nic...
    Spróbować na alternatywnych kabelkach 8/55cm czy macie jakieś inne zalecenia?
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    a np zworki zlutowane??
     
Wczytywanie...

Poleć forum