1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Diablo 3 - online - jak dołączyć do gry?

Temat na forum 'Pomoc Pytania Problemy' rozpoczęty przez miaucoon, Listopad 17, 2014.

  1. miaucoon

    miaucoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Może jestem ciemna masa, ale od kilku dni kopie i szukam po necie i nijak mi nic z tego nie wychodzi.

    Chciałem sobie zagrać w Diablosa po sieci. Niestety to moja pierwsza konsola, na PC w Diablo 2 było to dziecinnie proste, tu jednak widzę że takie nie jest.

    Nie ma trybu multiplayer, jedyne na co trafiłem to zaproszenie kogoś do gry, i to kogoś z grona znajomych. Mogę sobie ustawić opcje gry sieciowej czyli np. serwer publiczny, a w sieci poczytałem, że do takich publicznych można dołączać, ale jak to zrobić.

    Nie widzę nigdzie takiej możliwości, jedyne co mi przychodzi do głowy, to że i dołączanie jest możliwe tylko do gier znajomych, ale to byłoby niezłą porażką.

    Może mi ktoś wytłumaczyć jak grać w Diablo w sieci, Xbox Live mam oczywiście wykupione na najbliższy rok.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  4. miaucoon

    miaucoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    XOne jeszcze chyba nie przerabiają, Diablo 3 oczywiście mam oryginalne.

    Ale problem polega na tym że ja w menu gry nie widzę nigdzie opcji multiplayer, dołącz do gry czy cokolwiek takiego. Z wyboru rodzaju gry mam tylko fabularny, lub przygodowy. Z opcji sieciowej mam jedynie opcje do ustawienia czy chce gry z europy, z moim czy innym językiem, i czy moja gra ma być publiczna, czy inna. Znajduję opcję do zaproszenia znajomych do gry, ale nic poza tym. To nie jest problem z cyklu klikam w menu multiplayer i nie mogę się zalogować do battlenet,u, tylko ja w menu nie widzę takiej opcji. Stą pytanie, może tutaj robi się to jakoś na około, a ja tego nie wiem.
     
  5. qiluguard

    qiluguard Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przed wejściem do gry masz opcje szybka gra? Ja mam tak na Xbox 360
     
  6. miaucoon

    miaucoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Mam, ale co z tego?
    Jak klikam na "Szybka gra" to mogę sobie wybrać tryb fabularny, lub przygodowy, wybrać akt i poziom trudności, nie ma tam, w każdym razie ja nie widzę możliwości dołączenia się do jakiejś sieciowej gry.
     
  7. Wojtek Paterek

    Wojtek Paterek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2012
    Posty:
    60
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola, Poland
    Zarówno na PS4 jak i XOne można jedynie zaprosić znajomych do swojej gry lub dołączyć do znajomych.
     
  8. sputnik

    sputnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    raczej nie prawda. Kiedys ktos do mnie doloczyl obcy, musialem odznaczyc w opcjach ze tylko znajomi moga dolaczac.
     
  9. miaucoon

    miaucoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    To by wiele tłumaczyło, tylko w takim razie po co ustawienia sieciowe "publiczne"?

    No i jeśli prawdą jest co pisze Sputnik, to jednak da się inaczej, tylko jak?
     
  10. Gontar

    Gontar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    miaucoon ja chętnie z Tobą popykam w d3, jestem jakoś na początku 1 aktu :)
     
  11. miaucoon

    miaucoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2014
    Posty:
    106
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Tylko jak? ;)

    Chyba jedyny sposób to dodać się do znajomych jak widać.
     
  12. Skonek87

    Skonek87 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 10, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tez jestem skory do grania. Moj nick to skonek87

    Wysłane z mojego myPhone Qsmart Premium przy użyciu Tapatalka
     
  13. bobasxx

    bobasxx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2016
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    wlkp
    Nie wiem jak jest na konsoli ale na PC jak wybierasz akt i zadanie, to komputer sam przydziela Cię do "odpowiedniej" gry i w każdej chwili ktoś może do niej dołączyć. Niestety nie można samemu wybrać nazwy gry z listy tak jak to jest w D2.
     
  14. bobasxx

    bobasxx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2016
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    wlkp
    Przy okazji mam pytanie, czy jak kupię używane D3 Ultimate Evil Edition, to będę mógł bez problemu grać online ? Nie trzeba zakładać konta na battle.net tak jak to mam miejsce w wersji na PC ?
     
  15. bobasxx

    bobasxx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2016
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    wlkp
    No i czar prysł... Chyba na niskich poziomach w aktach 1-3 nikt nie się nie dołącza... ???
     
  16. podly12

    podly12 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2016
    Posty:
    33
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Ja tez z checią pogram w D3 tylko mam dodatek wiec odzywajcie sie i posmigamy troche :)
     
  17. goran

    goran Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2016
    Posty:
    283
    Polubienia:
    258
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tez bym pograł ale da się wybrać ekipę czy dołącza do losowej?
     
  18. Cesash21

    Cesash21 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2015
    Posty:
    70
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Irlandia
    Jakby ktoś chętny był do wspólnej gry to atakować na mój nick: Cesash21, gram od niedawna. Mam barbarzyńcę.
     
  19. killazbb

    killazbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2012
    Posty:
    194
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Normalnie można było dołączyć do gier kogoś innego, nie trzeba było znajomego.... |Teraz dokładnie nie pamiętam jak bo sprzedałem konsole. Ale ogólnie d3 nie polecam pełno hakow chyba że właśnie ze znajomymi.
     
  20. goran

    goran Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 12, 2016
    Posty:
    283
    Polubienia:
    258
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Do gry znajomych bardzo łatwo dołączyć albo stworzyć swoją . Też ostatnio siedzę tylko w d3 ;) W szczelinach jest ostro jak się gra w kilka osób ;)
     
  21. olinek1210

    olinek1210 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2016
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Kobieta
    ja mam konsole xbox one od piatku i niestety rowniez nie mam opcji grania online, mam brata w znajomych i rowniez nie mozemy wspolnie pograc, ciagle wyskakuje informacja że brak funkcji sieciowych:( ale dlaczego?? jak to zmienic? pomóżcieprosze
     
Wczytywanie...

Poleć forum