1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

DICE: Battlefield 3 w 30 klatkach animacji na sekundę będzie najlepszym rozwiązaniem

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez K0TAKU, Wrzesień 5, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. K0TAKU

    K0TAKU Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2011
    Posty:
    1094
    Polubienia:
    238
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    [​IMG]

    Ostatnimi czasy szwedzkie DICE oraz Electronic Arts nieco sobie z graczami pogrywają. Najpierw prezentacja edycji konsolowej gry, która nie szokuje tak jak ta z komputerów klasy PC, później informacja o 6-godzinnym trybie dla pojedynczego gracza, a teraz tłumaczenie, że Battlefield 3 w 30 klatkach animacji na sekundę jest lepszy, niż ewentualne Battlefield 3 w klatkach 60...

    Przedstawiciele DICE wyznali bowiem w wywiadzie dla IGN:

    Wychodziłoby więc na to, że 30 klatek animacji na sekundę to zbawienie dla Battlefield 3, oczywiście w przeciwieństwie do wszystkich innych gier, od których na ogół wymaga się 60 klatek. Należy również przypomnieć, iż taka wypowiedź DICE jest reakcją na oficjalne potwierdzenie Activision odnośnie faktu, iż Call of Duty: Modern Warfare 3 hulać będzie w stałych i niezmiennych 60 klatkach animacji zarówno na konsolach, jak i komputerach klasy PC.

    Podoba Wam się "logika" DICE?



    źródło : DICE: „Battlefield 3 w 30 klatkach animacji na sekundę będzie najlepszym możliwym doświadczeniem…” [WIDEO] - PS3 Site Polska
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lukidambix

    lukidambix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2010
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    30 klatek.... omg
     
  4. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    A czego wy spodziewaliście się od tej starej konfiguracji konsol ? chyba nie liczyliście na 60Fps ? jedynie COD może wam zapewnić 60 klatek na starożytnym ID TECH 3 :)
     
  5. Macireks

    Macireks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2011
    Posty:
    471
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rzeszów
    jakoś nie widze z tym problemu... jest pare gier które działają w takim odświeżaniu i nie przeszkadza mi to ;P
     
  6. QwerTaj

    QwerTaj V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2009
    Posty:
    2052
    Polubienia:
    235
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Ostróda
    Przecież 30FPSów wystarcza do płynnej gry, na co więcej? Grając w BC2 na konsole nie uświadczyłem żadnych spadków animacji, więc na prawdę nie widzę w czym problem. Poza tym, co to za 'aktualność', skoro o 30FPSach było wiadomo od początku.
     
  7. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jeśli nie będą spadac co chwila jak szalone, to może da radę przeżyc.. nie mniej jednak jest to spory argument dla fanów CoDa ;)
     
  8. d2darkness

    d2darkness Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wiecie chodzi o to że może gracze obawiają sie że będzie jak z crysisem. Niby jest w 30fps ale widać często że spada poniżej 25fps boje się że będzie tak samo z Battlefieldem ale oby nie było tak.
     
  9. RAKU PL26

    RAKU PL26 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2010
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Strzelce Krajeńskie
    było o tym dawno mówione że będzie tylko 30 klatek więc czemu tu się dziwić ?
     
  10. CytrynowyFaz

    CytrynowyFaz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    O tym że BF3 będzie działał w 30 klatkach na konsolach można było przeczytać miesiąc temu, nic nowego.
     
  11. 33-300

    33-300 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2008
    Posty:
    418
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    33-300
    Spoko mi tam by wystarczyła grafika z bbc2 a 30 klatek jest wystarczające . Chodzi o zabawe aa nie o klatki a w tym bbc2 jest nie do pobicia.
    Więc czekam na 3 :)
     
  12. cptMichaaX

    cptMichaaX XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    1146
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Ropczyce
    eee tam, i tak będzie świetny na Xbox !:p
     
  13. Bober95

    Bober95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    dla mnie 45 klatek to mało a tu 30 ? -.=
     
  14. Kris194

    Kris194 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przecież już większość tych nowych dobrych produkcji działa z 30 klatkami na sekundę i jakoś mnie to nie dziwi.
     
  15. NikoBellic91

    NikoBellic91 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    2891
    Polubienia:
    691
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tokyo
    A komu przeszkadza 30 FPS? W BC2 nie mi nie przeszkadzało więc i tu nie będzie:)
     
  16. DJDIDO88

    DJDIDO88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2010
    Posty:
    1135
    Polubienia:
    77
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Jarosław
    mi to nie przeszkadza, jak nie będzie spadków to będę zadowolony.

    to samo co ja ;)
     
  17. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Heh Crysis 2 miał 30 i ogromne dropy, a nikt nie narzekał. Widać "fanboye" się prują, bo w tytule gry jest Battlefield...
     
  18. Tallkido

    Tallkido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    160
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    New York City
    Zebyscie tylko wiedzieli ktore gry maja 60 fps a ktore 30 fps
    fanboje juz nie maja sie czego czepiac
     
  19. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Żeby tylko utrzymali te 30kl/s , bo w tej generacji to rzadkość...
     
  20. lewy725

    lewy725 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    66
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Błonie
    Hehe to ja już teraz wiem czemu BF:BC2 był momentami taki rozmyty :) Zastanawiałem się czemu tak jest, a tu proszę odpowiedź sama przyszła. Jednak przy takich grach różnica między 30 a 60 FPS jest ogromna. Zobaczcie na dołączonym filmiku, zwłaszcza przy slow motion. GoPro HD Hero 30fps vs. 60fps - YouTube
     
  21. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    Dla mnie moze byc ale zeby to dzialalo caly czas w 30fps a nie ze bedzie zadyma na ekranie i framrate spada.

    Sent from my X10i using Tapatalk
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum