1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

divix problem

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez dariob, Styczeń 14, 2009.

  1. dariob

    dariob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    panowie mam problem z filmami divix na xboxie jak mam kabel z neta podpięty do konsoli to filmy działają a jak go odepnę wyłącze konsole i włącze to nie działają i pokazuje mi że niemam kodeków kodeki oczywiście mam sciągniete o co tu chodzi ???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    kodeki ściąga każdorazowo do uruchamianego filmu więc trzeba być podłączonym do sieci widocznie akurat do tego filmu nie ma ściągniętych
     
  4. pieciaq

    pieciaq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Ja kodeki pobrałem tylko raz i sprawdzałem już kilka filmów i każdy działał, nie trzeba było pobierać nic po raz kolejny.
     
  5. dariob

    dariob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieje mi się tak z każdym filmem, kodeki mają 2 mb
     
  6. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Wyczyść cache, może coś pomoże na powracający update.
     
  7. dariob

    dariob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wyczyścilem cache i dalej to samo
     
  8. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    z racji ze mam ten sam problem zadzwoniłem do M$ powiedziało mi ze teraz coś zostało zmienione i konsola musi być podpięta pod sieć aby odtwarzało divx jaka dodatkowa autoryzacja przez sieć za każdym razem mimo pobranych na dysk Aktualizacji multimedialnych

    sam się zdziwiłem o co kaman miałem premium i działało wszystko bez sieci teraz mam elite i takie cyrki

    Odtwarzam ten sam plik wideo konsola podpięta i odłączona od sieci, jak podłączona pod sieć wszytko działa
    jak odłączona pojawia się komunikat

    http://picasaweb.google.pl/lh/photo/0PT7eWWu276gwhtZhDEdMw?feat=directlink

    http://picasaweb.google.pl/lh/photo/l66zsDnT8qZWRYildOIeDQ?feat=directlink
     
  9. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    U mnie ten sam plik ma 5MB, więc coś u was jest nie tak.
     
  10. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    No widzisz sprawdzałem na dysku 20GB na którym pobrałem ta sama aktualizacje z 2 miechy temu i ma 5mb jednak ze nadal ten sam problem komunikat aby pobrać aktualizację gdy konsola jest odłączona od sieci
     
  11. shreku4

    shreku4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    wyjeżdża czołg?
    witam, mam ten sam probelm co koledzy powyzej - również ubolewam... ale tak czy siak, pokombinuje trochę, jak się uda coś wymyślić to na pewno napisze... :D Wielkie pozdro!

    Próbowałem, zmienić dash'a na starszego ale to nic nie pomaga... :( Nawet gdy chce się połączyć z netem i nie pobierać aktualizacji na aktualny NEX, to potem muszę pobrać aktualizacje żeby pobrać kodeki - wtedy koło się zamyka...
     
  12. dariob

    dariob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    chyba nic z tym nie zrobimy panowie
     
  13. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    Chyba znalazłem odpowiedz na nasz problem :)


    Problem z odtwarzaniem divx offline pojawia się wtedy, gdy przenosimy
    istniejace juz konto na jednym dysku twardym do innej konsoli - obecnie
    uzywany x ma podpiety dysk twardy z mojego poprzedniego klocka, na
    ktorym bylo zalozone konto. Przy probie odpalenia DIVX pojawial się
    komunikat z kodem 51-C00DF236.

    Wystarczy:
    - wykasowac w ustawieniach konsoli (pamięć) paczkę pozwalająca odtwarzać
    media (ok. 5MB),
    - zalozyc nowego uzytkownika,
    - zalozyc nowe konto XBL,
    - odpalic dowolny film DIVX,
    - pobrac aktualizację, gdy x to zaproponuje.

    PS.przed chwila sprawadzałem działa pobrałem aktualizacje na nowo założonym koncie live i działają divxy bez połaczenia do live
     
  14. dariob

    dariob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    :DD:DD:DDbit4you jesteś wielki ten sposób działa dzięki bardzo
     
  15. kerix

    kerix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam was wszystkich:)
    mam pytanie odnośnie filmów na xobxi'e
    1) ja nie mam dostępu do internetu w konsoli to jest jakaś szansa żeby oglądać filmy na konsoli? bo z tego co sie orientuje to jakieś kodeki trzeba pobrać? i czy dało by sie owe kodeki pobrać z internetu i wrzucic na pen driva?
    Bardzo mi na tym zależy bo jak nie bd możliwości oglądać jakich kolwiek filmów na xboxie to rodzice mi nie dołażą do xkolcka
    myślę ze pomożecie:) z gory i z dołu dziekie:)
     
  16. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Sorry, ale nie ma takiej możliwości - musisz podłączyć konsolę pod neta, aby pobrać kodeki. Szukaj, bo pytanie było nieraz zadawane.
     
  17. sniady

    sniady Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    divix napisy

    Czesc. Podlaczylem konsole do neta , sciaglem kodeki do DiVix'ow , generalnie dziala bez wzgledu czy konsola jest podpieta do netu czy nie . ale mam maly problem nie czyta mi napisow.moze mi ktos powiedziec co jest nie tak?? dzieki.
     
  18. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    słabo szukasz, bo jakbyś zagłębił się w temacie to byś wiedział że napisów nie czyta. muszą być wtopione w film
     
  19. sniady

    sniady Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    troche szukalem ale faktycznie nie za wiele :confused: , ale dzieki za odpowiedz.
    pzdr
     
  20. zbychu

    zbychu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam wszytkich uzyktownikow xbox forum dzis mam maly problem jesli chodzi o aktualizacje divixow przez xbl otoz gdy wkladam divixa do swojego xboxa to prosi o akitualizaje jakiegos programu gdy pobieram ten program to uruchamia normalnie wtedy film w formacie divix ale gdy uruchomie ponownie konsole on znowu nie widzi tego sterownika do divixa panowie kiedys jak sciagnelem aktualizaje to chodzila kupe czasu a teraz za kazdym razem musze sie laczyc z xbl zeby ogladnac sobie film divix panowie pomozcie co robic
     
  21. twardy1976

    twardy1976 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Ja mam jeszcze inną zagwostkę. Gdy aktualizowałem na 1.6, ziomek, który to zrobił wgrał kodeki i wszystkie filmy smigały offline. Do czasu. A dokładnie do wczoraj gdy zaktualizowałem dashboard z pena by pograć w COD MW2. No i teraz klops. Xbox nie czyta.
    Czy ktoś wie jak temu zaradzić? Net odpada!
    Pozdrawiam i dziękuję
     
Wczytywanie...

Poleć forum