1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

DIY przeróbka XENONA na jtag/rgh - da radę ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez karwal128, Listopad 26, 2013.

  1. karwal128

    karwal128 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skierniewice
    Witam Panie i Panów :). Mam kilka pytań odnośnie przeróbki ixa. A więc mam xboxa:

    -xenon (zasilacz 203W)
    -dash 2.0.12625.0
    -brak napędu
    -brak dysku
    -konsola przerobiona kilka lat temu na ixtreme 1.4


    Napędu nie mam bo sprzedałem, dysk również. Konsola leżała 2 lata w piwnicy i udało mi się ją zreanimować. Odpaliła bez dysku i napędu. Pytanie brzmi czy da się wgrać tutaj rgh lub jtag?. Czytałem trochę tematów i jedni piszą, że Xenon odpada inni, że się da. Mam dośc starego dasha więc może jest to możliwe?. Konsola była przerobiona w 2009r na ixtreme 1.4. lutowanie ogaraniam :). Jeśli się da to chodzi o przeróbkę najtańszym kosztem. Z tego co wiem to wystarczy zrobić kabel LPT oraz mieć Xecuter Cool Runner. Będe wdzięczny za pomoc :) !.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adamrz

    adamrz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2011
    Posty:
    735
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Elbląg
    Zrobisz RGH tylko do tego żeby odzyskać klucz napędu.
    O JTAG zapomnij - za wysoki dashboard.
     
  4. karwal128

    karwal128 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skierniewice
    Czyli nie da rady przerobić już te konsoli ?. Co masz na myśli pisząc "Zrobisz RGH tylko do tego żeby odzyskać klucz napędu." ?
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Bo teoretycznie można zrobić na twojej konsoli RGH, ale ta może odpalać się od kilku godzin do kilku dni.
    Aby wyciągnąć klucz napędu (podczas robienia RGH) to jest okey, ale nikt za mniej niż 100 zł się nie podejmie wtedy możesz podmienić napęd na liteona i ciupać na LT3, ale tobie nie o to chodziło.

    Jeżeli pytasz czy na twojej konsoli można zrobić JTAG lub RGH to odpowiedź brzmi, nie da rady.
     
  6. karwal128

    karwal128 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skierniewice
    OK a jeśli odzyskam napęd to na tym ixtreme, który mam, będe mógł jeszcze zagrać w nowsze gry np GTA V ?.
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Nie, musisz mieć LT+3.0 a do tego najlepiej mieć napęd Liteon lub Benq. Ty w Xenonie oryginalnie takiego nie masz, więc musisz się liczyć z podmianką.
    Tak czy siak koszty porównywalne z zakupem używanego Jasperka. A Xenon i tak ci padnie na RRODa prędzej czy później, ale raczej prędzej...
     
  8. karwal128

    karwal128 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skierniewice
    Chyba na początku zabrakło Ci przecinka. Czyli nawet jeśli odzyskam napęd z wgranym ixtreme 1.4 to nic mi to nie da ?. Nowsze gry nie będą działać ?.
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Tak brakowało przecinka, przepraszam. Żeby grać w teraźniejsze gry musisz zrobić aktualizacje softu w swojej konsoli do najnowszego. Ten aby odpalać kopie gier wymaga przeróbki LT3, a ta zaś nie będzie działać na twoim starym napędzie, bo jest on po prostu za stary.
     
  10. karwal128

    karwal128 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Skierniewice
    Dzięki za fachową informację ! :). Już wiem że konsola może bez bólu serca lecieć na śmietnik :).


    A jaką konsolę kupię najtaniej przerobioną gotową ?. ROzumiem, że najlepiej z przeróbką rgh lub jtag ?. Pady zostały mi jeszcze ze starej konsoli więc pare zł zostałe w portfelu.
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Szukaj już jakiejś konsoli SLIM z RGH i pamięcią 4GB bez dysku i zbędnych pierdołków, bo i tak dysk najlepiej dokupić na USB.
     
Wczytywanie...

Poleć forum