1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dla wszystkich co maja problem ze sciagnieciem CoD WaW Map Pack 1

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez vantom, Kwiecień 26, 2009.

  1. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    -------------------------------------------------------------------------------
    Poradnik jest dla osob ktore maja jakiekolwiek pojecie o sieciach.
    Jezeli komus sie cos nie uda, to nie zycze sobie pretensji za stracone pieniadze.
    Sposob dziala, bylo to opisywane wiele razy, ja to tylko opisalem w jednym poscie.
    -------------------------------------------------------------------------------

    Napisze maly poradnik jak wykupic serwer VPN i uruchomic go na komputerze (polaczeine X z VPN jest w linku na dole strony) zebysmy mogli spokojnie scigac dodatek do COD.

    Otwieramy ta strone i sie rejestrujemy (tego nie bede opisywal)

    VPN Service: OpenVPN, PPtP, Double VPN, Hide IP, Anonymous, Virtual Lan, Partner program

    Klikamy na ADD MONEY, wpisujemy w SMS 1,5 potem klikamy na PAY
    [​IMG]


    I jeszcze raz na PAY
    [​IMG]


    w tym oknie mamy napisane jaka tresc wpisac w sms i pod jaki nr.
    u mnie to jest akurat DAM 3274504 i nr 74240 (kazdy ma inna tresc sms!! nie wpisujcie tej co podalem za przyklad!!!)
    Jak juz wyslemy sms , nie wczesniej, klikamy na CONFIRM
    [​IMG]



    Potem na Continue
    [​IMG]


    Przechodzimy nastepnie do zakladki ADD SUBSCRIBE
    i jezeli mamy XBL zarejestestowany na Anglie to wybieramy GREAT BRITAIN jezeli na USA to Unisted States, potem w nastepnym polu wybieramy PPtP i platnosc na 1 DAY. a na koncu PAY.
    [​IMG]


    Jezeli wszystko zrobiliscie jak trzeba to powinniscie miec cos takiego
    LINK PRZY KTORYM JEST PTASZEK
    US.VPN-LINK.NET bedzie wam potrzeny zeby zalozyc siec VPN na komputerze.

    [​IMG]


    Jak zrobic polaczenie VPN na komputerze z VISTĄ
    (Przepraszam ze po angielsku)

    Na pasku obok zegarka klikamy PPM na polaczenie sieciowe, wybieramy
    Połacz z siecia
    [​IMG]


    Jezeli wyskoczy nam cos takiego to wybieramy
    Ustaw polaczenie lub siec (chyba tak to sie nazywa) w kadym razie
    Set up a connection or network
    [​IMG]


    Wybieramy teraz Połacz z siecia w miejsu pracy (Connect to a workplace)
    [​IMG]


    Wybieramy uzyj mojego polaczenia internetowego ( Use my Internet Connection)
    [​IMG]


    W pierwsza linijke wpisujemy adres serwera ktory wykupilismy (6 screen)
    a w druga Nazwe polaczenia (obojetnie co)
    [​IMG]


    W nazwe uzytkownika wpisujemy nasza nazwe jaka podalismy na stronie (logujac sie) i haslo tez takie jak do logowania sie na strone od ktorej wykupiliscie serwer.
    [​IMG]


    Polaczenie juz jest stworzone.

    Dla pewnosci mozecie klinac na zakladke na gorze strone CHECK
    I jezeli macie Secure Connection ble ble ble... to znaczy ze wasze polaczeine jest teraz ustawione na Londyn i ma tez przydzielony tamtejszy adres IP

    [​IMG]



    jak polaczyc XBOXA po skonfigurowaniu tego polaczenia macie opisane w tym poscie

    http://x360iso.org/siec-xbl/13252-blokada-regionalna-marketplace-odblokowanie-%5Bvpn%5D.html

    lub w tym

    http://www.onlinecenter.pl/Artykuly/Konfiguracje-Xbox-Live.html

    pozdrawiam!!

    PS to moj pierwszy tutorial wiec prosze o wyrozumialosc :)
    Ja dzieki tej sztuczce pobralem Map Pack 1 i Worms :p
    Dodam ze moim providerem jest Aster.

    Pomoglem podziekuj :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akro16

    akro16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2007
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    Działa !!!! Na początku nie mogłem sie podłączy do VPN, ale wkońcu mi się udało i wszystko działa. Zaraz włącze COD 5 i przetestuje nowe mapki.
    Wielkie dzięki vantom
     
  4. waski88

    waski88 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2008
    Posty:
    234
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    wszystko dziala az milo parzec co prawda mialem problemy z polaczeniem do VPN ale poradzilem sobie WIELKIE DZIEKUJE


    EDIT
    Nie pobralo mi tego map packa przy 98% wywala blad ze nie mozna pobrac map packa moze cos robie nie tak prosze o jakies wsparcie
     
  5. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    moze nieustawiles x360 zeby przez vpn sciagal?Sprubuj pobrac ponownie,bo 98% i stop to ktos opisywal ze to cos nietak z VPN

    @TOP
    dzieki za poradnik,myslalem ze na tym coinsms trza bedzie knto zakladac ale szybko i sprawnie to wyglada:D
     
  6. waski88

    waski88 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2008
    Posty:
    234
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    xboxa mam polaczonego przez router miedzianek mozesz powiedziec jak dobrze zrobic zeby pobrac te mapki
     
  7. Dead Whisper

    Dead Whisper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki mistrzu wlasnie sciagam , jkc napisze czy pobralo
     
  8. akro16

    akro16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2007
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    Mi się udało pobrac tego map packa za pomocą dwóch kart sieciowych, udostępniłem połączenie VPN do xboxa, i dokończyłem pobiera od 98% do 100%
     
  9. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna

    Twoje polaczenie musi wygladac tak
    Xbox--> Komputer --> Uruchomionony VPN --> Router --> internet

    Upewnij sie ze dobrze ustwiles VPN, sprawdz czy nie masz ani jednego programu co zmienia IP na komputerze (przeczytaj o tym w temacie pod koniec tutoriala), ludzia co miali wgrae wlasnie takie bledy wywalalo.
    Upewnij sie ze polaczenie VPN jest udostepnione dla polaczenia przez ktore laczy ci sie Xbox do komputera.
     
  10. Dead Whisper

    Dead Whisper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jeszcze moj kumpel sie pyta czy mozna pobrac z konta na Wlk Brytanie bo ja mialem na usa i mi pobralo ???
     
  11. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja mam konto na Wlk Brytnie i mi pobralo :)
     
  12. Dead Whisper

    Dead Whisper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. waski88

    waski88 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2008
    Posty:
    234
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    no ja nie moge tego pobrac robie wszystko jak na tutku wyzej i nic przy probie polaczenia z vpn mam takie cos [​IMG]
     
  14. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wiem juz jak ci pomoc.
    Jezeli napewno dalej masz aktywny serwer to powinno dzialac.
    sprawdz czy na 100% masz dobrze wpisany adres serwera, czy gdzies przerwa jakas ci sie nie wkradla ,mi sie wydaje ze miedzy uk. a vpn-link.net masz spacje.
    Albo to tylko moze tak wygladac na screenie.
    Zrob screen z tej strony co podawalem, zobaczymy czy masz napewno aktywny serwer i wlaczony.
     
  15. waski88

    waski88 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2008
    Posty:
    234
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
  16. Dead Whisper

    Dead Whisper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem wykupilem wszystko i mojemu kumplowi nie chce sciagac bo pisze ze niedostepne z biezocej lokalizacji a poprzez check pokazuje ze jest w londynie wszystko dobrze polaczylo pomocy


    konto na wlk bryt ROBILEM ZGODNIE Z TUTORIALEM
     
  17. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ale tobie dzialo jak ustawiales na USA?
    To znaczy ze on cos zrobil zle, jezeli dziala u mnie na UK, u Ciebie na USA, to gdzies musi byc blad w ustawieniach.
    Albo polaczyl zle Xboxa z komputerem.
    Trzeba pamietac o Tym ze to musi byz polaczenie bezposrednie z komputerem, a nie przez jakis router!!!
     
  18. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna

    Sprawdz czy w opcjach tego polaczenia (u siebie na komputerze) tez masz ustawione PPtP
     
  19. Dead Whisper

    Dead Whisper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    lacze sie przez router nie mam innej opcji ;./
     
  20. waski88

    waski88 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2008
    Posty:
    234
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    mam ustawione bo ustawiałem
     
  21. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czytajcie dokladnie! w linku do ktorego odsylalem was na koncu jest dokadnie wytlumaczone jak ustawic polaczenie.

    Polaczenie NIE MOZE WYGLADAC TAK:
    Xbox --> Router --> Router--> komputer


    Mozecie probowac ustawiac VPN na routerach, ale o tym to szukacjcie innego tematu.

    Poza tym czytajcie
    To jest napisane na samym poczatku ,po otwarciu linka z konca tematu.

    Przeczytajcie wszystko dokladnie, moj tutorial, tamten opis, zrobcie wszystko krok po kroku i bedzie dzialac.
     
Wczytywanie...

Poleć forum