1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dlaczego gra nie działa a dobrze się nagrała.?

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Simo, Styczeń 31, 2011.

  1. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    No właśnie Ściągnełem Mortal Kombat vs DC Universe, sprawdziłem AGBX'em wszysciutko było na zielono i poprawne zabezpieczenia SSv2 w bazie AGBX też jest ta sama wersja co ja posiadam, nagrałem na płytke bez żadnych problemów ale jak wkładam do konsoli to pisze tylko otwórz DVD. ;/, mam LT+ 1.1
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Uped

    Uped Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    258
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Daj screen z abgx'a po nagraniu i się zobaczy czy może źle nagrało. Spróbuj kilka razy dawać ta płyte do napędu bo może to jednorazowy błąd który nieczęsto się zdarza ale jest możliwy.
     
  4. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Ok miałeś racje po wypaleniu płyty i teraz jak sprawdziłem w agbx to błąd Error read DvD nie może odczytac płytki, chociaż ImageBurn żadnego błędu nie pokazał. A obraz również poprawnie był przygotowany. Możliwe że to wina płyty A4tech, spróbuje na Verbatimce.
     
  5. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    Źle się wypaliła:) Normalka.
     
  6. lukaszkot

    lukaszkot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę o pomoc. Mam przeróbkę LT i problem z grami. Nagrałem kilka gier i o to efekt: fifa 11 działa mafia 2 działa lego indiana jones 2 działa call of duty balck ops działa gta iv działa. Wszystkie gry pozyczone od kolegi który ma starszy napęd i przeróbke i musi przerabiać gry działają. nba 2k11 nagrywane 2 razy (sprawdzane abgx wszystko zielone) nie działa ... gears of wars 1 (podobnie) nie działa - KOMUNIKAT OTWORZ NAPED. Wszystkie gry te działające i nie były ściągane z nie będę kradł w komentarzach ludzie pisali że śmigają. Gry nagrywane na verbatimach predkosc 2.4 wszystko zakonczone powodzeniem. Wie ktos czemu jedne gry działają a inne nie? Bo szkoda mi marnować płyt.
     
  7. Sir Dejv

    Sir Dejv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza.
    Ja mam ten sam problem tyle ze nagralem kumplowi ea mma na arcade i mu smigalo a nagralem tak samo na tej samej plycie ta sama gre sobie i wola o szmatke ;x.
     
  8. Nafta-Katowice

    Nafta-Katowice Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2008
    Posty:
    669
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Katowice, Poland
    wybierac plik

    ISO czy DVD jak nagrywacie ?
     
  9. lukaszkot

    lukaszkot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    DVD. Layer break ustawiony prawidlowo. Obrazy sprawdzane abgx. Nagrywam ciagle tak samo i niektore gry dzialaja a inne nie - problem przy grach ktore sie nie uruchamiaja tkwi w komunikacie OTWORZ NAPED. Pomoze ktos?
     
  10. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Slaba nagrywarka ? Kiepskie plyty ?
     
  11. lukaszkot

    lukaszkot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płyty verbatim prędkość 2,4x. Nagrywarka w praktycznie nowym laptopie - wszystkie nagrania zakończone powodzeniem i jedne gry działają a inne komunikat OTWÓRZ NAPĘD. anyone?
     
  12. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Ja stawiam na niepoprawny SplitVid. Sprawdź grę programem abgx360 1.0.5 bezpośrednio z płyty.
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    ja stawiam na nagrywake w laptopie
    najczesciej sa syfiaste
     
  14. BartexXx20

    BartexXx20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam takie same zdanie co UP. Zazwyczaj nagrywarki w laptopach są syfiate, przekonałem się sam więc wiem co mówię.
     
  15. Sir Dejv

    Sir Dejv Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    158
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza.
    dzieki rs.pect sprawdzilem wyszlo fatalnie ;D. Wolal tyle bledow ze masakra. Co do nagrywarek w laptopie, pisza ze nagrywaja wszystko ale i tak wiadomo jaki jest laptop ;].
     
  16. lukaszkot

    lukaszkot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to w jaki sposob moge sprawdzic te plyte pod kontem ewentualnej winy nagrywarki?
     
  17. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Programem ABGX !!
    Co nagrywarek w lapkach to potwierdzam wypowiedzi kolegów wyżej.
     
  18. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    I po co generalizujecie z tymi nagrywarkami ? Zarowno w moim laptopie, jak i w laptopie mojej dziewczyny nagrywarki mamy bardzo dobre.
     
  19. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Ja myślałem że w moim lapku Acer Aspire 5530 jest dobra nagrywarka ale jednak się myliłem. Metodą prób i błędów stwierdzam że moja nagrywarka toleruje płyty tylko i wyłącznie Emtec sporadycznie udało mi się nagrać jeszcze na TDK ale to tylko sporadycznie. Co do Verbatimów to za każdym razem,( próbowałem jakieś 8-10 raz) nagrywanie zaczynało się bez problemów, ale na końcu za każdym razem pojawiał się ten sam błąd, że nie może zamknąc sesji, no i wiadomo płytka do wyrzucenia bo za każdym razem sprawdzałem w xboxie ale nie działały.

    Duże znaczenie ma to jaką się posiada nagrywarke i to jest prawda ;].
    A więc moja nagrywarka nie lubi płyt: Verbatim, TDK, Esperanza, A4tech, a nagrywa tylko na Emtec.
     
  20. lukaszkot

    lukaszkot Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ehhh ale mi sie nagrywa wszystko poprawnie zakonczone jest powodzeniem. sprawdze tym abgx jutro te plyty moze wtedy sie cos rozjasni.
     
  21. undermess

    undermess Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam podobny problem gra wypala się bez problemu ale niestety po próbie zainstalowania gry na dysku staje tak w 50% i nic sprawdzałem obraz płyty i jest wszystko w porządku ale gdy sprawdziłem wypaloną płytę w abgx to pokazało mi dużo błędów CRC właśnie przy 50% wypaliłem już ze 4 płyty i nic wcześniej wypalało dobrze... Mam win7 wypalarke Asusa na SATA wypalam imgburnem bo clone coś nie działa. Czego może to być przyczyna??
     
Wczytywanie...

Poleć forum