1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dlaczego po włączeniu telewizora Xbox też się włącza?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez bartas225, Wrzesień 12, 2010.

  1. bartas225

    bartas225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    siemka, mam TV Toshiba 37XV733 i mam problem, bo xbox sam się włącza (gdy jest pół-wyłączony tzn. jak coś ściągam i go wyłączę) gdy włączę ten telewizor. Dlaczego? Podłączony przez HDMI.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    No to jak jest w trybie "uśpienia" podczas ściągania to chyba normalne że wstaje po uruchomieniu tv, tzn dostał sygnał. Sprawdz w ustawieniach tv czy nie ma czegoś takiego jak powiązanie urzadzeń.
     
  4. bartas225

    bartas225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 13, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Na poprzednim TV (podłączony zwykłym kablem z zestawu i przejściówką na EURO) nie włączał się sam. Nie mam nic takiego w ustawieniach.
     
  5. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    A ja mam znow na odwrot, tj konsola mi sie nie wlaczy poki nie wlacze TV :p
     
  6. Virgilio

    Virgilio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Przemyśl
    bgszef ja tez tak mam ze konsola mi sie nie uruchomi dopoki nie wlacze monitora (monitor HDMI ofc)
    Topic: moze hmmm nie wylaczas poprawnie konsoli ? :D
     
  7. wiecach

    wiecach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    w hdmi jest opcja 'cec' wprowadzona chyba od wersji 1.2 interfejsu, wczesniej nazywalo sie to inaczej (indywidualnie dla kazdej firmy, pozniej stalo sie to standardem interfejsu hdmi). Ogolnie chodzi o umozliwienie sterowania urzadzeniami podlaczanymi do tv, czyli wlasnie automatycznie wlaczanie, wylaczanie. Pozostaje wam grzebanei w opcjach. W przypadku Toshiby bedzie to Toshiba CE Link najprawdopodobniej.
     
  8. Mafia 2

    Mafia 2 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2010
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Miasto zła
    ja w plazmie Panasa nie mam takiego problemu menu jest czytelne proste i konkretne pisze automatyczne wylaczanie i do kazdego wyjsca mozna sobie ustawic tryb kino,prawdziwe kino ,normalny,dynamiczny , i GRA a w tych trybach indywidualne ustawienia normalnie Kosa
     
  9. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    jak jest np. podłączone przez HDMI1 a masz na pewno więcej gniazd HDMI jeśli podłączysz satelitę do HDMI1 a konsolę do HDMI2,HDMI3 to wtedy satelita ci się załączy z tv
     
  10. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Tak jest we wszystkich odbiornikach z HDMI, poprostu konsola nie widzi TV, ze jest do niej podłączony. To normalne zjawisko.
     
Wczytywanie...

Poleć forum