1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dlaczego tak mało GB ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez blade27, Lipiec 16, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. blade27

    blade27 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Miastko
    Witam!

    Kupiłem używany dysk,sformatowałem go ale zamiast 120GB pokazuje 106GB o co chodzi?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Seb93

    Seb93 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    331
    Polubienia:
    92
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    tak zawsze jest, sam mam dysk 20gb a wolnego miejsca mam z 12
     
  4. niikeR

    niikeR Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 2, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląskie
    Gdy kupujesz twardy dysk 500GB to tak na prawdę ma on jakieś 465GB pojemności. Chodzi o sposób przeliczania miejsca na nośniku na jego pojemność. Firmy produkujące nośniki zakładają, że 1kB = 1000B, 1MB = 1000kB, 1GB = 1000MB, 1TB = 1000GB.
    Zresztą, zobacz sobie na wikipedii Gigabajt oraz Przedrostek dwójkowy
    Tak więc to nie żadne oszustwa :)
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    dodatkowo konsola bierze ok 4GB na cache
     
  6. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tak powiem z ciekawości ja mam dysk 160GB, przystosowany do xbox;a jako 120GB, na początku było 106GB a teraz 1GB :///
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum