1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dlaczego takie małe napisy w grach pl?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez melonnisko, Styczeń 30, 2010.

  1. melonnisko

    melonnisko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem czy tylko ja mam taki problem ale w każdej spolonizowanej grze(np.Sacred 2 GoW2 Fabel2 Asasin Cred 2 Dragon Age itp.) nie mogę dokładnie przeczytać dialogów (jakby zamazane) siedząc na kanapie ok 4 m od tv LG 32'' nawet czasami menu gry jest nie do końca czytelne ,dodam że niema tego problemu gdy gra jest po angielsku(wykorzystuje originalne napisy) Wiem że mógłbym siedzieć bliżej tv ale nie chce czy da się coś z tym zrobić?(nie nie mam żadnej wady wzroku)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tomcies

    tomcies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nic się nie da zrobić.
    Pozostaje tylko bliżej usiąść.
     
  4. merchants

    merchants Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Police
    Może wystarczy usiąść bliżej telewizora ! Ja siedzę 2 m przed ekranem 42' :)
     
  5. melonnisko

    melonnisko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A może ci co spolszczają gry powinni coś zrobić bo w grach po angielsku niema tego problemu
     
  6. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    tak już jest i nic z tym nie zrobisz , chyba że siądziesz bliżej tv
     
  7. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    ja siedze 4m od telewizora ale 40cali :D Usiądź bliżej i będzie OK:)
     
  8. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    moze masz cos ze wzrokiem?? Ja siedzie przy 32 okolo 3 m od TV i widze wszystko dobrze
     
  9. Mateuszek77

    Mateuszek77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    181
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków|Cracovia|
    Chyba wzrok ok
     
  10. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    przypuszczam, że masz tv crt. Tak się składa, że ja też mam crt 32 cale, również nie wszystko mogłem odczytać. To już tak jest w tv crt. Teraz jestem na monitorze 22 cale i wszystko czytelne i ostre, tobie też to polecam:p
     
  11. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Co wy gadacie ? Ja nie zauwazylem roznicy miedzy napisami ANG a POL.
     
  12. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Bo to nie jest wina napisów !!! tylko telewizora crt i nie pier.... że ANG są dobre a PL złe mam te gry co podawano tutaj i każda jest czytelna na lcd 32"
     
  13. fiedzio

    fiedzio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2009
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zajęczniki
    Ja tak miałem w Ac2 - domyślnie ustawioną miałem roździelczość na 480p, ciężko było cokolwiek przeczytać... A potem ustawiłem 1080p i już jest wszystko czytelne :) W odległości 2-3m od 37" LCD ;]
     
  14. Pls

    Pls Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    254
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak jak mowili przedmowcy - wina telewizora crt. Sam mam crt 29" i lcd 40" - roznica jest miazdzaca. Na crt napisy sa totalnie niewyrazne.
     
  15. Folga360

    Folga360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    Za niedługo i będziesz okulary nosił jak spody od jaboli :p
     
  16. melonnisko

    melonnisko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No cóż pozostaje kupić nowy telewizor bo nie ruszę się z wyrka.8)
     
  17. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Siedź tak dalej :) a będziesz nosił okulary jak denka od słoików.
    Co do napisów na TV LCD nie ma różnicy między napisami ANG czy PL są tak samo czytelne :)
     
  18. dererere

    dererere Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    171
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja mam wade-3 i widze dobrze (wokularach oczywiscie)siedze 150-160cm przed ekranem23cale ,bo lubie widzieć wszystkie szczegóły . a przy większym ekranie jak twój polecam 2 maksymalnie 2,3metra
    EDIT:
    a pozatym może być to pozycja ekaranu. może być nie wycentrowany i wtedy sie piksele rozbijają. i polecam ustawienie hdmi na tajkie jakie ma twoj telewizor (hd-720p,fullhd-1080p) w telewizorach hd masz tez dostepna opcje 1080i . to mozesz wybierac wedlug preferencji. w HD jak ustawisz 720p to widac bedzie wiksze piksele(mniej gladsze krawędzie modeli) ale zato tekstury ostrzejsze bardziej wyraziste, a jak ustawisz 1080i to krawędzie bedą gładsze ale tekstury mniej ostre.
    osobiście wole ostrzejsze tekstury
     
Wczytywanie...

Poleć forum