1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Długie włączanie się xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Topoll113, Luty 13, 2015.

  1. Topoll113

    Topoll113 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam.
    Posiadam xboxa 360 Elite z płytą główna falcon przerobioną RGH z chipem coolrunner rev.c
    Moje pytanie brzmi ile powinna się włączać ? Bo u mnie jest to różnie od kilku sekund nawet do kilku minut i przez ten czas czarny ekran jest.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kizo

    Kizo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2014
    Posty:
    393
    Polubienia:
    146
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zary, Poland
    Tak bedzie nic już ie zmienisz :) dobrze ze jeszcze działa
     
  4. Topoll113

    Topoll113 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A czemu miałby nie działać ? :) pisze bo ludzie piszą że im włącza się max 30s z RGH
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Falcon z RGH 2.0 może startować dość długo i jest to normalne
     
  6. Topoll113

    Topoll113 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Pewnie coś da, tylko ze wszystko zależy od konsoli i tego co robi rgh.
     
    Topoll113 lubi to.
  8. Topoll113

    Topoll113 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A gdybym zrobił zdjęcie coolrunnera jak jest to zamontowane , to mógł być mi cos doradzić ? Czy to jest na zasadzie prób i błędów robota ?
     
  9. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Moj Jasper tez roznie bootuje, raz szybko raz dlugo, to raczej wina RGH 2.0

    Wysłano z Motorola Moto G
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Tak dokładnie, mnóstwo czasu na testy i kombinowanie z ułożeniem kabla

    Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
     
  11. Topoll113

    Topoll113 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dobra to już ogarniam o co chodzi , mam tylko jeszcze pytanie czy rodzaj kabla do pinu cpu_rst ma jakies znaczenie ? Bo że długość to wiem że robi różnice, ale nie wiem czy zwykły czy ekranowany byłby lepszy.
    Chciałbym również spytać czy jest możliwość odczytania nandu.cpu key itd. kablem LPT poprzez coolrunnera, czy muszę kupić programator i polutować kable do płyty głównej?
     
    Ostatnia edycja: Luty 15, 2015
  12. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    a po co ci to? przecież masz już zrobione RGH. Wystarczy, że uruchomisz konsolę przyciskiem wysuwania tacki i bedziesz miał cpukey. Nand możesz zrzucić programem z poziomu FSD.
     
  13. Topoll113

    Topoll113 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wiedziałem że mogę zrzucić nand przez FSD, a pytam o to z tym kablem z czystej ciekawości bo zainteresował mnie temat RGH
     
  14. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
  15. Topoll113

    Topoll113 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 11, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dzieki wielkie pomoc :)
    Nie wszystkiego sie dowiedziałem, ale to juz trudno :)
     
  16. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    nigdy nie wiadomo... niby ekranowany powinien być lepszy, nawet koncentryka używali, ale to wszystko zależy od konsoli

    cpu key tylko z xella, ale jak już go raz ściągniesz to go masz... w końcu się nie zmienia

    co do programowania nandu, to musi być to programator. złącze na coolrunnerze służy tylko do programowania chipu CPLD.
     
Wczytywanie...

Poleć forum