1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dobór kabla do monitora

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Rybka00, Maj 30, 2010.

  1. Rybka00

    Rybka00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Witam!

    Posiadam monitor LG W2261VP FullHD i teraz moje pytanie:

    Jaki kabel kupić? Biorę pod uwagę HDMI, kabelek "VGA HD AV", albo przejściówkę z componenta na HD.

    Co byłybo najlepsze?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Oczywiście hdmi - sygnał cyfrowy bez strat w jakości.
     
  4. Rybka00

    Rybka00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Ceny kabli HDMI na allegro wahają się od 10 do 60 zł, czym powinienem się kierować?
     
  5. Koxus

    Koxus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kable hdmi są w różnych wersja aktualnie stadradem jest 1.3b a dostępne są już 1.4
    wieź kabel nie za długi jakiejś znanej firmy, ja np. mam Hama i jest b. dobry
     
  6. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    nie ma zadnej roznicy miedzy kablem za 10 zl, a 100zl
     
  7. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Moga sie roznic jedynie jakoscia wykonania, ktora i tak nie wplynie na jakosc obrazu.
     
  8. Rybka00

    Rybka00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
  9. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Moze byc.
     
  10. Rybka00

    Rybka00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Z ciekawości zajrzałem do sklepu, który mam niedaleko siebie i tam też są te kable - http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=52_260&products_id=6762

    Tu jest gwarancja no i nie muszę czekać na przesyłkę :)

    EDIT:// Po namyśle uświadomiłem sobie, że jak podłącze monitor pod xboxa przez hdmi to nie bede mial dzwieku.. no bo przeciez w monitorze nie mam glosnikow Oo Jak mogę rozwiązać ten problem?
     
  11. Rybka00

    Rybka00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Czy mogę zrobić tak.. Podpiąć hdmi-hdmi do monitora, xboxa componentem do telewizora i do telewizora sluchawki minijackiem Oo?
     
  12. kubakutno

    kubakutno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KUTNO
    bierz HDMI a napewno nie będziesz żałował polecam ci ten kabelek
     
  13. kubakutno

    kubakutno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    KUTNO
    Myślę ze możesz tak podpiąć nie będzie problemu :)
     
  14. Razor3100

    Razor3100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2008
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam ten sam kabel tylko, że DVI-HDMI - działa znakomicie. Aktualnie śmiga pod Xboxem, ale niedawno jeszcze używałem go pod PS3 ;)
     
  15. Rybka00

    Rybka00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Razor, a jak rozwiązałeś problem dzwieku?
     
  16. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    a nie masz przypadkiem obok wejścia hdmi w monitorze, wyjścia mini jack? zwykle producenci montuja takie gniazdo i jest to wyjście dla dźwięku przesyłanego do monitora przez hdmi
     
  17. Rybka00

    Rybka00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Szczurx uratowales mnie! jest takie wejscie.. ale skitrane porządnie, nawet nie wiedziałem o jego istenieniu.. czyli podpinam HDMI-HDMI i sluchawki pod minijacks w monitorze i styka?
     
  18. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    słuchawki albo głośniki- cokolwiek co miałoby odtwarzać dźwięki z gry
     
  19. Rybka00

    Rybka00 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Super, dziękuje wszystkim :)
     
  20. trojanek

    trojanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    HDMI :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum