1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dobre audio do xboxa 360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Bandzioch, Czerwiec 17, 2009.

  1. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City
    Jesli byl taki temat to przepraszam , szukajka nic nie znalazla .
    A więc mam takie pytanie jakie dobre audio wybrac do xboxa 360 , mysle nad jakimis głośnikami 5.1 mam obecnie 300zl ale to napewno zamalo na dobre głośniki . Nie mam żadnych typów co do tego , lecz często widze u nie których głośniki logitecha . Dodam jeszcze jedno że mam 2 kolumny Philips , lecz stoją nie urzywane bo nei mam wzmacniacza do nich .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    dozbieraj do 900 i kup logitech z-5500....jak dla mnie BOSKIE,mam je od pol roku i ciagle na chodzie,glosne,zajedwabiste,masz optyczne+chinche+rca,dekodery,moc,wyglad,panel sterowania...matko ja je kocham!
     
  4. Bandzioch

    Bandzioch Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2007
    Posty:
    150
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Anywhere City
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale z tego co się orientuję to jak będziesz miał tylko wejście słuchawkowe to nie będziesz miał efektu 5.1 tylko będzie grało w 5 głośnikach ale równomiernie. Wtedy równie dobrze można kupić głośniki 2.1. Dlatego dobrze jakoś kupić głośniki, które miałyby wyjście optyczne a nie słuchawkowe
     
  6. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    dokladnie,do 500zl nic takiego nie znajdziesz...jedynie te co podalem najtansze z tych sensownych...a na allegro mozna trafic na sztuki za 800;]

    ja moje na alelgro upatrzylem,staly 1000...ale koles z miasta to podjechalem obejrzec,sprawdzic moc...kolo mowi ze chce szybko sie pozbyc,mowie ze jutro sie doezwe...patrze na aukcji juz 900;] potem do niego zajezdzam a on mowi ze 800 zl chce .

    wiec czaj sie na okazje^^
     
  7. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jak nie będziesz miał kasy na Z-5500 to kup wzmacniacz do swoich kolumn.
     
  8. DjKwaku

    DjKwaku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Piekary
    albo wez byle co ... albo kup cos 5.1 co ma wejscie optyczne ...

    jezeli nie kreci Cie dzwiek 5.1 to kup poprostu mocne 2.1 i bedziesz zadowolony .. inaczej to musisz wydac ponad 1000 zl na te Logitechy bo chyba nie ma innych glosnikow ( a przynajmniej przyzwoitych ) z wejsciem optycznym
     
  9. McFly

    McFly Banned

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sranie w banie ;P Jeżeli nie zależy Ci bardzo na dźwięku przestrzennym (5.1) ale chcesz mieć w miarę porządny sprzęt do 300zł to kup to 5.1. Ja mam właśnie to które podałeś wyżej. To co, że dźwięk jest rozprowadzany równomiernie po wszystkich głośnikach. Jeśli dobrze rozwiesi się je po całym pokoju to efekt jest bardzo zadowalający.

    Przy kompie mam ten zestaw 2.1
    Kod:
    http://www.allegro.pl/item664215820_creative_inspire_t3000.html
    i podłączając i porównując te zestawy 2.1 i 5.1 do xbox'a imo warto jest wydać więcej te 100zł i kupić 5.1 mimo braku dźwięku przestrzennego bo w 5.1 i tak jest o niebo lepiej.
     
  10. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4565
    Polubienia:
    272
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Do 500 zł kupisz Logitech Z-2300 2.1 :) (mam i grają super) albo dozbieraj do 1000 zł na Z-5500
     
  11. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ale kupowanie głośników 5.1 po to, żeby grały równomiernie to trochę jednak mija się z celem ... Po coś się jednak je kupuje, na pewno nie po to żeby grały równomiernie... Efekt jest zupełnie inny...
     
  12. McFly

    McFly Banned

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zawsze można dokupić amplituner :)
     
  13. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    tja,porzadny ampli to wydatek rzedu 1000zl,dolicz kolumny porzadne i mocne(bo szkoda ampli pod byle jakie 5.1 kupowac) wychodzi ladny rachunek


    aha ktos tam powiedzial ze jak rozmeiscisz glosniki dorbze po pokoju to graja rownomiernie...zawsze graja rownomiernie,tu chodzi o 5.1 czyli kolo jest za toba to graja tylne glosniki a tak to grac beda wsie bez dekodera
     
  14. Defmastero

    Defmastero Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jezeli chcesz cieszyc sie dzwiekiem 5.1 z xboxa, poprzez kabel optyczny mozesz kupic poprostu kino domowe, ktore posiada to wejscie. do 500zl jest kilka zestawow np:

    Samsung HT-TZ212 WYPRZEDAŻ !!!! (665946839) - Aukcje internetowe Allegroczy
    nawet do 400
    KINO SAMSUNG HT-X30 DivX MP3 USB HDMI SUPER CENA (663080978) - Aukcje internetowe Allegro

    za te pieniadze, taki zestaw sprawuje sie naprawde dobrze :). kabel toslink kosztuje 30zl~. jeszcze jak chcesz sie cieszyc ogladaniem blu-ray ripow w jakosci hd + dzwiek 5.1, mozesz podlaczyc taki sprzet tez przez optyk do kompa (wiekszosc nowych plyt glownych posiada optyka zintegrowanego) i bez przeszkod mozesz ogladac filmy/seriale w formacie .ogm / .mkv

    sam jestem posiadaczem ht-tz212 i polecam! za ta kase... ;]


     
  15. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    tylko gorzej ze te glosniki TYLKO pod kino domowe


    a pzoatym nie podlaczy pc(a nawet jesli to nie bedzie mial z kompa 5.1 w grach bez porzadnej dzwiekowki,bo kino dekoduje ci DD)
     
  16. bit4you

    bit4you Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2007
    Posty:
    133
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nidzica
    W granicach 600zł można znaleść jeszcze logitech Z-5400 co ważne posiada wejście optyczne
     
  17. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    odradzam,bezprzewodowki-problem z zasilaniem bedzie;] a no i moga byc zaklocenia+niezbyt dobrze wplywa na zdrowie
     
  18. wujek

    wujek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrowiec
    @ miedzianek

    Zasilanie tu nie ma nic do rzeczy, zależy na jakiej częstotliwości będą działały bezprzewodówki - jeśli 2.4GHZ to będzie lipa - bluetooth, wi-fi i mikrofala je będzie zakłócać(niestety w większości taka częstotliwość jest). No i dodatkowo trzeba wziąć pod uwagę że głośniki bezprzewodowe powodują opóźnienie w wartościach ponad 20 ms. może być problem z echem

    Co do zdrowia =) wiem że wi-fi niezbyt korzystnie wpływa na kobiety w ciąży (serio)
     
  19. erneest

    erneest Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam zestaw kina domowego samsung z głośnikami tylnymi podłączonymi właśnie przez system wireless SWA-3000 i jakoś nie zauważyłem aby mikrofalówka, bluetooth z telefonów Nokia E51 i Motorola E398 i laptopa albo router Asus WL-500GP powodowało jakiekolwiek zakłócenia. Proponuję najpierw sprawdzić a później pierdoły wypisywać. Wi-fi szkodzi kobietom w ciąży? Masz na to jakieś wiarygodne wyniki badań? Jeżeli podkręci się moc routera to nic dziwnego. Poza tym poziom pola elektromagnetycznego w domu z innych systemów niż wi-fi jest o wiele większy niż się wydaje. Ale to już sprawa na zupełnie inny temat i w inny miejscu.
     
  20. wujek

    wujek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2008
    Posty:
    86
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrowiec
    Kolego, więc się ciesz, że ani mikrofala, ani BT nie zakłóca Ci wi-fi, bo wszystkie te urządzenia pracują na 2.4 - 2.5 GHz, tak jak wi-fi.

    Co do pierdoł domniemanych moich - sprawdź częstotliwości na jakich pracują urządzenia, nie muszę tu faktów przytaczać, bo suche dane wystarczają/

    A co do ciąży, mam dwie szwagierki w "błogosławionym stanie" i mam info od nich, ale dopytam się o konkrety, których nie omieszkam się zamieścić.

    Nie walę ściemy, bo pracuję w komputerówce i miałem przypadki zerwania wi-fi przez BT, mikrofale. Wszystko zależy od materiału z jakiego są sciany wykonane i CO NAJWAŻNIEJSZE w jakiej linii idzie połączenie. A tak serio jest dużo zmiennych odnośnie wifi.

    Pozdro1125
     
  21. erneest

    erneest Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 9, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    12 lat pracowałem w branży komputerowej więc wiem co mówię. Po pierwsze kup mikrofalówkę porządnej firmy a nie coś z Reala albo Tesco co żyje własnym, wewnętrznym życiem. Po drugie kup porządny osprzęt do wi-fi. Co do częstotliwości pracy to jestem również krótkofalowcem i wiem co gdzie pracuje. Poza tym możesz kupić zestaw wireless Samsunga w wersji na 5GHz co rozwiązuje problem zakłóceń, ma oznaczenie o ile dobrze pamiętam SWA-5000. Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum