1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dodatkowa pamięć do XB slim 4G !!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez wolfslim, Grudzień 12, 2010.

  1. wolfslim

    wolfslim Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam pytanie kupiłem XB slim 4G i chciałem zapytać jak bym chciał poszerzyć jego pamięć czy są większe dyski do slima i czy normlanie się je jakoś podpina... ?
    Szukałem tego tematu ale nigdzie nie mogłem znaleźć, doszukałem się tylko podobnego tematu że można dopiąć dsyk ze starego Xboxa ale jakieś przeróbki trzeba robić, że inaczej nie pasuje a mnie takie coś nie obchodzi.
    Jeżeli jest gdzieś to pytanie na forum to sorry ale nie widziałem także proszę o odpowiedz :) Pozdro Wolfslim
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
  4. lukaszwolfjanusz

    lukaszwolfjanusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kolega zapomniał dodać, że muszą to być dyski z serii WD.
     
  5. wolfslim

    wolfslim Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co znaczy z seri WD ?
    Aha i mam jeszcze jedno pytanie bo trochę poczytałem na forum i mnie to zastanowiło. Przy kupnie xboxa 360 slim 4G dostałem w komplecie zasilacz 135W czy mam go normlanie użytkować i nic nie będzie się działo, czy warto kupić ten 150W ? Jaka jest różnica między użytkowaniem 135 a 150 ? Niewiem Xbox szybciej chodzi czy w czym rzecz ?
     
  6. rusieknh

    rusieknh Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    214
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków

    ten 150W jest od Jaspera.Po to jest 135 zeby pobieral mniej pradu-proste:)
     
  7. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Z serii WD głównie scorpion. WD to firma produkująca hardware komputerowy głownie dyski. Western Digital pełna jego nazwa.

    OD zasilacza nie zalezy prędkość konsoli i jezeli twoj sprawuje sie dobrze tj konsola chodzi sprawnie i sie nie wylacza to nie warto wymieniac zasilacza.
     
  8. wolfslim

    wolfslim Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A w tej seri slim wszystkie konsolki są na jasperze ?
     
  9. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie, maja jeszcze nowsza wersje płyty głównej, a zwie się chyba valhalla.
     
  10. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Slim nie ma płyty jasper ale jeszcze nowszą. Nazwy dokładnie nie pamiętam. Jest ona tworzona w innej architekturze (45 nm) i ma bodajże połączony GPU z CPU. Jest mniej awaryjny mniej pobiera prądu i mniej sie grzeje.

    EDIT:
    Płyta zwie sie Valhalla ( według cioci wikipedii )

    UP o minute szybszy.
     
  11. wolfslim

    wolfslim Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy np. zamiast kupić oryginalny dysk mogę podpiąćnp. 20GB pendriva pod usb i czy będzie działać normalnie jak dysk ? Sa jakieś minusy takiego myku czy wogóle da się coś takiego zrobić, albo niewiem można jakiegoś bana za takie coś dostać, czy sprawdzają przy używaniu xbox live czy też nie ?? :>
     
  12. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Możesz podłączyć do konsoli pendrive lub dysk przenosny, ale obojętnie jak duży jest dysk/pendrive wykryje ci tylko 16 GB (czy dokładnie 16 nie jestem pewien ale coś kolo tego).
     
  13. wolfslim

    wolfslim Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aha no to bardzo istotna podpowiedz ;) A np. co do podpięcia XB do monitora bo mam plazme u rodziców w pokoju ale to wiadomo koniec grania o 21 bez sensu :p Mam monitor Belinea 20' płaski rok niewiem jakis 2009. W zestawie z XB dostałem kabel hdmi i kabel tv czy mogę podpiąć go do monitora czy potrzebne mi są jakieś dodatkowe kable ? I czy na monitorze będzie kabel hdmi robił swoje tzn. jak u rodziców podpinam na plaźmie to wiadomo wszystko pięknie ale czy na monitorze będzie widać różnice czy ten monitor ma taką możliwość odczytu w hdmi ?? Sorry, że tak wije te pytania ale nie wiem jak mam się o to spytać, mam nadzieje, że wiecie o co chodzi :))
     
  14. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jak masz w monitorze wejście HDMI to jedyne co to głośniki podłączyć chinchami z kabla tv. Na monitorze powinno byc ok, jesli format obrazu ma 16:9 to nie powinno być wo gole problemów, a jeśli ma inny to będą pasy na gorze i dole ekranu.
     
  15. wolfslim

    wolfslim Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  16. edips2

    edips2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć, ten monitor nie ma złącza HDMI, a po rozdzielczości sądze że to format 16:10
    polecam kupno takiego kabelka:KABEL XBOX 360 VGA HD AV LCD/CRT XBOX360 GOLD KX1 (1349336668) - Aukcje internetowe Allegro
    i wszystko będzie cacy a gry będą chodziły w HD z minimalnymi czarnymi paskami u góry i dołu ekranu (ew. monitor rozciągnie obraz troszke w pionie)
     
Wczytywanie...

Poleć forum