1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dodatkowy napęd do gry online?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Wojtek z Warszawy, Grudzień 30, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Wojtek z Warszawy

    Wojtek z Warszawy Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Witam, mam pytanie, czy skoro bana się dostaje gdy MS weryfikuje naszą konsolę gdy jest ona online. To czy można używać 2 napędów:
    1). przerobiony - do gry offline
    2). nieprzerobiony - oryginalny do gry online
    I czy wtedy ma się pewność na obronę przed banem od MS?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    100% pewności nigdy nie ma. Wg mnie nie uchroni Cie to przed banem. Poczekaj na nowy iX LT, może wtedy bedzą większe szanse :)
     
  4. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    A ja mam inny sposób, bardziej czasochłonny lecz nie tak drogi jaki ma Wojtek z Warszawy. Na przerobionym firmware offline, potem wstawiamy oryginalne firmware i jazda online. Czemu to nie powinno działać Shakedown? :<
     
  5. akslow

    akslow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    bo niektorzy przypuszczaja ze konsola zapamietuje ostatnio uzywane firmwary. Co nie wydaje mi sie zeby bylo prawda. Aczkolwiek jezeli byloby tak to jak ktos mial ixtreme 1.6 (ktory sa w stanie wykryc) i teraz wgralby LT to i tak nie pomogloby mu to;).
     
  6. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Konsola raz na jakiś czas robi sobie testy płytki w napędzie (stealth patche itp). W momencie gdy konsola jest offline wynik tych testów zapisywany jest w wenetrznej pamieci konsoli (NVRAM), gdy się łączymy z live, logi z NVRAM są prawdopodobnie wysyłane do MS. napisałem "moim zdaniem" bo nikt tak naprawde nie wie jakie są kryteria banowania przez MS.
     
  7. Wojtek z Warszawy

    Wojtek z Warszawy Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    A koledzy powiedzcie mi kiedy to ten cały ixtrem LT wyjdzi bo są plotki że a to wyjdzie a to nie wyjdzie itp a ja konsolkę będę miał na dniach no i chyba rozpłaczę się jak nie przytnę od razu w modern warfare 2 ;p
     
  8. akslow

    akslow Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Nie wiem czy oni az do tego stopnia sprawdzaja. Moze po prostu notuja do loga sume kontrolna fireware. I sprawdzaja czy jest taka jak powinna.
     
  9. Wojtek z Warszawy

    Wojtek z Warszawy Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    To co oni robią to możemy tak gdybać i gdybać... Nie ma co, równie dobrze mogłaby być niewidzialna kamera która sprawdza co wkładamy do napędu :p
     
  10. tomekjot

    tomekjot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możesz spokojnie korzystac z dwóch napędów. Oryginalny online a przerobiony offline. Korzystałem z takiego rozwiązania przez 2 lata i nic się nie stało. Siedziałem online w największe fale banów i nic mi się nie stało. Nie wierze więc w jakieś teorie spiskowe o rzekomym zapisywaniu przez konsole wersji firmware napędu.


    Pozdrawiam
     
  11. Wojtek z Warszawy

    Wojtek z Warszawy Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Dokładnie... i wydaje mi się że to właśnie najlepsze rozwiązanie. Muszę w takim razie zakupic drugi napęd i go sfashować.
     
  12. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    I co jak chciales zagrać online to rozbierales klocka i wymieniales napęd ?
     
  13. Wojtek z Warszawy

    Wojtek z Warszawy Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Wiesz no xboxa naprawdę łatwo rozebrać sprawnie, nic nie uszkadzając w 5 min. A 5 min poświęcone by nie uzyskać bana to chyba rozsądna cena ;)
     
  14. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Nikt nie wie czy ban bedzie czy nie.Zamykam


    Ps.Najlepiej spytaj M$ na infolinii-.-
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum