1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dogrywanie tekstur nie tylko w GTA4

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Santi, Wrzesień 21, 2008.

  1. Santi

    Santi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2008
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WRZ
    Jak w temacie. wiem ze ten temat byl kolowany z 1000 razy na tym forum, glownie chodzilo o gta 4. sprzet:

    1) x360 arcade
    2) tak tak BENQ
    3) ixtreme 1.4

    problem sie pojawia w wiekszosci gier w jaki gralem zaczelo sie od GTA 4 (wiadomo, u mnie grac sie nie da) potem problem pojawil sie w Forzy 2 ( dogrywa slady opon na jezdni, ale nie na kazdej trasie), nastepnie znikome dogrywania w bioshocku ( textury na drzwiach, znikome na itemkach), Skate ( dogrywa drzewa w oddali, czasem budynki). nagrywam gierki na PHILIPSACH. a pytanie jest takie czy dysko zmniejszy ten nieciekawy efekt??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Dogrywanie tekstur nie tylko w GTA4

    chyba sam sobie odpowiedziałeś ....

    1. Napęd w X wysiada
    2. Tak kup dysk
     
  4. Santi

    Santi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2008
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WRZ
    Odp: Dogrywanie tekstur nie tylko w GTA4

    tyle że ta konsola jest nowa.
     
  5. mateusz_gosc

    mateusz_gosc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2008
    Posty:
    228
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Dogrywanie tekstur nie tylko w GTA4

    co do dogrywania tekstur w FORZA 2 to mimo dysku mam to samo ....

    a no i zmień płyty na VERBATIM ... bo jak lubisz katować napęd Philipsami to spoko ...

    PS. kup dysk to problem z teksturami w GTA IV zniknie na 100%
     
  6. Santi

    Santi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2008
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WRZ
    Odp: Dogrywanie tekstur nie tylko w GTA4

    ok dzieki bardzo, pomogliscie, kupie verbatimki i zobacze jak pojdzie. Dysk to kupie napewno, ale to ze go bede mial to tylko w gta mi pomorze czy w innych grach tez bedzie roznica?
     
  7. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Dogrywanie tekstur nie tylko w GTA4

    Każda gra na X doczytuje tekstury tylko programiści sprytniej lub mniej sprytniej umieją ten defekt ukryć tym spospobem aby najpierw doczytać obiekt a pużniej tektury i ludzkie oko tego nie zuważy.

    A problem powstał już w gears of war gdzie sprytnie dogrywane sątektóry kosztem innych np: klamki na drzwiach, obramowani drzwi, trawa, elementy ubrania bochatera- szczegulnie elementy broni twarz i.t.p. rzeczy.

    To czy zobaczymy ten problem zależy od programistów, ale nie da się ukryć że 512MB konsoli najwidoczniej nie jest wystarczająca by wczytać wszystko za pierwszym razem.
     
  8. Santi

    Santi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2008
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WRZ
    Odp: Dogrywanie tekstur nie tylko w GTA4

    Własnie o takie sladowe doczytywania mi chodzi, one sa drazniace. chcialbym temu jakos zaradzic, pozostaje kupic dysk i zmienic plytki,jestem ciekawy czy to pomoze. np te slady opon w forzy ( zalezy jak szybko jade heh )
     
  9. Erno

    Erno V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2007
    Posty:
    602
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kielce
    Odp: Dogrywanie tekstur nie tylko w GTA4

    dysk na 100% pomoże
     
  10. Santi

    Santi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2008
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WRZ
    Odp: Dogrywanie tekstur nie tylko w GTA4

    ok dzieki, zamykam.
     
  11. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Hej. mam taki właśnie problem w Gears of War z doczytywaniem tekstur.. Na filmiku rozpoczynającym 2 misje (filmik jak lecą helikopterem).. Kiedy pokazują marcusa jego zbroja strasznie wygląda i dopiero po paru sekundach doczytują się tekstury.. Napęd Samsung - gra oryginalna. To normalne?

    Pozdrawiam
    Ps: xbox ma 4 miesiące, przerobiony.

    EDIT
    Sprawdziłem kopię zapasową i to również występuje w tym filmiku aczkolwiek tekstury doczytują się o ok 1-2 sekundy później.. czyżby to oznaczało, że napęd siada?
     
  12. Protector

    Protector Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    To po prostu "urok" Unreal Engine 3, jest to normalne, miałem to samo w grze Unreal Tournament 3 na kompie (oparta na tym samym silniku) i w GoW 2 na x-klocku występuje to samo, jednak nie przeszkadza mi to zupełnie :).
     
  13. Angoleiro

    Angoleiro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2009
    Posty:
    165
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    No nie jest to mega przeszkadzające, po prostu wystraszyłem się, że napęd już zaczyna mieć problemy.. Ale skoro mówisz, że takie doczytywanie w filmikach jest normalne to ok .. ;)

    Przyjzalem sie i to wystepuje wlasciwie w kazdym filmiku na poczatku, znaczy sprawdzilem kilka i w kilku tak było. Dziwna sprawa, bo to nie powinno mieć miejsca na oryginalnej grze.. eh Niby ten silnik taki idealny...

    Przykładem może być to http://www.youtube.com/watch?v=41bFhYLxRQA&feature=related
    Tutaj jest normalnie, a u mnie gdy pojawia się marcus ma na sobie balonik nie zbroje ;/ więc to chyba nie wina jednak silnika.. ;/
     
Wczytywanie...

Poleć forum