1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dokładna nazwa mojej przeróbki? Proszę o pomoc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez teglo, Czerwiec 12, 2011.

  1. teglo

    teglo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich Xboxiarzy! Posiadam Xboxa 360 Arcade kupionego już jako używanego i przerobionego. Niestety Sprzedawca nie
    powiedział mi jak zwie się przeróbka, wiadomo tylko że to jest iX. Konsolka została kupiona i przerobiona 5 sierpnia 2008. Więc moje pytanie jest takie: Która wersja iX wychodziła w tamtym czasie? Dodam jeszcze, że na przykład taki DIRT 3 już nie odpalił. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kip0mek

    Kip0mek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Okolicach Lublina
    Odpalasz gre z plyta dodatkowa, gdzie masz nagrane activate.iso? lt+ i lt mozna wyeliminowac ;s
     
  4. reavenger

    reavenger Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bia�ystok, Poland, Poland
    przerabiasz obrazy przed nagraniem? tzn pat****esz je? program wavepatcher pokazuje aktualnie wave gry i na jaki przerabiasz pamiętam ze w którejś z wersji były opisane na jakim wave działa gra z danym ixtremem może tam sprawdzisz
     
  5. teglo

    teglo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm... troche nie rozumiem... Moje pytanie zabrzmiało trochę inaczej. Jaka wersja iX wychodziła w sierpniu 2008? Chcę wiedzieć po prostu na jaki wave mam patchować nowe gierki.
     
  6. teglo

    teglo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, reavenger. Tylko ja nie wiem co to za iX. Coś w tym stylu tak?

    Xtreme 1.5 ---> Wave 2
    iXtreme 1.51 ---> Wave 3
    iXtreme 1.6 ---> Wave 3
    iXtreme 1.61 ---> Jak posiadasz ten iXtreme w konsoli nie musisz patchować żadnej gry.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    1.4 lub 1.41, zalezy od napedu jaki masz.
     
  8. reavenger

    reavenger Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bia�ystok, Poland, Poland
    możliwe ze patchowac musisz w wave 3 ewentualnie 2 tak jak ja... albo porostu przerób konsole do LT+ i nie będziesz musiał w ogóle patchowac tylko przerabiac/stealthowac abgxem
     
  9. teglo

    teglo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, już znalazłem. To jest coś takiego

    mając przeróbkę IXtreme 1.4 obraz z WAVE 4 lub WAVE 3 konwertujemy do WAVE 2
    mając przeróbkę IXtreme 1.5, 1.51 czy 1.6 obraz z WAVE 4 konwertujemy do WAVE 3
    po konwersji nie sprawdzamy już obrazu programem ABGX360 bo zepsuje nam obraz wgrywając złe patche!


    Dzięki wszystkim za pomoc ;)
     
  10. reavenger

    reavenger Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bia�ystok, Poland, Poland
    zrób metodę prób i błędów jeżeli masz wątpliwości ... moim zdanie powinieneś spróbować od najniższych wave'ow np 2. 1 wave to ... chociaż jak uważasz. Na zagranicznym forum pisali ze może być z tego roku ix 1.4 lub niższy i patchowac można na wave 3 wiec kup 2 płytki najtańsze tylko do sprawdzenia bo później i tak się nie przydadzą i sprawdzisz w ten sposób ,bo możliwości jest dużo
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    mnie sie wydaje ze masz 1.51 bo ja przerabialem w czerwcu 2008 i bodajze mialem 1.51
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  13. teglo

    teglo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc co radzicie? Patchować gierki do Wave2? Czy pomyśleć nad nową przeróbką?
    Mam jeszcze pytanie... Czy istnieje możliwość zaktualizowania oprogramowania w konsoli nie podłączonej do internetu? I czy po tym zaktualizowaniu już będą chodziły nowe gierki?
     
  14. reavenger

    reavenger Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bia�ystok, Poland, Poland
    zainwestuj w LT+ albo nie wiem czy już... ale jakoś na dniach chyba wyjdzie lt+ 1.9 (nie jestem pewien) to może to będzie najlepsze rozwiązanie a co do aktualizacji możesz aktualizować... tylko po niej flas*** boxa ewentualnie aktualizacja z ... luty marzec jakoś tak aktualizowałem i wszystko jeszcze działało. Jeżeli nie chcesz przerabiać to pat**** do wave 2 i graj tylko zrób papa paru gierkom (nfs hp, acb, fable 3, po aktualizacji halo reach, call of duty mw2 i black ops)
     
  15. teglo

    teglo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No rozumiem. Zostane przy patchowaniu gier do wave2, tylko nie rozumiem tego co napisałeś ''graj tylko zrób papa paru gierkom''
     
  16. reavenger

    reavenger Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bia�ystok, Poland, Poland
    no po prostu po aktualizacji dasha weszły nowe zabezpieczenia do 3 gier(kolejnych) początkowo było Need For Speed Hot Pursuit , Assassin's Creed Brotherhood i Fable 3 po tym nowym dashu ap 2.5 dochodzi do Halo reach , Call of Duty modern warfare 2 oraz Call od Duty Black Ops. Proste LT+ załatwi tą sprawę, ale jeżeli to będzie LT+ 1.1 i wgrasz najnowszego dasha to stracisz flash oraz przeróbkę, a jeżeli poczekasz na 1.9 to możesz aktualizować czy po update flashu. Teraz rozumiesz? ;)
     
  17. teglo

    teglo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak, rozumiem. Mam dasha z grudnia 2010 i wezmę się za patchowanie gier. Dzięki za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum