1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

domowy wireless360

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Qucek, Listopad 6, 2009.

  1. Qucek

    Qucek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    witam mam pytanie gdzie moge znalezc tutorial jak zrobic z modulu rf z konsoli wlasny odbiornik wireless do pada aby miec go w komputerze. Byl taki temat na forum xbox scena ale forum nie dziala. Prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rufus1977

    rufus1977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hull
  4. Qucek

    Qucek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    chodzilo bardziej o ten obrazek jak przylutowac ;p bo wszystko juz mam dzieki wielki !!
     
  5. rufus1977

    rufus1977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hull
    [​IMG]
    czerwony - zasilanie (+)
    biały - transmisja danych
    zielony - transmisja danych
    czarny - zasilanie (-)
     
  6. Qucek

    Qucek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
  7. rufus1977

    rufus1977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hull
    Autor zrobił to tak:
    [​IMG]

    Masę przylutował w innym miejscu.
    Możliwe że masa ma kilka punktow lutowniczych.
     
  8. Qucek

    Qucek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    hmm... ale ten schemat ktory ty pokazales jest w przypadku bledu i na 3.6 v podajże a ten mój jest na 5v
     
  9. rufus1977

    rufus1977 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Hull
    To sprawdz czy działa i b edziemy wszyscy wiedzieć :)
     
  10. Qucek

    Qucek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    przylutowałem na 4 górne styki i działa ale nie ma lampki że urządzenie jest włączone ale nie jest potrzebna ;p teraz tylko musze sobie poradzićz tzw. dead zone :/
     
  11. mich9113

    mich9113 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Szkoda tylko,że stronka z tutorialem jest w innym języku.Zna ktoś może wersję angielską?O pl nie pytam...Mam jakiś odbiornik sygnału od bezprzewodowego pada ale to zapewne na nic się nie przyda.Jaki sygnał odbiera/wysyła pad od xboxa?

    Dobra już sam odpowiedziałem sobie na pytanie...To może być fajna zabawa z tym podłączaniem padzika bezprzewodowego.
     
  12. Qucek

    Qucek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    sciagnij sobie google toolbar tam jest opcja tlumacz ktora ci przetlumaczy strone ;o
     
  13. mich9113

    mich9113 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Zapomnialem, że w dobie internetu język nie jest już przeszkodą...Dzięki za porade Qucek ;D

    Znalazłem odbiornik usb od starego pada który niby też pracował w technologii 2,4 Ghz...Jak myślicie może działać z padem od xboxa?Wydaje się zbyt proste żeby było możliwe ;D
     
  14. soruce

    soruce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Witam mam problem z tym domowym rf a wiec tak zacznijmy od tego

    system win7
    zainstalowane stery
    odbirnik wykrywa jako xbox 360 wireless receiver for windows
    gdy odplam program pad nie moze sie połaczyc i co w takiej sytuacji ????
     
  15. Qucek

    Qucek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2008
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zgorzelec
    @mich9113
    raczej nie bedzie ale mozesz zawsze sprobowac lecz watpie bo xbox ma swoje 2.4ghz ktore dziala tylko i wylacznie z tym samym pade/odbiornikiem

    @soruce
    hehe proste pytanie wlaczyles odbiornik ?? ;d
     
  16. soruce

    soruce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    dobra to pytanie nie jest chyba takie proste :p

    moj odbiornik to home made z tutka i jezeli chodzi ci o to czy podpiolem usb do kompa to tak podpiolem, chyba ze jest jeszcze inny sposub wlaczenia go ??? :)
     
  17. mich9113

    mich9113 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Dokładnie...pobawiłem się trochę ale nie chce mi się w to zagłębiać.Biały pad u mnie będzie jedynie przy xbox'ie.Może gdybym nie miał pada do kompa to nie pobawiłbym się w konfiguracje białasa, ale skoro mam i też bezprzewodowy to nie będę sie bawił.Poza tym chłopaki!Przypomniałem sobie, że ja nie gram już na kompie ;D ;D Chociaż podłączenie xbox'owego pada to dopiero była by bajerka...zwłaszcza gdy na pulpicie wyświetla się napis o podłączeniu pada jak w dashboardzie w X'ie ;D Dzięki za zainteresowaniem tematem.
     
  18. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Po pierwsze to odbiornik daj do xboxa. Włącz konsole i sparuj konsola- pad.
    Później włącz pada, a odbiornik podłącz pod kompa. Od razu złapie i będzie połączenie.
     
  19. soruce

    soruce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    z tym akurat bedzie problem bo to wejscie meskie jest uszkodzone :( i nie mam jak tego sparowac ze stara konsola ktora i tak jest juz zepsuta :(
     
  20. soruce

    soruce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    nie ma innej rady zeby to uruchomic?
     
  21. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Eee mi jedynie tak poszło. Stery ze strony microsoftu bo na innych nie działa zbyt dobrze.
     
Wczytywanie...

Poleć forum