Don Mattrick zrezygnował ze stanowiska prezesa firmy Zynga

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Kwiecień 9, 2015.

1. -=SETH=-

-=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    Polubienia:
    Punkty za osiągnięcia:
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]

Jego odejście z Microsoftu było dosyć logiczne mając na uwadze wszystkie kontrowersje związane z premierą Xboksa One. Teraz jednak Mattrick zaskoczył wszystkich w branży.

Gdy w 2013 roku gigant z Redmond ogłosił oficjalnie swoją nową konsolę, fani niemal natychmiast stanęli w opozycji wobec polityki swojej ukochanej firmy. Głównie za sprawą praktyk wymierzonych bezpośrednio w graczy, a mających na celu wypchanie kieszeni szefostwa MS. Oczywiście firma tłumaczyła się mówiąc o przyszłości gamingu i bezpieczeństwie, ale wszyscy wiedzieliśmy gdzie leży prawda. Użytkownicy sprzeciwili się konieczności stałego podłączenia do internetu, także konieczności przypisywania zakupionej płyty z grą do konta. Dosyć groteskowa była odpowiedź Dona Mattricka – wtedy jeszcze będącego prezesem działu Xbox w Microsofcie, na wszelkie zarzuty.

Powiedział on wtedy:

Konferencja z 2013 roku jest uznawana za jedną z najgorszych wpadek MS

Po tym spektakularnym strzale w stopę i internetowym linczu Mattrick podjął decyzję o odejściu z Microsoftu w lipcu 2013 roku. Niespodziewanie objął podobne stanowisko w firmie Zygna będącej pionierem facebookowych gier dla niedzielnych graczy, takich jak Farmville.

Od tamtego czasu było o nim stosunkowo cicho aż do wczoraj, gdy jak grom z jasnego nieba spadło oficjalne oświadczenie Zyngi dotyczące zmian w firmie. Don Mattrick opuścił swoje stanowisko w trybie natychmiastowym, a jego miejsce zajął założyciel firmy – Marc Pincus, który zapewnił że rozstanie odbyło się w pokojowej atmosferze. Żadna z oficjalnych wypowiedzi nie wyjaśnia zaistniałej sytuacja, a skupiają się one na wyliczaniu tego, co firma osiągnęła i jakie ma plany na przyszłość. Być może w celu uspokojenia konsumentów.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Wczytywanie...

Poleć forum