1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Doom, Duke Nukem i inne 'zabronione' w Polsce gry...

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez fryc88, Maj 31, 2009.

  1. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Próbowałem skonfigurować VPN, ale niestety, neta 'pobieram' z routera, opisy które znalazłem dotyczyły połączenia tylko modemowego...w dodatku mam laptopa co mnie lekko ogranicza...
    Chciałbym chociażby z ciekawości pograć w Duke Nukem 3D czy też Doom, nawet tylko po to, by usłyszeć dźwięk w 5.1 :D
    No ale niestety, nie potrafię, w necie szukałem czegoś na ten temat ale wszystko odnosi się do VPN...No chyba że ktoś jest w stanie dostarczyć mi jakieś darmowe konto VPN i krok po kroku wytłumaczyć do muszę zrobić? Ewentualnie gdzie i czy mogę pobrać demka w/w gier żeby wypalić na płytkę?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    szukaj,bylo na forum-.- nawet tutki byly
     
  4. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Wiem że były, powtarzam, próbowałem - nie działa to u mnie...
    Poza tym nie mogę znaleźć w tej chwili żadnego dostawcy VPN którego dane mógłbym normalnie w windowsa wklepać, większość daje swoje programy...

    Najlepiej by było, gdyby ktoś miał link do tych demek tak abym mógł je wypalić.

    A skoro było, może dokładnie opisane, to może ktoś podać link? Bo łatwo powiedzieć że było, a w gąszczu wyszukanych informacji czasem też się gubię
     
  5. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
  6. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    No i to nic nie pomogło. Ale podsunałeś mi pewną myśl :)
    Miałem w viście w ustawieniach usług wyłączony dostęp zdalny i przez to nie mogłem skonfigurować w ogóle połączenia.

    No i połączenie mam dodane w laptopie. Ale kolejny problem. W lapku mam zwykły ethernet+wifi. Jeśli z routerem łączę się po zwykłym ethernecie, wszystko jest ok i VPN się loguje, a IP mam zmienione na UK, ale w tym momencie nie mogę dać neta na Xboxa. Gdy odłączam ethernet, a łączę z netem przez Wifi, nie mogę się zalogować do VPN - krzyczy że złe hasło :| - gdzie 2 minuty wcześniej po ethernecie łączyłem się na tym samym...
    No i klops, dalej nie mogę tego odpalić...

    Ps. Jak miałem szukać anonymity skoro nie znam tej nazwy? -.-
    Temat przyklejony znalazłem chwilę później, ale to mi i tak nic nie dawało bo nie mogłem skonfigurować VPN.


    Edit:
    Teraz coś wyczarowałem, xbox widzi sieć ale nie widzi neta, pomimo tego, że VPN udostępnia...
    Gdy robię mostek sieciowy między wifi a ethernetem to w ogóle neta na kompie tracę :(
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nie rob mostka wifi>kabel...


    zrob nowe polaczenie VPN
    skonfiguruj polaczenie z x360
    udostepnij VPN TYLKO dla sieci x360

    powodzenia...jak niekumasz wobec poradnika to popros mame albo mlodsza siostre neich to za ciebie zrobia bo jest to tak prosto napisane a ty nie qmasz...napisano tam cos o mostkowaniu polaczen?(btw co to wedlug ciebie znaczy?)
     
  8. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Takie teksty to sobie w swoje cztery litery schowaj...Jeśli tak mają wyglądać twoje wypowiedzi to proszę o nie wypowiadanie się przez ciebie w moich tematach.
    Mostek pomógł, bez niego również później udało mi się uruchomić ;) A jak widać to co napisane w tutorialach to może jest łatwiejsze lub bardziej znane wyjście z sytuacji, jednak nie jedyne.

    Ciekawostka: anonymity daje konto na 3 godziny, a przy wolniejszym łączu ciężko ściągnąć większą ilość danych - wystarczy dodać to co nas interesuje na listę pobierania i nawet po skasowaniu sieci VPN i podłączeniu bezpośrednio do routera można kontynuować pobieranie po swoim IP :)

    I tu nie chodzi o to że nie 'qmam' (cokolwiek to słowo znaczy i w jakimkolwiek ono jest języku, bo chyba nie polskim?), tylko chodzi o to że niektóre specyficzne i preinstalowane konfiguracje windowsa nie umożliwiają na ustawienie wszystkiego, m.in. na dodanie połączenia VPN lub skonfigurowanie dostępu zdalnego...
     
Wczytywanie...

Poleć forum