1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

DosFlash nie wykrywa Benq.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez kolbe11, Listopad 26, 2010.

  1. kolbe11

    kolbe11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz
    Pacjent w postaci napędu Benq leży na stole operacyjnym ale niestety nie wykrywa mi go w DosFlash (wersja DOS), płyta Abit KN9 nForce 4. Fajnie by było to dzisiaj skończyć a składać konsoli bez rezultatu też mi się specjalnie nie widzi. Będę wdzięczny za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
  4. kolbe11

    kolbe11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz
    W sumie nie sprawdzałem. Jakie mam opcje w przypadku kiedy go widzi bądź nie ? Za chwilkę to sprawdzę i odpowiem w edycji.
     
  5. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Jak bedziesz wybieral porty w JF to obczaisz sobie czy jest czy nie. Bedzie napisane.
     
  6. kolbe11

    kolbe11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz
    On jest bodaj 0x73 jak pamiętam, a tutaj go nie widzę - rozumiem, że trzeba zrobić Benq unlock ?
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Sprawdz czy w biosie nie masz ustawionegi trybu sata na ahci bo musi byc native, ide badz sata zaleznie od biosu. Jak dalej nic to pozostaje inna plyta glowna.
     
  8. kolbe11

    kolbe11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz
    Już będę sprawdzał, zauważyłem też jedną rzecz - sam bios wykrywa napęd VAD6038 przy wł. konsoli na SATA 2 (czyli tam gdzie podpięty).
     
  9. kolbe11

    kolbe11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz
    Niestety nie mogę zmienić ani sprawdzić trybu pracy SATA...
    Czyli znaczy się nie będzie LT+. Nikt nie ma pomysłu co z tym zrobić ?
     
  10. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    spróbuj tak:

    wpisz dosflash, wlacz konsole i ENTER
     
  11. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Ja mam pytanie jak bede to robił dosflashem 1.7 to pen musi być podpięty pod kompa a konsola ma chodzić i napęd podpięty pod kabel sata z PC a zasilanie z konsoli?
     
  12. kolbe11

    kolbe11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz
    Jaki miałoby to przynieść skutek ?
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    po wlaczeniu konsoli wykrylo by ci naped
     
  14. kolbe11

    kolbe11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz
    Hymmmm, totalnie nielogiczne, jaki proces zachodzi, że wpisanie dosflash (bez potwierdzenia ENTER) i następnie odpalenie konsoli przyniesie efekt wykrycia napędu ? Polecenie musi być wykonane od razu po wciśnięciu power ?
     
  15. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    dokladnie tak :D
     
  16. kolbe11

    kolbe11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz
    I nic z tego, podczas odblokowywania pamięci status z 0x80 przechodzi na 0x51 i się zatrzymuje... Magic28 też nie chce odblokować. Już sam nie wiem.
     
  17. maksiu194

    maksiu194 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mi też niewidzi dos flash napędu :(
     
  18. kolbe11

    kolbe11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz
    Zobaczy, wpisz dosflash, wl napęd i ENTER, mi też niby nie widziało. Ponawiam pytanie: Jak odblokować pamięć pod DosFlash 16 ? Nagic 28 nie działa, a przy wł/wył konsoli status przechodzi z 0x80 na 0x51 i stoi.
     
  19. edenek

    edenek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    125
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poł‚aniec, Poland
    mam ten sam problem status 0x51 o co z tym chodzi ? najlepsze jest to ze wyczyściło mi oprogramowanie w liteonie ale nie chce go wgrać. przerabiałem już konsole na tym sprzęcie i poszło bez problemów.
     
  20. maksiu194

    maksiu194 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To nie pomaga. Odrazu przeskakuje i lietona wykrywa (komputerowy napęd):(

    Ale chyba trzeba tacke do połowy wysunąć ale ja mam ixtreme 1.6 i napęd był nieotwirany :)

    UPDATE: Mam ten sam problem 0x51 niech ktoś nam pomoże :D
     
  21. maksiu194

    maksiu194 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sory za post pod postem ale czy nie trzeba podłączyć czasami kabla AV?? Bo na filmikach mają podłączone :D I idzie im bez problemu :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum