1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dosflash nie wykrywa portów

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez bartek049, Październik 9, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. bartek049

    bartek049 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2010
    Posty:
    137
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam chcę wgrać LT 2.0 do mojego napędu liteon v1 i w jungleflasher wykrywa mi porty robię liteon erase i komputer się zawiesza więc chciałem zrobić to przez dosflash i wpisuję komendę L-O-Erase DC00 i dostaje komunikat FF80 następnie wpisuję dosflash i zatwierdzam enter i nie wykrywa żadnych portów tylko porty ata wykrywa;/;/ problem leży w kontrolerze czy coś źle robię??

    Dodam jeszcze że kontroler mam zintegrowany z płytą główną na chipsecie (chyba) nvidia na pewno nie jest to via
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mateusz88

    Mateusz88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobny problem, wczoraj nawet zaktualizowałem Bios kontrolera SATA Silicon Image 3112 do wersji 4.4.02 oraz uaktualniłem sterowniki pod windows. JF widzi mój port z napędem dopiero wtedy gdy w zakładce MTK FLASH zaznacze - " non IDE PORT" - wtedy wybieram mój port A800 i poniżej pojawia się mój napęd, dodam iż mam liteona 74850 oraz Iextreme 1.91. Wszystko robię z poradnikiem zamieszczonym na forum i w momencie gdy klikam w JF na Liteon Erase otrzymuje Status 51 lub 50 i nie mogę nic skasować czy też wprowadzić napędu w Vendor mode :( Próbowałem również pod DOS lecz nie wykrywa portu z napędem :( w Biosie zmieniałem już z raid i SCi i na odwrót i nic :( Moja płyta główna Asus A7n8x-e Nvidia Nforce 2 . Nie mam już więcej pomysłów na nic :( W logu JF widzę iż na początku po kliknięciu na liteon Erase udało mi się uzyskać status 0xFF lecz teraz za każdym razem gdy chce wprowadzić napęd w Vendor mode otrzymuje status 0x50 lub 0x51 i nic nie chce mi się skasować :( Napęd działa normalnie i odpala kopie zapasowe.
     
  4. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    jak nie wykrywa dosflash, to wylacz naped z pradu i wlacz ponownie i wpisz dosflash i powinno pójść.
     
  5. devilander

    devilander Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A Ja mam taki problem, że bios wykrywa mi napęd a, gdy już wejdę w dosflash to go nie widzi :( Jakieś sugestie ?? Dodam tylko ,że napęd Samsunga
     
  6. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    1odłacz dysk i inne napedy
    2uzywaz kontrolera czy plyty glownej ?
     
  7. devilander

    devilander Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Używam płyty głównej w laptopie. Napęd podłączam w miejsce HDD . Przy starcie BIOS Wykrywa oba napędy , w DOSFLASH już tylko jeden . Gdy odłączę napęd z lapka i zostawię tylko samiego . To Wykrywa go na starcie a w DOSflashu niestety już nie :(
     
  8. kazek76

    kazek76 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2008
    Posty:
    201
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    RYBNIK
    Czy mi się wydaje, czy wy używacie dosflasha pod kontrolą windows??
     
  9. devilander

    devilander Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    KUrcze, w sumie to sam już nie wiem , bo ten mój dosflash jakiś lewy :p Jak go odpalam z Pena przy botowaniu to mi wyskakuje win98 i wtedy wchodzi w DOSA. Ale żeby wywołać DOS flasha - muszę tą komendę umieścić w cudzysłowiu inaczej niezaskoczy.
     
  10. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    a włączasz port komendą l-o-eras cxxx i uzyskujesz status ff80 ? (xxx to nr twojego portu)
     
  11. devilander

    devilander Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kurcze, pozmieniałem coś w biosie , teraz wykrywa mi już napęd , ale jak chcę zrobić READ to mi wskakuje UNKNOW FLASH CHIP
     
  12. devilander

    devilander Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Status jaki my wywala to 0xD1 jak odłaczam napęd i podłączam znowu to wchodzi na chwilę na 0x51 i znowu na 0xd1 :( Juz sam nie wiem co z tym zrobic :(
     
  13. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    musiales cos zle wstukac, uwaznie wpisuj komendy
     
  14. devilander

    devilander Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Robię tak : Włączam Lapka , uruchamia się DOS, wlączam konsolę , Wpisuję DOSFLASH, Wykrywa mi porty . Na 4 porcie wyskakuje NR napędu TSS .... Wyłączam konsolę , naciskam Y i enter , pojawia sie 0x80 właczam konsolę przechodzi na 0x51 . I na tym moja przygoda się kończy . Jak nacisnę escape to mogę wsiąść read ale wtedy jest napisane , że nie rozpoznaje chipu napędu ,
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum