1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dosflash Pytanie !!!

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez C.J198666, Listopad 27, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam pytanko wczoraj zaliczyłem wpadkę z wgrywaniem LT+2.0 i napęd się wyczyścił niestety w JF nie ma opcji go obudzić :D więc za namową kolegów z Forum prześledziłem temat dosflash mam wszystko tylko komputer na którym robiłem flasha nie obsługuje botowalnego pendrive więc muszę go zmienić no i tu zaczyna się moje pytanie w jaki sposób sprawdzić na którym porcie będzie hulał napęd na starym to wiem bo robiłem ale port się pewno zmieni w zależności od kompa

    Dzięki za wszystkie odpowiedzi i PoZdRo :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gomezja

    gomezja Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2011
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Krapkowice
    naped sie pewnie nei wyczyscil i zyje tylko nie ma zadnego flasha normalnie jungleflasher i wgraj stock firware czyli oryginalny a potem jeszcze raz lt 2.0. co do dosflashu jak juz go odpalisz on skanuje wszystkie porty wyskoczy ci naped jesli go wykryje...
     
  4. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No właśnie w JF nie widzi w ogóle napędu próbowałem już wszystkich możliwości i nic dlatego chcę spróbować dosflashem

    A ten wpis w tut do DF "Następnie wpisujemy "L-O-Eras CF00" gdzie "CF00" to numer portu zapisanego wcześniej"
     
  5. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    dosflash powinien widzieć napęd, jeśli nie to przynajmniej będziesz miał spis portów.
     
  6. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Ściągasz Hiren's BootCD. Z niego botujesz dosa z obsługą USB. Przechodzisz na pendrive gdzie masz dosflash i cfw. Dalej tak jak w poradniku dotyczącym flasha napędu.
     
  7. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oki dzięki najpierw spróbuje z botowalnego pena bo takiego zrobiłem a jakby co to z Hiren'sa i jeszcze jedno pytanko czy jeżeli mam wyczyszczony napęd to muszę go czyścić jeszcze raz i czy mogę od razu wgrać LT+2.0 czy najpierw OFW
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    jeszcze raz LITEON E odlanczasz zasilanie od napedu restar kompa przed wpisaniem dosflash podlacz zasilanie i sata wykryje naped i w :)
     
  9. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie rozumiem możesz sprecyzować bo dziwnie to napisałeś

    zrobiłem jak napisałeś i tak go nie wykrywa

    Piszę no atapi deviced present
     
  10. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Pierwsze co zrób to przestaw w biosie dyski na ide nie mogą być w raid ani w achci. Odpal dosflasha włącz konsolę powinno wykryć napęd i będzie pisało że kość jest wyczyszczona unknow lub coś takiego dokładnie nie pamiętam. Wpisz liteon e dla portu w którym wykryło napęd, później dajesz write i tyle. Dokładny opis jest w tutorialu dosflaha dla liteona.
     
  11. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tylko że nie widzę opcji ahci i raid w biosie

    jest za to on chip sata mode
     
  12. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    To chyba jest właśnie to wejdź w tą opcję i powinieneś przestawić. W każdej płycie głównej może się to inaczej nazywać.
     
  13. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no próbowałem różnych opcji i nic :(
     
  14. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Dziwne to jest bo miałem podobną sytuację można powiedzieć że taką samą co ty. Miałem dyski w raid i posypał się napęd w jungleflasherze. Dosflash sobie poradził z nim po przestawieniu w biosie właśnie na ide. Odepnij wszystkie nagrywarki i dyski i podepnij tylko napęd xboxa wtedy działaj. Przestudiuj jeszcze dokładnie tutoria flashowania dosflashem może coż źle robisz. Jeżeli nie możesz sobie z tym poradzić to pozostaje tylko jakiś dobry fachowiec.
     
  15. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale przestawieniu czego sata na ide czy wyłączeniu sata
     
  16. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Musisz przełączyć tryb sata na ide nie może byc achci i raid. Jak wyłączysz sata to napędu na pewno nie wykryje.
     
  17. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    podaje się nie mam już siły :(
     
  18. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miałem podobną sytuacje i właśnie dosflash tylko pomógł.
     
  19. Psychol324

    Psychol324 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie wiem jakiej wersji używałeś ale ja pobrałem tą: DosFlash V2.0
    Normalnie podłączyłem xboxa, włączyłem na windowsie ten program i wgrałem klucz opcją "write", jeśli ci tego napędu nie widzi to może spróbuj mimo, że nie widzi napędu wgrać ten klucz.
     
  20. C.J198666

    C.J198666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    67
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  21. kurczak80

    kurczak80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    339
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Lubawka
    Eh to się nie nadaje tu nie chodzi o konwerter ide na sata. Tylko o włączenie w sata trybu ide. Napisz co ty masz za płytę główną i konfiguracje komputera. Masz na pendrajwie pliki lo-eras oraz dosflash? Pisałeś w pierwszym poście że nie możesz bootować na tej płycie z pena to jak ty uruchamiasz tego dosflasha? Dosflash wpisujesz dopiero po uruchomieniu konsoli, inaczej za chiny napędu nie wykryje. Już sam nie wiem jak ci mam to wytłumaczyć jeżeli nie dajesz rady to naprawdę tylko fachowiec pomoże.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum