1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

DosFlash v1.8 - pytanie

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Revenga, Styczeń 18, 2011.

  1. Revenga

    Revenga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    posiadam swój zmodyfikowany klucz napędu, chciałem wgrać go za pomocą DosFlash'a (posiadam kontroler VIA VT6421A), jednak mam problem:

    - czy mogę zamiast pamięci USB (pendrive) użyć stacji dyskietek wraz z sformatowaną dyskietką ?

    - po rozpakowaniu DosFlash'a 1.8 czy 1.9 jest tylko jeden plik DosFlash.exe, jednak wg poradnika z tego forum potrzebuję jeszcze plików dosflash.tyo, L-O-Eras.exe - skąd można ściągnąć? (zmodyfikowany klucz Lite_CFW.bin posiadam)

    - jak przez stację dyskietek stworzyć dysk startowy (Win XP) ?


    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Klikasz prawym przyciskiem na stację dyskietek w systemie i wybierasz polecenie 'formatuj'.

    Tam zaznaczasz opcję 'stwórz dysk startowy' i jazda
     
  4. Revenga

    Revenga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no fakt, dzięki za info - przyda się napewno, nie mniej chciałbym jeszcze się "wywiedzieć":

    - czy mogę zamiast pamięci USB (pendrive) użyć stacji dyskietek wraz z sformatowaną dyskietką ?

    - po rozpakowaniu DosFlash'a 1.8 czy 1.9 jest tylko jeden plik DosFlash.exe, jednak wg poradnika z tego forum potrzebuję jeszcze plików dosflash.tyo, L-O-Eras.exe - skąd można ściągnąć? (zmodyfikowany klucz Lite_CFW.bin posiadam)
     
  5. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak mozesz uzyc stacji dyskietek ale wpierw upewnij sie czy dyskietka jest w 100% sprawna bo moze sie okazac zonk podczas updatu firmware, a co do dosflash to ja uzylem pliku DosFlash.exe i plikow z paczki ktora zamieszczam ci ponizej. Wprawdzie nie ma tam pliku dosflash.tyo ale z tego co pamietam jakos sie udalo wiec zycze i tobie powodzenia

    L-O-Eras.exe
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    możesz użyć zwykłej dyskietki

    nie potrzeba loerase wystarczy sam dosflash1.8
    w samsungu i benqu nic nie kasujesz tylko od razu wgrywasz nowe FW
    a w liteonie wpisujesz :
    dosflash liteon e nr.portu i dajesz Enter - i właśnie wykasowałeś napęd
     
  7. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    @up ostatnio robilem litka 74.. i za chiny nie chcial mi skasowac fw w dosflashu, musialem przez loerase
     
  8. Revenga

    Revenga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest problem!!

    Wcześniej konsola było sprawna i po podłączeniu PC go widział, niestety nie postąpiłem zgodnie z instrukcją i teraz jest problem, kontrolka w konsoli cały czas mruga i po paru minutach konsola się wyłącza, próbowałem iść dalej jak w instrukcji i nawet udało się skasować dotychczasowy frimware, nawet dało radę dojść do komendy Lite_CFW.bin, ale niestety do 3 banku konsola się wyłączyła i koniec.

    Teraz PC widzi zamiast liteona:

    No identify possible
    Flash Manufacturer ID: 0xC2, Device: 0x11
    Flash Type: MXIC
    Flash Size 256 KB

    Nawet jak próbuję włączyć samą konsolę to mruga aż po paru chwilach się wszystko wyłącza i nawet nie mogę zdążyć wpisać komend przez dosflasha - co robić panowie? Wcześniej wszystko działało - posiadam oryginalny klucz, może da się jakoś to wszystko wyczyścić (przez dosflasha raczej się nie da) O Co biega z tym cholernym mruganiem? HELP!!

    EDIT: Odłączyłem wszystkie kable i po ponownym wpięciu nadal to samo, czy uwaliłem na dobre napęd? Może przez JungleFlasher da się napęd reanimować?
     
  9. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Zgrales sobie klucz przed usunieciem z napedu?? Bo jak nie to masz lipe
     
  10. Revenga

    Revenga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra panowie, poradziłem sobie, jak to cholerstwo mrugało ma się tylko parę minut aby wgrać wszystko (wyłącza się) i nawet jak miałem wyczyszczony napęd z frimware to i tak trzeba jeszcze raz usunąć soft aby odblokować dalsze funkcje (Lite_CFW.bin). Miałem to szczęście że zaraz po wgraniu całości konsola chwile potem się wyłączyła, jednak po ponownym uruchomieniu nic nie mrugało, wszystko cacy pojawiły się dane Liteona - Yeahhh (dzisiaj sprawdzę NFS Hot Pursuit i zobaczymy)
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    piszesz o oczywistych rzeczach
     
  12. Revenga

    Revenga Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pewnie oczywistych dla ciebie, wczoraj dotarł do mnie kontroler, a dzień wcześniej zacząłem się dopiero zagłębiać w temacie Flashowania, więc dla mnie to było ino czarna magia, a przy tym nigdzie nie doczytałem o tym mruganiu, więc panika na całego ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum