1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

dosflasher, jungleflasher, naped benq błąd

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez HTC, Listopad 25, 2010.

  1. HTC

    HTC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Zacząłem zabierać się za przeróbkę, otóż to że Jungleflasher jak to ten program lubi się zawiesić, ale po pewnym czasie zaczął normalnie pracować, no wiec przystąpiłem do flashowania wszystko jak w poradniku zczytalo klucz firmware stare i dalem to nowe LT+ ale ze mi sie pochrzaniło to FW bylo na inna wersje benq bo moja to VAD6038 coś takiego. i teraz napęd nie reaguje, jak podlaczam do TV do swieci czerwona dioda, w jungleflasher go nie wykryje a tym bardziej w dosflashu. Niewiem co teraz zrobić, bo bez napedu konsola działa tylko slyszalem ze jak nie mam firmware w napedzie wgrane to tez bedzie swiecic i niewiem co teraz zrobic prosze o pomoc i wyrozumienie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HTC

    HTC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. HTC

    HTC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. kolbe11

    kolbe11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz
    Na jakim chipsecie wrzucałeś ? Jeśli na VIA to przed wgraniem nowego FW musisz wywalić stary - czyli w dosflash przed write dajesz erease. W tym momencie nie wiem co możesz z tym zrobić.
     
  6. djmancio

    djmancio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2009
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A co się dzieje, jak pod dosem odpalasz dosflash i po wpisaniu komendy dosflash i enter? Pokazuje pod którąś cyferką niezidentyfikowany napęd? Jeśli tak, to być może wystarczy wgrać przygotowany CFW?
     
Wczytywanie...

Poleć forum