1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dostałem przerobionego XBOXa360 - co dalej?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Patriczi, Październik 12, 2013.

  1. Patriczi

    Patriczi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Wczoraj dostałem konsolę XBOX 360, lecz jestem w tym zupełnie zielony. Wiem tyle, że konsola jest przerobiona, wraz z nią dostałem GTA IV (pirat).

    Z tego co przeczytałem na tyłach konsoli jest ona z 2006r, więc pierwszej nowości nie jest. Mniej więcej wiem jak nagrywać gry na XBOXa, ale czy mogę nagrywać każdą jaką chce? np taką fife14? Jak wygląda sprawa z tym REGION? Musi zawsze być free?

    Będę bardzo wdzięczny za wytłumaczenie mi tych kwestii. ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Adam_Adamski

    Adam_Adamski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jak chcesz cisnąć kopie to musisz przerobić napęd a skoro dostałeś klocka to pewnie nie masz zielonego pojęcia jak xtreme tam jest zflashowany. GTA4 to okolice XT1.6+
    Wszystkie gry x360 mają region Free.
     
  4. Net5kY

    Net5kY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    58
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja u siebie też nie wiedziałem jakiego mam dokładnie, dlatego wolałem wgrać oryginalny fw, zaaktualizować dasha do 16202 i znów wgrać lt 2.01 (samsung)
     
  5. Patriczi

    Patriczi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie chciałbym za bardzo kombinować szczerze mówiąc, w sumie nagrywałem kilka gier dla kuzyna z mojego PCta, sytuacja wyglądała tak, że niektóre działały, a niektóre nie (np. wyłączały się po logo producenta).

    Screen:
    [​IMG]

    Jakie gry mogę pobierać, a jakich nie?
     
  6. Komornik190

    Komornik190 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2013
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Legnica
    w formacie XGD2 czyli rozmiar 7.29GB tylko te nagrasz na zwykłej nagrywarce i zainstalujesz na dysku ponieważ XGD3 8.14GB nagrasz tylko za pomocą nagrywarki ihas 124 rev b
     
  7. FunnyPeKI

    FunnyPeKI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2013
    Posty:
    64
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żyrardów
    Nagra zwyczajną nagrywarką z funkcją Truncate. Najlepiej pobierz jakąś grę w systemie XGD3 i XGD2 i nagraj na płytkach 8.5 gb najlepiej Verbatim. Potem wrzuć do X'a i zobacz czy działają. Jak będziesz chciał grać np. GTA V to rozbierzesz Xbox'a wgraj do napędu OFW, potem aktualizacja Dasha i na koniec LT+3.0. Nawet jak będziesz miał Spoofowany napęd to wystarczy wyciągnąć klucz, potem OFW i LT. Wyciągnięty klucz potem zachowaj w razie problemów.
     
  8. Patriczi

    Patriczi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]

    czyli jeśli wyświetla mi się ten błąd przy nagrywaniu fify14 oznacza to, że mam złą nagrywarke?
     
  9. marmat

    marmat Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna


    A takie nagranie płytki jak się zrobi dalej będzie działać. Nie mam nagrywarki LITEon
     
  10. heven1814

    heven1814 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy to jest oryginalna płyta do nagrywania czy też raczej nie : ) ? Bo wiesz tutaj na forum nie można przecież wspierać piractwa i musisz na to trochę po prostu uważać co tam takiego wpisujesz bo wiesz jesteś blisko od tego by dostać bana czy coś...Lepiej przeczytaj czasem na przyszłość regulamin fora hhehe



    Szukasz nowinek komputerowych, informatycznych czy multimedialnych? Wejdź na tego bloga http://geekgirl.blog.iwoman.pl/ i dowiedz się wielu ciekawostek!
     
    Ostatnia edycja: Maj 27, 2015
  11. marmat

    marmat Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam jeszcze pytanie czy warto kupić xboxa 360 na płycie jaspir z L.T3 dodatkowo dysk 250 lub 120gb? Rocznik płyty 2009???
     
  12. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jasper jest OK. Wszystko kwestia ceny.
     
  13. marmat

    marmat Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2015
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli chodzi o tego Jaspera to jaka wersje najlepiej kupić tzn elite itp.? Pytam bo się nie znam? A jeśli będzie ta konsola bez dysku to warto brać ją? I a jaką cenę średnio warto ją kupić?
     
  14. albertototo

    albertototo Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Konsola bez dysku nawet może być tutaj problemu po prostu nie widzę. Nawet się nie zastanawiam jak jest w dobrej cenie i widzisz po prostu, że wygląda na taką w miarę OKA to kupuj. Jasper jest naprawdę bardzo w porządku. TO nie wiem radzę Ci popatrz na jakieś aukcje i nie koniecznie na allegro ale np. na ebay czy coś

    ---------------------------------
    Tańczą tapety sklep online tańczą tanio na stronie, kliknij - jeszcze taniej!
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 24, 2015
  15. wojek_gacek

    wojek_gacek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2008
    Posty:
    661
    Polubienia:
    151
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    BB
    Mozesz mi to zdanie przetłumaczyć na nasz język?

    Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum