1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dostawca internetu

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez barrog95, Luty 26, 2008.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. barrog95

    barrog95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2007
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chce zmienić dostawce internetu co polecacie Netie, TELE2 czy moze NEO ??? ??? ??? aha i jaki przesył ??? ??? ??? i jeszcze najwazniejsze cena
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piki

    Piki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wrocław
    Odp: Dostawca internetu

    Każdy Cię będzie okradał, ale mimo wszystko Neostrada jest moim zdaniem najlepsza. :/
     
  4. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Dostawca internetu

    Ma ktoś dialog? bo słyszałem ze przy 2mb dwn ma 512up, no i to cenne dynamiczne ip.
     
  5. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Dostawca internetu

    a jo mom dialog :]
    zmienne ip 1mb
    sprawuje sie idealnie mam to podzielone routerem na 4 lub wiecej kompow i smiga bez problemu up mam chyba 256kb/s
     
  6. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Dostawca internetu

    No ja właśnie tak się zastanawiam nad tym dialogiem, ale jeszcze rok przede mną neostrady więc mam czas do namysłu. Bardzo dobry jest upload, niezbędne dynamiczne ip no i jakość a nie jakiś zasrane radiówki.
     
  7. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Dostawca internetu

    spike200 masz racje radiówki nie dobre są, mój wujek miał Neo zrezygnował potem założył radiówkę i się załamał, raz mu ciągnie 100 kb/s a raz 3 kb/s, gdy pada deszcz albo śnieg to już jest załamany nawet gg się nie chce uruchomić :p albo jeszcze taki feler ma bo pan o którego zakładał ten "cudowny" internet zablokował P2P i nie da się ściągać z *******, eMule itp. i do tego rapid też odpada bo nie ma IP dynamicznego ;/ i buli za to gówno 55zł na miesiąc a umowy zerwać nie może bo podpisał na 2 lata a pan mu powiedział że w umowie jest napisane czarno na białym że dostawca nie odpowiada za usterki spowodowane "przez naturę" tak tam jakoś było napisane :p

    Najlepiej weź coś co jest sprawdzone np. Neo, Netia itp. :)

    No to mojemu koledze, gdy spytał się admina jego sieci dlaczego jego transfer się bardzo pogorszył odpowiedziano:
    Wszystko przez to że liście parują...
    No to po prostu już jest śmieszne :D Koniec off-top //spike200
     
  8. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Dostawca internetu

    Ja niestety nie mogą założyć Dialog więc nie powiem jak to działa ja mam Neo i działa na razie dobrze mój kumpel ma Netia i też nie narzeka :)

    PS. Z tymi parującymi liśćmi to na serio mu tak odpowiedział? ??? Bo u mojego wujka to prawda, sypną mu takim hasłem gość że jak deszcz albo śnieg pada to w tedy fale nie docierają :p

    Ok kończymy temat a wybór pozostawiamy tobie: "Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz"
     
  9. peku

    peku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2008
    Posty:
    194
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Dostawca internetu

    Pier..en ie z tymi lisciami... :p jak jest taka cholerna ulewa albo śnierzyca to wiadomo że sygnał spadnie ale nie jak sobie lekko pruszy albo tak w miare srednio pada deszcz...
     
  10. karolina

    karolina Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 27, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    ja mam dialog 6/0.5 na liniach tp i naprawde daje rade
     
  12. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    Ja mam radiowke 2mb up 2mb down i sprawuje sie swietnie :)
     
  13. metallioa

    metallioa Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Koleś już na pewno zmienił dostawce geniusze ! Patrzyliście na datę??
     
  14. blazej25

    blazej25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    okolice Ostrowa Wlkp
    Witam, miałem neostradę 1mb oraz 2mb a w tej chwili 20mb i sobie chwale. Jeżeli masz możliwości to bierz jakaś po kablach tp i nie powinno być źle. teraz ceny w tp są atrakcyjne więc jest w czym wybierać.
     
  15. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ja od siebie mogę polecić upc, tylko nie każdy może mieć od nich neta niestety...
     
  16. ABECBRADIO

    ABECBRADIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Tylko UPC jak masz możliwość. Treaz mam Neo 6Mbps i powiem tak - nigdy więcej... 6Mbps to to ma podczas łączenia się z serwerami mierzącymi prędkość, a tak to ciężko pograć w NFSHP...
     
  17. babcia99

    babcia99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przepraszam a co ma prędkość internetu do gier?? Do grania wystarczy Ci nawet down 512/Kb i up 256. NAJWAŻNIEJSZE SĄ PINGI I TO ŻEBY NIE BYŁO UTRATY PAKIETÓW
     
  18. ABECBRADIO

    ABECBRADIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Najpierw piszesz zapytanie co ma prędkość internetu do gier, a potem odpowiadasz sobie na pytanie. To ja się ciebie zapytam 512/256 mierzone jak? Od serwera dostawcy neta do klienta, czy może od serwera dostawcy gry (EA, Microsoft itd) do klienta końcowego? No chyba to drugie. A jaka jest prędkość, pingowanie i statystyczna liczba utraty pakietów między serwerem dostawcy internetu a serwerem dostawcy gry? Nie wiesz i się nie dowiesz bo nie można tego sprawdzić. Tak więc jak mam 6mbps i skacze u wszystkich po całym ekranie, a oni skaczą u mnie no to wnioskuję, że jednak prędkość ma znaczenie...
     
  19. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Gdyby miała znaczenie, to właściciel neta 100 mb/s kosiłby pozostałych graczy bez problemu. Znaczenia trochę ma, ale nie całkowicie.
     
  20. ABECBRADIO

    ABECBRADIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    :| Ilość danych panowie przesłanych między tobą a serwerem to prędkość. Pingowanie to sprawdzenie tej prędkości, a strata pakietów oznacza, że prędkość spada, bo pakiety nie dochodzą, a jak nie dochodzą w danym czasie to siłą rzeczy prędkość spada. Połączenie z XBL to nie jest połączenie XBOX>XBL - tylko XBOX>SERWER TP>SERWER KRAKÓW>SERWER USA>SERWER XBL. Jak mam 6Mbps między XBOX a SERWER TP, a między SERWER TP a SERWER XBL jest prędkość średnia 256kbps to sobie nie pograsz w NFSHP, bo jest mała prędkość/przepływ danych/duża ilość straconych pakietów/kiepskie pingowanie....
    A to że masz 100Mbps i nie wycinasz innych graczy to nie zasługa wolnego łącza, wolnego serwera, tylko systemu, bo internet to przekaz cyfrowy a nie analogowy jak fale radiowe, gdzie mocniejszy wygra. I to jest problem z jakim każdy musi się mierzyć: jak dobry serwer ma twój dostawca internetu - mój ma kiepski i nie mogę czasami pograć, ponieważ ŁĄCZE JEST WOLNE
     
  21. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Starszego tematu się nie dało odgrzebać co ?? Co tam ostatni post jest tylko z 28-02-08 czyli 28 lutego 2008 roku temat z przed 3 lat brawo.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum