1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dostęp do sieci bezprzewodowej (internetu) w xboxie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez denis3998822, Maj 20, 2012.

  1. denis3998822

    denis3998822 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co kupić żeby był dostęp do sieci bezprzewodowej w xboxie coś słyszałęm o jakiś kartach sieciowych routerach itp. może mi ktoś powiedzieć co konkretnie kupić żeby xbox odbierał sygnał od tego czegoś i był internet ?? Jak narazie mam do pokoju przyniesiony telewizorek i xboxa i od modemu podłączyłem sobie kabel i mam tak internet a chciał bym żeby był bezprzewodowy ale chodzi tylko o dom i jeśli by ktoś mógł to podać mi taki produkt który by był dobry do tego i opisać jak to mniej więcej działa
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    dla konsoli fat wireless network adapter/slimy mają już wifi.
     
  4. denis3998822

    denis3998822 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czyli że muszę kupić adapter wi-fi kartę sieciową czy router ?
     
  5. denis3998822

    denis3998822 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Jak masz slima to nic nie musisz kupować do konsoli. Musisz kupić sobie router z wifi i pociągnąć do niego kabel internetowy od Twojego ISP. Później z routera zrobić domową sieć/access point jak wolisz tak nazwij.
     
  7. Oddsoul

    Oddsoul Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2012
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak masz Slim, to już nic kupować nie musisz, bo masz Wi-Fi już wbudowane. Jak w domu internet masz tylko do jednego komputera, musisz zakupić router/rozdzielacz, który będzie wysyłać sygnał internetowy zarówno do komputera przez kabel, jak i przez Wi-Fi. Aczkolwiek nie polecam Wi-Fi do grania online, może Cię trafiać szlag przy zrywanym połączeniu, mogą być zakłócenia przy odbiorze pakietów od strony konsoli czy routera. Jak kupujesz router, to kup też za grosze 3 metrowy kabel Ethernet, podłącz do Xboxa i śmigaj na kablu, o wiele lepiej jest jak na Wi-Fi.
     
  8. denis3998822

    denis3998822 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko o tyle jest problem bo komputer jest w pokoju u mojej siostry. a ją mam xboxa na parterze to bym musiał mieć z 15 m kabel ;) a jeśli chodzi o router to chcial bym żeby kto@ sie wypowiedzial jak ten router chodzi
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jzakup routera musi byc, uwqrunkowany do internetu jaki posiadasz. Ba warunki domowe kazdy chinczyk bedzie dobry.
     
  10. denis3998822

    denis3998822 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy ten router będzie dobry ??

    m.kurtmedia.pl/product-pol-16779-Router-TP-Link-TL-WR340G-Wi-Fi-G.html


    lub jakiś inny z tego sklepu kurtmedia
     
  11. majster323

    majster323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2011
    Posty:
    157
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mogę ten router polecić z czystym sumieniem. Jedyną jego wadą jest brak wymiennej antenki. Jeśli Twój dom nie jest bardzo duży to ten router da radę.
     
  12. kmes.serwis

    kmes.serwis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 18, 2012
    Posty:
    112
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam
    Panie denis3998822 jeśli chcesz zakupić router i cieszyć się jego posiadaniem to proponuję router CERBERUS. TP-link jest lipny, że tak powiem.

    CERBERUS:
    Za:
    - przez 2 lata pracy nic się nie zmieniło. Sygnał WiFi jaki był na początku taki jest po dziś dzień.
    - Bez problemu można wbić (zalogować) się na router i wygodnie zmieniać ustawienia według naszego widzimisię.
    - Grono moich klientów posiada ten router i nie nażeka
    Przeciw:
    - nie wytrzymuje kontaktu z piorunem podczas burzy :(

    TP-link
    Za:
    - Istnieje szansa, że kupić dobry sprzęt. Niektóre wyprodukowane serie tych urządzeń są naprawdę dobre. Niestety niektóre serie są po prostu ZŁE. Szanse 50/50.
    - tani
    - wszelkie problemy występują przeważnie po roku
    Przeciw:
    - Urządzenie to działa sprawnie mniej więcej 1 rok.
    - Długo nawiązuje połączenie (w przypadku ADSL)
    - Zasięg WiFi po okresie 6 mc spadł o 50%
    - Duży problem z zalogowaniem się na urządzenie ( po upływie kilku miesięcy).

    Stwierdzenie, że byle jaka chińszczyzna wystarczy by mieć WiFi w domu jest słuszne, jednak tylko dla samego faktu posiadania WiFi. W przypadku wykorzystywania takiego medium w celu przesyłania danych powyższe stwierdzenie nie znajduje zastosowania. Mowa tu o WiFi w całym domu a nie 1 metr od routera :)

    Moja opinia oczywiście może się różnić od doświadczeń innych forumowiczów. Wypowiedz mą opieram na wieloletnim kontakcie ze sprzętem sieciowym.
     
  13. szybki999

    szybki999 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2012
    Posty:
    62
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Chełm
    Ja mam tp linka adsl wifi juz ze 4 lata i o wyżej wymienionych problemach nie słyszałem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum