1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dragon's Dogma: Dark Arisen - tekstury

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Gywnblaidd93, Luty 11, 2014.

  1. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    Witam. Grałem sporo czasu w Dragon's Dogma: Dark Arisen, jednak w porównaniu z podstawową wersją jest bardzo brzydka. Czytałem że na drugiej płycie były właśnie dodatkowe tekstury. Przy uruchomieniu gra informuje mnie żebym w przyszłości zainstalował. Moje pytanie jak to zrobić na RGH.

    Xbox wyszukuje płytę nagraną (w folderze Gry) uruchomiłem i jakiś błąd uniemożliwiający odczytanie. Wgrywałem cały folder jak i samą 2płyte do Content oraz próbowałem odblokować DLC programem XM360.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wrzuć sam folder o nazwie title id gry z content\16zer do content \ 16zer na dysku konsoli i odblokuj w XM360. Powinno działać.
     
  4. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    Nie posiadam takiego folderu. A na pamięci konsoli nie mam w ogóle Content. Może tekstury nie działają ponieważ przerobiłem grę na RGH programem Iso2God. Pamiętam, że Exiso którego zazwyczaj używam wyrzucał mi błąd za każdym razem. Mam więc pliki Z DD:da w stylu data001, data002 -> data040 wszystkie o tej samej wielkości.
     
  5. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To tak nie zadziała.
    DVD1 do GOD i zawartość wrzuć tam gdzie trzymasz gry.
    DVD2 do XEX i zawartość content\16zer wrzuć na dysk konsoli do Content \ 16 zer.
    Na dysku konsoli na pewno masz folder Content ;) W nim 2 foldery: 16 zer i ID profilu.
     
  6. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    W takim razie pobieram DD jeszcze raz.
    na GOD mogę przerobić Iso2God, natomiast XEX? Wystarczy mi Exiso, czy lepiej innym?
     
  7. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    exISO / Xbox Image Browser.
     
  8. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    2 płytę zrobiłem przez Exiso, lecz nie ma efektów. Wrzucałem ten plik i sprawdzałem gdzie tylko się da. Z 2 płyty powstał folder główny a w nim CONTENT, media i kilka osobnych plików. Natomiast na dysku konsoli znajduje się Content owszem (pomyliłem wcześniej z dyskiem wewnętrznym) lecz nie ma nigdzie w nim pliku TU. Proszę o dalsze porady.
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wypakowany folder CONTENT skopiuj na HDD konsoli do CONTENT, co do aktualizacji TU, albo pobierz przez FSD ,albo ze strony http://www.xbuc.net/? , tylko w tym przypadku pamiętaj że media id gry oraz media id TU muszą się zgadzać.
     
  10. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    Odnośnie TU. Pobrałem z poleconej strony, gdzie to mam wrzucić?
     
  11. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  12. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    Wrzuciłem kilka wersji TU, ponieważ nie byłem pewny która będzie prawidłowa. W XM360 wyszukuje je wszystkie, lecz jak wyszukam DLC w tym dla DD:DA tekstury HD to pod nazwą wyświetla się "no matching title in database xm360". Czy automatyczne patchowanie TU pomoże? Mogę podłączyć konsolę do internetu, tak aby nie połączyć się z XBox Live? oraz czy mogę jakoś zablokować Xbox Live, aby nie zostać zbanowany?
     
  13. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Możesz.
    Sprawdź w DashLaunchu czy masz włączony liveblock i livestrong (opcjonalnie, ja mam oba włączone i jest ok), jeżeli tak to śmiało podpinaj.

    Zgaduję, że nie wiesz jak odpalić DL..
    DashLaunch 3.11 - DashLaunch - RealModScene
    Pobierz, rozpakuj, wrzuć na konsolę i uruchom default.xex z folderu Installer.
     
    1 osoba to lubi.
  14. Gywnblaidd93

    Gywnblaidd93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2013
    Posty:
    46
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gniezno
    Rozwiązanie

    Owszem nie wiedziałem. Dziękuję za pomoc, będę wiedział na przyszłość. Aktualizacja TU niestety nie pomogła, lecz doszedłem do rozwiązania oto one:

    Tekstury HD Dragon's Dogma. 2 płyte przerobić w Exiso. W folderze FFED2000/FFF.../ znajdują się 2 pliki.
    CFG... to tekstury HD, GFO... to japoński soundtrack
    Z 1 płyty wyciąć folder 43430814 i wkleić do Hdd/000.../
    Następnie utworzyć tu folder 00000002 i wkleić w niego pliki z 2 płyty.

    Dziękuję za pomoc przy moim problemie.
     
    Kozioll lubi to.
  15. Sivyx

    Sivyx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam, mam problem z odpaleniem gry. Zainstalowałem, jak w ostatnim poście kolegi Gywnblaidd93. Gra się odpala, mam do wyboru język ang i jap. ale jak klikam nową grę, to wyskakuje błąd, że nie można odczytać dysku. Przetrzyj płytę itp. Co może być nie tak? Ściągałem 3x TU z Aurory, patrzyłem i bez TU. Cały czas to samo. W aurorze po podglądnięciu DLC mam do wyboru tekstury i jap voice. Pomysłów brak:/
     
Wczytywanie...

Poleć forum