1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Drgający obraz

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Grzesiek87, Listopad 29, 2010.

  1. Grzesiek87

    Grzesiek87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam

    Ostatnio zauważyłem że będąc w menu FORZA 3 obraz co jakiś czas drga, tak jakby lekko podskakuje do góry na jakieś 5 cm i wraca na swoje miejsce po sekundzie.

    Wydaje mi się że wcześniej nie było czegoś takiego.

    Konsola(przerobiona LT, Falcon) podłączona jest przez kabel HDMI do LCD sony HD READY.

    W innych grach nie zaobserwowałem tego typu problemu.

    Czy macie jakiś pomysł co może być problemem ?

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Albo kabel jest lekko uszkodzony, albo czekaj na rroda:)
     
  4. Grzesiek87

    Grzesiek87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To mnie pocieszyłeś z tym rrodem :D
     
  5. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Moze cos z gra jest nie tak? Albo sprobuj innym kablem polaczyc
     
  6. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. Może twój tv ma problem z prawidłową obsługą 60Hz.
    2. Zobacz, czy hdmi jest elegancko podłączone do tv i konsoli, dociśnij go do wtyku.
     
  7. Grzesiek87

    Grzesiek87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ten kabelek HDMI kupiłem 2 tygodnie temu. Mam jeszcze inny to spróbuje na innym. Jak coś to mam jeszcze 7 miesięcy gwarancji, najwyżej oddam żeby naprawili rroda.

    Ewentualnie sprzedam ją i kupię Jaspera nowego. Tylko mam pytanie bo kupiłem 2 dni temu dysk 20gb i na nim mam wszystkie savy. Czy jak zostawie sobie ten dysk i kupie nową konsolę to wystarczy że podepne go do nowej konsoli i savy i wszystko będę miał po staremu ?
     
  8. Grzesiek87

    Grzesiek87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    eXtrim od miesiąca gram na konsoli i od 2 dni zauważyłem że tak rusza się ten obraz... nie wiem czy wcześniej tego nie widziałem ale trochę mnie to teraz martwi :/

    sorry za podwójny post, zapomniałem edytować wcześniejszego żeby dodać wiadomość.
     
  9. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sprawdź u kogoś innego, jeśli będzie to samo to coś na pewno z konsolą, zobacz jeszcze ewentualnie na innym kablu.
     
  10. Grzesiek87

    Grzesiek87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok, wyprubuje z innym kablem.

    Możecie mi jeszcze napisać jak wygląda sytuacja z HDD jak wsadzę do innej konsoli? Normalnie go wykryje i będą działać savy ?
     
  11. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    niestety nie savy ci nie zadziałają na innej konsoli ponieważ savy są przypisane do profilu a profil do konsoli więc samo przełożenie dysku nic ci nie da bo na drugiej konsoli profil będzie widziany jako uszkodzony. jedyną metodą przeniesienia profilu z konsoli na konsole to Xbox LIVE
     
  12. Grzesiek87

    Grzesiek87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok dzięki, jeszcze mam takie spostrzeżenie, teraz jak wróciłem z pracy i odpaliłem FORZE 3 to pokazał mi się komuniakt żeby przetrzeć płytkę czystą szmatką czy coś takiego. Przetarłem ją i gra normlanie działa, może to skakanie obrazu było od tej płyty DVD ?
     
  13. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeśli nie ma oflagowanej konsoli to wszystko będzie śmigać! Dopóki nie zacząłem bawić się w AP 2.5 na żonglowałem moim profilem między dwoma konsolami i wszystko śmigało perfekt. Tak więc jeśli nie masz flagi, profil i save będą działać na innej konsoli.

    Do autora tematu: polecam zastanowić się nad sprzedażą kosoli dopóki jeszcze chodzi. Sam ostatnio się kompletnie niespodziewanie nabawiłem RRODa. Problemy z obrazem są bardzo charakterystyczne dla RROD. Na mojej pierwszej konsoli przed pojawieniem się "czerwonego bonusa" loading w GTA 4 właśnie podobnie do opisu podskakiwał, a Fallout 3 głupio przycinał (chodził 15FPS, mimo, że normalnie z 30)

    PS. Dopiero teraz przeczytałem Twój ostatni komentarz. Jeśli po przetarciu płyty nie ma już problemów, możesz sobie dać na razie na wstrzymanie ze sprzedażą;)
     
  14. Grzesiek87

    Grzesiek87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tylko że niektóre gry też mi przycinają, np Prince of persia czasami np przy oddalaniu obrazu i większym krajobrazie zaczyna klatkować... co teraz ? :(
     
  15. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pewnie wina płyty/napędu:) Sam uznaj co chcesz zrobić:) Ja ci napisałem co miałem przed "niespodzianką" :) Mi PoP śmiga perfekt, spróbuj zainstalować go na dysk i zobacz czy dalej przycina. Jak tak to sprzedaj złom póki chodzi, bo potem może ci jako choinkowe lampki posłużyć, bo wątpię że po awarii zdecydujesz się dalej bulić kasę w naprawę, na którą dają miesiąc gwarancji a jej cena to 80-160zł w zależności od usterki.
     
  16. Grzesiek87

    Grzesiek87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak kupie Jaspera to nie będzie takich problemów ? :D Bo chyba sprzedam ją i kupie nowego jaspera...
     
  17. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ja mam taki uraz do x360, że chyba nie kupił bym już kolejnej ewentualnej generacji:) Co do jaspera podobno już problem nie występuje, ale nawet na x360 z wejściem HDMI mówili, że jest ok, jednak po kilku latach coraz więcej konsol się sypie. Sam miałem X360 z HDMI z początku 2008 i konsola chodziła moze z 30godzin a szlag ją trafił.
     
  18. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kiedyś sprawdzałem u siebie przekładając dysk z jednej konsoli do innej i niestety na tej drugiej mój profil był widziany jako uszkodzony ale co dziwne profil mojej żony działał normalnie na drugiej konsoli. po podpięciu z powrotem dysku do mojej konsoli mój profil działał normalnie. może dlatego że mój profil był profilem podstawowym który jest przypisany do numeru seryjnego konsoli a żony jako drugi

    ps. obie konsole nie były zbanowane i nie miały flagi tak dla jasności
     
  19. mikul1991

    mikul1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2010
    Posty:
    270
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    pepe8.8 - ja z kumplami dopóki nie poflagowało nam konsol nie mielismy żadnych problemów:) Moze też masz flagę na swoim? Dokładnie tak to wygląda jak opisujesz.
     
  20. Grzesiek87

    Grzesiek87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja nie mam ofalgowanej konsoli.

    Przepiąłem na inny kabel HDMI i dalej obraz czasami skacze (tylko w menu albo podczas ładowania się wyścigu) np na godzinę gry skoczy tak z 2-3 razy.

    Sam nie wiem co robić. Mam niby gwarancję na konsolę jeszcze 7 miesięcy ale nie chcę żeby spotkał mnie rrod. Może uda mi się ją pogonić za 500zł i kupię za 700zł nową przerobioną.
     
  21. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie mam flagi jak i ta druga konsola ponieważ nigdy nie grałem na LIVE. obie konsole były tylko raz podłączone do live w celu pobrania kodeków divx i to wszystko. sprawdzałem je też programem XVal 2.0 i są czyste
     
Wczytywanie...

Poleć forum