1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Drill tutorial ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez starepio, Luty 7, 2012.

  1. starepio

    starepio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy jest jakiś tutorial do drilla 16d4s 0272 -,bo mózg mi już puchnie od szukania w necie ,a nadal nie mogę sobie poradzić z tematem.
    Kumam co nieco z elektroniki ,ale nie mogę nic poradzić ,bo gdzieś robię błąd.
    Może ktoś pomoże.:apthy:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  5. starepio

    starepio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chodzi o to ,że nie mam lizarda i chcę u siebie zrobić drill.Kupiłem zestaw do drilla Kamikaze HACK KIT SPIunlocker ESLORD/Sloniuuk ,pzrygotowałem się teoretycznie i klapa.
    Nie mam pojęcia jak sprawdzić kiedy przestać wiercić. Ja chcę zrobić to w jf - a może jest inny program ,bo ulockspi wywala mi błąd (ata area is taime over -itd) ,a napęd nie może wejść w vendor.
    Zasilam napęd z USBProbev3.
    Co zrobić ,bo chcę to zrobić a boję się aby nie uwalić napędu.
    U mnie nie ma kto tego zrobić , a zresztą sam się chcę nauczyć.
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jeżeli masz już DVDKEY wyciągnięty to;

    1. Podłącz napęd do kompa, odpal JF
    2. W zakładce MTK daj intro device -> Jak poprosi żeby zrobić power off/on to robisz tak;
    - power off, probe v3 do punktu mpx01 na PCB, power on i trzymasz probe do puki ci się nie pojawi status 0x72 VENDOR MODE
    3. Klikasz na unlock Slim i lecą kropeczki -> w tym czasie wiercisz delikatnie i patrzysz co się dzieje na monitorze. Jak załapiesz odpowiednią głebokość to pojawi się info na ekranie że SPI unlock.

    4. Jak zepsujesz napęd to zawsze możesz podesłać go do mnie :)
     
  7. starepio

    starepio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki - nie mam czasu ,ale w weekend spróbuję ponownie. Odezwę się.:nonchalance:
     
  8. starepio

    starepio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba będę musiał wysłać napęd -bo jestem chyba za cienki do tematu.Nie potrafię wejść w vendor. Próbuję na różne sposoby i kicha.
    Tracę już cierpliwość. Postępuję zgodnie z tym co napisał !ESLORD i nie daję rady. Pomocy - jestem zdesperowany.:worked_till_5am:
     
  9. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Kup przejsciowke sata usb i wejdzie w vendor.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Rozumiem że probe przytykasz w punkt oznaczony na żółto ? ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

    1. Intro Device
    2. POWER OFF
    3. PROBE V3 na MPX01 i trzymając cały czas..
    4.POWER ON
    5. KLIKASZ "YES" w JF....Powinien wskoczyć status 0x80 i po 3 sekundach zmienia się na 0x72 ..
    6. Możesz odtyknąć probe od punktu mpx01



    Ps. Z uwagi na fakt że kupiłeś mój zestaw do drill'a, jak zadanie cię przerośnie to możesz mi podesłać ten napęd przerobie ci go za 4pak piwa + koszt przesyłki.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała

    napisal ci wszystko, wiec moze faktycznie daj spokój jak jeszcze dziala wszystko
    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  12. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Mi tez nie szlo mpx, lizard zalatwil sprawe.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  13. starepio

    starepio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Super udało mi się i mam status 0x00 - i co dalej ,aby wgrać lt 3.0 .Dodam że mam tylko plik key.bin.
     
  14. starepio

    starepio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam taki komunikat -Reading Bank 0: Dump Failed - i co dalej?
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    pelnego odczytu nie zrobisz, zrob slimkey, jak juz masz status 00 to write

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  16. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Ryzykownie robić CFW ze SLIMKey :) Może spróbuj zrobić zrzut OFW pod dosflashem ?
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    zycie pele jest ryzyka

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  18. starepio

    starepio Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niestety po odpaleniu konsoli komunikat "odtwórz płytę dvd" co dalej z takim fantem.
    Czy to zły dvd key czy problem w fw. Co robić???:dread:
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    to bylo zycie na ryzyko... polecam siebie naprawie to... lipa z keyem lub key arena z napedu juz tego nie odzyskasz

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  20. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Prawdopodobnie bad drill - przykro mi.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    myslalem ze on ma mxic, nie.czytalem wstecz... uratowac sie da jak co...

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum