1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dual Bios

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez deepcry, Listopad 6, 2009.

  1. deepcry

    deepcry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na google nie ma zbyt wiele, a...
    Zaciekawił mnie ten temat, ponieważ do napędu Xbox360, można podłączyć specjalny przełącznik, którym ustawia się czy napęd ma mieć nieoficjalny firmware np. Iextreme, czy też oryginalny.

    Jeżeli przełączymy napęd w tryb oficjalnego oryginalnego firmware możemy grać online na oryginałach, eliminując ryzyko banicji online.
    W każdej chwili możemy jednym prztyknięciem przełączyć na firmware nieoficjalny i grać na kopiach.

    Czy macie jakieś materiały poświęcone temu tematowi?
    Jak to ugryźć, co i gdzie trzeba kupić, jak to działa?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Dziala to tylko z xenonami a nazywa sie...no wlasnie nie pamietam-.- ale z pomoca tego czegos robi sie time-attack(cofanie aktualizacji x360)


    Infectus bodajze
     
  4. deffc0n

    deffc0n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2007
    Posty:
    426
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    -==P0LAND==-
    Ja uzywam 2 napedow jeden oryginal i dugi modyfikowany dziala na kazdej konsoli ;)
     
  5. deepcry

    deepcry Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i co trzeba fizycznie przełączać ciągle kable? :) czy masz jakiś przełącznik prztyczek? :)
     
  6. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Przelacznikow raczej nie ma-albo oba napedy naraz,jeden albo zaden.Infectus to dualbios,ale tak jak mowilem dziala to tylko z xenonami.
     
  7. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Dual bios to sie robiło w napędach samsunga za pomoca przełacznika mozna było przpinac sie miedzy np. Extreme a Ixtreme.
     
  8. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ja miałem taki motyw z dual biosem w napędzie samsunga, mimo tego mając oryginał w napędzie konsola dostała bana... Oczywiście mam Xtreme :D
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała

    Xtreme Ixtreme nie ma Extreme sam tak wprowadzałem kiedyś w błąd nie wiem skąd mi się to wzięło
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Jak zwał tak zwał wkazdym razie o idee dual biosu chodzi bo tu sie nam jakieś bajkopisarstwo zaplatalo.
     
  11. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    U mnie to wyglądało tak, że do układu scalonego z biosem, który siedział na płycie w napędzie został dolutowany jeszcze jeden taki sam (jeden na drugi), a na którychś nogach odprowadzone połączenie do przełącznika. Wyłączasz konsolę i zmieniasz sobie bios.
     
  12. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    W nowych można połączyć równolegle dwa napędy X do płyty głównej , tylko zasilanie zrobić odłączane (linie zasilania dodatnie, reszta połączyć równolegle) Będzie można przełączyć na flash i na oryginalny.
     
  13. sikuss88

    sikuss88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdzie w okolicach Bielska-Białej robią dualbios w x 360??
     
  14. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    Nikt sie tym nie zajmuje bo nie ma na to zapotrzebowania
     
Wczytywanie...

Poleć forum