1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dual Layer od Media-techu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez filemon1993, Luty 2, 2010.

  1. filemon1993

    filemon1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Co sadzicie o płytach DVD Dual Layer firmy media-tech. Moj kumpel sobie je kupił i jestem ciekaw co myślicie:) ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Predator2000

    Predator2000 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    102
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja myślę ,że najepsze jest było i będzie verbatim. Wszelkie inne wynalazki mają bardzo wątpliwą markę. Mimo to iż mam dysk korzystam z verbatimów bo płyta nawet po kliku latach jest nie naruszona czasem. Inne tanie już po roku miały bąble (DVD-r na ps2)
     
  4. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    nie testowalem...
    ja kozystam z:
    Verbatim DVD+R DL oceniam na 6+
    HAWK DVD+R DL oceniam na 4
     
  5. filemon1993

    filemon1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Ale wiesz coś na temat tych Mediatecha. Ja tez na grywam na Verbatimkach tylko tak się pytam :D
     
  6. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Wydaje mi się że lepiej nagrywać na firmowych nośnikach ( Verbatim , Emtec czy nawet niezłe są Platinum ) sam używam Emtec i na ponad 120 nagranych płyt DVD+R DL tylko dwie poszły do kosza .
     
  7. Amesh

    Amesh Banned

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Plyty media-tech do bani. Kupilem wkladam do napedu nagle error wysuwam a tutaj plyta sie rozwarstwila .....
     
  8. dawidldz

    dawidldz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Media-tech to ścierwo jakich mało_Omijaj to z daleka.Płyty są beznadziejne jak i płyty Hawk.Polecam Verbatimy lub Emtec.
     
  9. filemon1993

    filemon1993 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2009
    Posty:
    148
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Nie chce robić Off Topicu ,ale zrobię próbował ktoś na maxell nagrywać ??
     
  10. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ty sie od HAWKA odklej ja je kupilem na probe bo akurat Verbatimow nie bylo... i narazie nagralem 5 i wszystkie chodza bez blednie:D wiec jesli sam ich nie miales to nie oceniaj... Pamietam czasy gdzie hawk byly beznadziejne ale te wygladaja dobrze i co najwazniejsze dzialaja a cena 25zl za 10sztuk to polowa tego co za verbatimy...
     
  11. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Ja nagrałem kiedyś 2 czy 3 płyty i było ok . Ale bardziej stawiałbym na zakup płyt Emtec , cena właściwie ta sama ( około 2,50 zł za płytę ) ale do Emtec-ów jakoś mam większe zaufanie .
     
  12. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    Zrozum ze tu nie chodzi o to czy bedzie dzialac tylko ile i jak. Naped ci padnie po roku grania na tym scierwie to bedzie placz :) Jesli chodzi o plyty to tylko Verbatim niezaleznie czy macie dysk czy nie, jesli chcecie zeby te plyty troche pozyly :)
     
  13. dawidldz

    dawidldz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2008
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    gipadam86 właśnie gdybym nie testował Hawków to bym się nie wypowiadał.
     
  14. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja nagrywam na hawkach i używam ich ponad rok a napęd sprawuje się lepiej niż w nie jednej nowej konsoli . mój napęd ma już prawie 4 latka .
     
  15. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jak widac nie tylko ja uzywam tych plyt :whistle:
    jak pisalem ja ich nie polecam ale skoro 5 nagralo sie bez problemu i dzialaja i wyglad plyty jest lepszy niz tych z przed 3-4 lat ktore nie byly odporne na dzialanie czynnikow zewnetrznych takich jak slonce bo plamy sie robily po stronie nadruku to w tych jest to poprawione:)

    zreszta kazdy kupuje to na co go stac a kazda plyta moze sie popsuc podczas nagrywania z roznych powodow nawet te najlepsze:)
     
  16. Folga360

    Folga360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    86
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    Próbowałem ich nagrał mi się tylko shift z błędami ... właśnie kończę nagrywanie Batmana na Verbatim (moj 1szy ) zobaczymy czy da rade , jeśli tak to będę zawsze je kupował
     
  17. gipadam86

    gipadam86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    jak bedziesz obciazal pamiec buforu to zawsze bedziesz mial bledy...
    ja jak nagrywam to wszystko wylaczam zeby bylo jak najmniejsze obciazenie systemu:)
     
  18. HAITI

    HAITI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Będzin
    na media techach nagrałem już z 10 gier i wszystkie działają bez zarzutów

    Zależy też od nagrywarki
     
Wczytywanie...

Poleć forum