1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Dual Layer ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Mortarius, Lipiec 11, 2009.

  1. Mortarius

    Mortarius Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.Mam pewne pytanie dotyczące płyt i nagrywarek dual layer,a mianowicie:
    1.Jak mam sprawdzić czy moja stacja dysków odtwarza płytki Dual Layer ? (prosze bez odpowiedzi typu 'www.google.pl' jeśli macie tak odpowiadać nie odpowiadajcie wogule.
    2.Jeśli wcześniej mam coś podać,jakiś numer płyty czy coś prosze mi powiedzieć gdzie znajde te informacje żebym się dowiedział tego czego chce (jestem w tym wszystkim zielony więc prosze o wyrozumiałość)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
  4. B0bek

    B0bek XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    94
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    może i nagra ale jeśli bedzie to słabej jakości nagrywarka to xbox moze tej płyty nie odczytac
     
  5. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    może odczyta, a może nie odczyta... :p
    to akurat jest loteria i kwestia szczęścia. U siebie mam LG H12N, nagrywarka stara, bez zbędnych fajerwerków, ale nie uwaliła mi ani jednej płyty na około 110 nagranych. :D (Dodam że płyty chodzą bez żadnej zacinki; sprawdzane na Liteonie, Benq i Samsungu).

    Nie spróbujesz to sam nie będziesz wiedział czy nagrywarka ładnie nagrywa. No a w najgorszym razie stracisz "całe" 2-8zł. :p
     
  6. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Po pierwsze nie "dual layer" tylko profesjonalnie "double layer" :p hehe
    Wazne zebys po zrobieniu wszystkiego z obrazem zrobil to w programie ImgBurn:
    Nie nagrywaj przez plik "*.dvd".
    Przejechalem sie na nagrywaniu z samego pliku *.dvd i automatycznym zmianie BookType'u, kilka razy mialem blad w polowie (z 3 razy), a jak gra sie wypalala to nie dzialala, bylo "zagraj w gre" i dupa :p
    P.S. Kupuj plyty: Verbatim albo Omega (moze sa mniej zywotne ale sie dobrze na nich wypala).
     
  7. Skolud

    Skolud Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    1017
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Mysłowice
    czemu ma nie nagrywać przez .dvd?
     
  8. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    To że ty się przejechałeś to może być wina twoich magicznych płyt marki Omega, które miały np. krzywo napyloną warstwę odbijającą, lub po prostu były fizycznie uszkodzone (niewidoczne gołym okiem) zwykłe DVD Omegi które testowałem padały średnio 3 na 10, także tę firmę odradzam.

    A NIE nagrywając z pliku DVD narażacie się na to, że gra może się nie odpalić na konsoli...

    I jak już mówiłem w innym temacie polecam DL od EMTECa - stosunek ceny do jakości jest znacznie lepszy niż w przypadku Verbatimów, przeważnie za cenę jednego Verbatima dostaniecie w sklepie 2 EMTEC, a zanim EMTEC wam się zwali, to grę przejdziecie i zapewne odejdzie ona do lamusa(czytaj: na półkę z płytami)...
     
  9. ventrue

    ventrue Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lubin
    Bla bla bla... ustawiając ręcznie w ImgBurn LayerBreak możesz wywalić plik *.DVD i zupełnie się tym nie przejmować...
     
  10. xboxik

    xboxik Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    244
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie nagrywalem tylko na Omegach, skopcilem Verbatim'y bo niby najlepsze są, to kupowalem.
    Plik *.dvd zawiera to co ustawic mozesz w ImgBurn jakby co (podalem to w ostatnim poscie ;))...
     
  11. Maraspol

    Maraspol Banned

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Żnin
    mam stara nagrywarke...pierwsze dwie plyty nagralem na EMTEC'ach obydwie nagraly sie tylko w polowie...zas na VERBATIM'ch nagralem juz 10 gier i ani jedna sie nie zwalila...wybor nalezy do was.
     
Wczytywanie...

Poleć forum