1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Duży(mały?) problem - napęd!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Nikolai, Sierpień 28, 2010.

  1. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam. Od jakiegoś czasu coś złego dzieje się z moim napędem. Chyba od czasu gdy zakupiłem... Xbox Live Gold 3 miesięczny. Otóż tak (nie gram dużo!) gram sobie w MW2 i cały czas konsola głośno pracuje słychac non-stop takie Szzzz-Szzzzz-Brrrr. Aż wkońcu dojdzie do tego, że wyskakuje komunikat żeby przetrzec płytke szmatką. Najwięcej gram w COD6 i dałem go dzisiaj do regeneracji, ale to nie przez płyte - grając w Red Dead Redemption też konsola strasznie głośno i nierytmicznie pracuje. Nigdy takiego czegoś nie miałem. Konsola oczywiście nieprzerobiona, tylko oryginały. Model : Arcade Jasper.
    Co ciekawe - COD4 śmiga mi bez najmniejszych problemów - O CO CHODZI?!?!
    Wiem, że te kody(gold live) pozwalają odtwarzac gre bez płyty - może w tym tkwi problem? Nie mam żadnego dysku ani nic. Proszę o szybkie odpowiedzi, dziękuje.

    Z góry dziękuje za odpowiedzi - Nikolai...

    ps - fajna piosenka, nie ?
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Co do grania bez płyty to nawet kod Gold Live ci tego nie umożliwi. Musisz mieć płytę w napędzie żeby grać. Co do piosenki to może być ale wole nutki z Mafii 2 ;P
     
  4. Przemi06

    Przemi06 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Dużo akcji to napęd musi szybciej pracować by "obrysować" teren stąd takie dźwięki. Napęd w Xboxach tak pracuje nie ma się co niepokoić. Najlepiej gdybyś dokupił sobie dysk nawet 20gb i zgrać grę na dysk cisza murowana.
     
  5. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    przemi - ale wyskoczył 5x komunikat o szmatce, a wcześniej takiego dźwięku z X360 nie było. Raz grałem 2 minuty to od razu szmatka. Więc nie wiem,czy to normalne.

    acha, na płycie MW2 mam takie "koła" zrobione przez laser/napęd. są one równe - przyczyna?

    //Gryzek Używaj opcji Edytuj. Nie pisz post pod postem.
     
  6. Gryzek

    Gryzek XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2009
    Posty:
    182
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krobia
    Te koła, to najprawdopodobniej przyczyna tego, że ruszałeś konsolą podczas obrotów/działania płyty w napędzie.
     
  7. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jeśli masz takie koła to :
    a) regenerujesz płytę
    b) kupujesz dysk/pendriva pożyczasz od kumpla MW2 instalujesz ją i na swojej porysowanej płycie możesz grać
    c) płyta do **** musisz kupić nową
     
  8. Nikolai

    Nikolai Banned

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam nadzieje, że wszystko po rege będzie OK.
     
  9. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    kupienie dysku twardego i nagrywanie na niego gier się kłania będzie cicho laser nie będzie padał płytki też nie .
     
  10. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    problem masz z laserem ,potrzebna jest kalibracja bo laser nie moze odczytac danych
    z płyty DVD i stuka próbując skupić wiązkę przez co moze taz rysować płyty bo za nisko "zjeżdrza"
     
Wczytywanie...

Poleć forum