1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Duzy problem. Zmiana napedu po nieudanym flashu - co dalej ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kushiro, Styczeń 25, 2012.

  1. Kushiro

    Kushiro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, ostatnio otrzymalem konsole z serwisu, w ktorym Pan powiedzial ze jest nowy naped. Jak sie okazalo po rozkreceniu jej i wyciagniecia napedu, sciagnalem klucz i zauwazylem ze jest tam wgrane ixtreme 1.1 ( taaaa, napewno naped musial byc nowy, a pan w serwisie zapewnial ze jest lt 3.0 i musze inaczej nagrac gry). Nie wazne, jednak chcialem wgrac tam lt 3.0. Zgodnie z poradnikami, pierw zczytalem klucz napedu, potem wgralem stock firmware, nastepnie zaktualizowałem dasha i znowu wzialem sie za flash na lt 3.0. Jednak tutaj pojawia sie problem podczas robienia tego jungleflasherem wyskoczyl mi bluescreen, a naped przestal reagowac na jakie kolwiek zadania. Znajomy porzyczyl mi zepsuty naped w ktorym niby jest walniety laser, rozkrecilem ten naped, przelutowałem laser ze starego ( po nie udanym flashu ). Udalo mi sie podpiac go pod komputer, i jedyne co udalo odczytac to ze jest tam seryjny firmware i nic wiecej. Naped przeszedl w vendator mode, ale nie udalo mi sie z niego sczytać klucza. Nie wiem co dalej mam z tym zrobic, nie chce zepsuc kolejnego napedu? Dodam ze przy podlaczeniu w xboxie wyswietla sie odtworz dvd ( oczywiscie gra jest oryginalna ) i reaguje tak jakby naped odczytywal film, pojawia sie panel odnosnie sterowania, przewijania itp. Zastanawiam sie czy nie lepiej bylo by tutaj zajac sie RGH lub JTAG'iem - jednak mimo to do tego potrzebny jest sprawny naped. Zastanawiam sie jak sczytać z tego drugiego napedu klucz, bez dodatkowego sprzetu. Co mozecie w tej sytuacji polecic? Jedyne czego chce to pograc w Fife 12.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Polecam w tej sytuacji zrobić JTAG/RGH... :) Do tego nie potrzebny napęd
     
  4. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Przeciez klucz juz masz po co Ci z drugiego napedu wgraj fw w dosflashu
     
  5. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    nie wgrałeś klucza to nie czyta orginałów... rgh raczej ,ale to fat napędy lasery itd są w normalnej cenie w miare niż co do slime
     
  6. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wiesz co jest najlepsze? Ze miałeś w tym napędzie LT 3.0...

    JungleFlasher pokazuje nowe LT jako LT 1.1, poszukaj sobie o tym na forum, gdzieś widziałem. Zresztą, sam otwórz sobie JF, załaduj "na sucho" swój klucz, ręcznie wybierz FW LT 3.0 i zobaczysz że pokazuje 1.1...

    Następnym razem trzeba czytać, pozdro :)

    edit:
    tu masz link ze screenem ode mnie
    http://imageshack.us/f/252/44364457.jpg
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    heh dokladnie:eek:
     
  8. Kushiro

    Kushiro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra, do RGH bede potrzebowal dodatkowego sprzętu, nie chce juz wydawac na to zbyt duzo kasy. Co bedzie lepsza opcja JTAG czy RGH ? Czyli moge zrobic tak ze wgram klucz ze starego napedu nie majac sczytanego tego w ktorym po wlozeniu plyty pisze odtworz dvd ?
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Potrzebujesz ten klucz ktory sciagles w dosflashu wgraj fw i bedzie dzialac
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Po to jest klucz, żeby nie zmieniać jak ci się chce napędów, podeślij ten napęd co uwaliłeś, a do tego wgraj fw z kluczem co maiłęś w konsoli swojej.(zapewne skończy się kolejnym BSOD) hehe
     
  11. Kushiro

    Kushiro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moze wytlumacze jeszcze raz.

    Mam dwa napedy.

    1. Ten na ktorym byl niby lt 3.0 - pokazywalo ze jest 1.1 - mam do niego klucz, jednak po nie udanym flashu - nie reaguje na nic.
    2. Ten od znajomego, gdzie kazda gre odczytuje jako "odtworz dvd", jest w nim laser z pierwszego napedu, jednak nie mam do niego klucza.

    Klucz z pierwszego sciagnalem w jungleflasher.

    Czyli dobrze rozumujac, mam podlaczyc naped drugi w dosflashu i uzywajac keya z pierwszego napedu wgrac firmware lt 3.0 ?
     
  12. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    dokladnie tego pierwszego zroisz w dosflashu
     
  13. Kushiro

    Kushiro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z tym ze pierwszy naped nie jest wogole widoczny w biosie.

    Nie chcac nabijac postow.

    Moglby mi ktos napisac konkretnie co mam zrobic, krok po kroku ?
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    klucz z pierwszego wgraj do drugiego
     
  15. Kushiro

    Kushiro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dosflashem czy moge to zrobic jungleflasherem ?
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie wgrasz w jf na tym dzialajacym, bo zmienisz kolejnego w nie dzialajacy. zobacz czy dosflash widzi kosc tego 1napedu(daje glowe ze widzi, wiex.tylko wgrasz i po zawodach)

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  17. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin


    Nie wiem jakiego ty masz JF ale w v0.1.92 Beta (304) Lt 3.0 pokazuje jako 3.0 :) Ale owszem w starszych wersja pokazywało jako 1.1
     
  18. miczu71

    miczu71 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2010
    Posty:
    132
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1.90, wyszedł w paczce razem z lt 3.0 fat i nim flashowalem.

    Wysłane z mojego HTC Desire za pomocą Tapatalk
     
  19. Kushiro

    Kushiro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli znowu przelutowac dobry laser do pierwszego napedu, czy od razu dzialac na tym drugim w dosflashu ?

    Btw. robilem to w jf 1.92 wiec powinno go widziec normalnie juz, a pisalo tylko IXTREME 1.1 bez LT.
     
  20. Kushiro

    Kushiro Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2012
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moglby mi ktos dokladnie wytlumaczyc co mam zrobic, po 2 stronach tematu nie wiem ktory naped mam ruszac i co wogole zrobic.
     
  21. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    kolega akir Ci chyba napisal
     
Wczytywanie...

Poleć forum